טארט בצק עלים וקרם וניל או Egg Tart. טארט שמכינים בפורטוגל או בהונג קונג וכמה פשוט ככה טעים. הבצק עלים הקריספי יחד עם המלית הרכה זה הביס המושלם
דמיינו לכם בסיס קריספי של בצק עלים שבתוכו יושב קרם וניל אמיתי רך וטעים בטירוף…מצליחים? את המאפה המדהים הזה הכיר לי נוביק שלי שכבר סיפרתי כאן לא פעם שהוא חובב בישול וחוקר את עולם האוכל דרך שפים מכל העולם.
את המאפה הזה מכינים גם בפורטוגל וגם בהונג קונג והוא נקרא Egg Tart, מעין חביצה שעשויה מחלמונים ושמנת מתוקה או חלב. את המתכון הזה אלתרתי אחרי שקראתי כמה וכמה מתכונים וראיתי סרטונים, הבנתי את הרעיון והכנתי את הגרסה שלי. הכנתי כבר עם בצק פריך שיצא טעים מאוד אבל עם בצק עלים זה בכלל פצצה. יצא שבמקרה הכנתי עם בצק עלים של שמרית שהיה לי במקרר שאיתו הכנתי גם קינוחים לראש השנה שעוד יעלו בהמשך. הבצק מעולה ביותר והפך לדייר קבע אצלי בבית. היתרון שלו הוא שאין צורך להפשיר אותו, הוא נמצא במקררים מוכן לאפייה.
טארט בצק עלים וקרם וניל או Egg Tart
לפני שמתחילים
- את הטארטים אני מכינה בתוך תבנית של מאפינס.
- מומלץ מאוד לשים מחית/מקל/תמצית וניל אמיתית כי זה כל הטעם של הטארט.
- אל חשש, תאפו עד שהטארטים ממש שחומים מלמעלה.
- את שאריות הבצק לא זורקים! מורחים ביצה, מפזרים סוכר ואופים נשנוש טעיםםם
מצרכים ל – 12 טארטים בתבנית מאפינס
- 1 חבילת בצק עלים (השתמשתי בבצק של שמרית. אפשר להכין עם כל בצק עלים)
- 1/2 כוס שמנת מתוקה 38%
- 3/4 כוס חלב
- 1/3 כוס סוכר
- 3 חלמונים
- 3 כפיות קורנפלור
- 1 כפית מחית וניל/תמצית וניל/תוכן מחצי מקל וניל
אופן הכנה
- קורצים עיגולים מהבצק בקוטר שיספיק לתבנית מאפינס כולל הדפנות (מודדים בערך פעם וחצי מקוטר התבנית). מסדרים את הבצק בתבניות, מחוררים את הבסיס עם מזלג ומקפיאים 10 דקות.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מערבבים בקערה את השמנת המתוקה, החלב, הסוכר והחלמונים ומערבבים כדקה עד שהסוכר נמס.
- מוסיפים את הקורנפלור והווניל ומערבבים היטב לבלילה חלקה.
- מוזגים את הבלילה לתבניות עם הבצק, כמעט עד הסוף.
- אופים 25-30 דקות עד שהבלילה משחימה יפה.
- מקררים מעט ומחלצים מהתבניות.
- מגישים את הטארטים כשהם חמימים או בטמפרטורת החדר.
- הטארטים נשמרים יומיים מחוץ למקרר.
- ניתן להקפיא את הטארטים לאחר האפייה, להפשיר, לחמם מעט בתנור ולהגיש.