טרבדוס- עוגיות טורקיות הכי טעימות בעולם. בצק פריך שממלאים באגוזים, אופים וטובלים בסירופ סוכר לימוני. הן טעימות בטירוף ומתאימות לתקופת החגים
את העוגיות האלה הכנתי פעם ראשונה בראש השנה. פרסמה אותם בבלוג המדהים שלה סיגל ברמר – "אפייה ביתית". כשראיתי את המתכון לא הייתי בטוחה מה ייצא, איזה מרקם יתקבל……אף פעם לא טבלתי בסירופ עוגיות שנאפו בתנור. בדרך כלל וממה שאני מכירה העוגיות שנטבלות בסירופ הן מטוגנות.
אבל………….מרוב שלא האמנתי איזה תוצאה מדהימה יצאה לא הפסקתי לטעום וכל מי שטעם שאל: "מה זה הדבר המדהים הזה?" אז לקסם הזה קוראים טרבדוס – עוגיות טורקיות אפויות ממולאות באגוזים וטבולות בסירופ סוכר. אני מילאתי גם בבוטנים וקוקוס ואת המלית והסירופ עשיתי כמו שאני רגילה בעוגיות אחרות. מהכמות הזו יוצאות המוןןןןן עוגיות שנשמרות מעולה יותר משבוע מחוץ למקרר. הן פריכות ומתוקות בדיוק במידה הנכונה וממכרותתת בטירוף.
מכינים בצק פריך, הכי פשוט שבעולם, נותנים לו לנוח 10 דקות ומתחילים לעבוד. קורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ
מכינים מלית אגוזי מלך ומניחים במרכז כל עיגול. אפשר להכין גם עם מלית בוטנים, קוקוס, פקאנים וכו'
סוגרים כל עיגול לצורת חצי סהר ומהדקים
מניחים בתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 20-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות יפה
מצננים את העוגיות, מכינים סירופ סוכר וטובלים אותן כ – 2 דקות בסירופ
אפשר לטבול כל עוגייה בקצה אחד בפיסטוקים או אגוזים טחונים גס
טעימה בטירוף
טרבדוס- עוגיות טורקיות הכי טעימות בעולם
מצרכים להמון עוגיות
- את הבצק הכנתי בדיוק כמו המקור. את המלית והסירופ עשיתי כפי שאני רגילה ממתכונים אחרים. שומרים את העוגיות בקופסה אטומה, הן נשמרות יותר משבוע. אפשר גם להקפיא לחודשיים.
- מאותו בצק בדיוק אני מכינה סיגרים מתוקים במילוי קוקוס ושקדים שיוצאים מושלמים.
לבצק פריך
- 1 כוס שמן
- 1 מרגרינה/חמאה (200 גרם) (שמתי נטורינה)
- 1 כוס מים
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 כפית קינמון
- 2 שקיות אבקת אפייה
- כ- 3/4 קילו קמח
מלית אגוזי מלך וקינמון
- 300 גרם אגוזי מלך
- כפית גדושה קינמון
- 2 כפות שומשום
- גרידת לימון מלימון שלם
- מעט סירופ סוכר (מהכמות שהכנו לטבילת העוגיות)
סירופ סוכר
- 1 ק"ג סוכר
- 2 כוסות מים
- גרידת תפוז מתפוז שלם
- מיץ מחצי לימון טרי
אופן הכנה
- הבצק: שמים בקערה שמן, מרגרינה, 1 כוס מים, אבקת אפייה וסוכר וניל ולערבב היטב.
- מוסיפים קמח בהדרגה עד שמתקבל בצק רך ולא דביק.
- המלית: שמים את האגוזים, הקינמון, השומשום וגרידת הלימון במעבד מזון וטוחנים. תוך כדי טחינה מוסיפים סירופ סוכר בהדרגה ורק עד שמקבלים מלית במרקם מרציפן.
- מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ.
- קורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ.
- מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול ומקפלים לשניים. מעגלים קצת את הקצוות למעין חצי סהר.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל – 170 מעלות כ- 20-25 דקות עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב יפה. מקררים את העוגיות.
- סירופ סוכר: מבשלים בסיר את הסוכר, המים וגרידת התפוז כ- 30 דקות על להבה בינונית -נמוכה. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד 5 דקות.
- טובלים את העוגיות בסירופ סוכר כשהסירופ על אש קטנה כל הזמן, כדקה – 2 דקות. מידי פעם הופכים את העוגיות כך שהסירופ יעטוף אותן משני הצדדים.
הכנתי את הטרבדוס והסיגרים פעם אחת ויצא מעולה ממש!! בפעם השניה והשלישית משו קרה לבצק ואין לי מושג מה. הוא יצא רך ולא פריך ועם טעם מוזר. לא מצליחה להבין מה עשיתי לא נכון. אולי לא הקפדתי לערבב קודם את כל החומרים ולהוסיף את הקמח בהדרגה. אולי בפעם הראשונה הקמח היה מהמקפיא וזה עשה טוב לבצק? אשמח אם תוכלי לכוון אותי על מה להקפיד בהכנה.
תודה רבה!!
זה בצק מאוד פשוט וקל להכנה. אין לי מושג מה קרה. אולי עיבוד יתר של הקמח. התפתח גלוטן ואז זה עלול להיהרס
הכנתי ויצא מעולה!!!!!
עוגיות פריכות, יפות וטעימות שקשה להפסיק לאכול!! תודה לך !!????????
הכי טעימות בעולם
אני בהלם מהתגובות.
יהודית כל יתכון שלך פצצה מדויק והטיפים נהדרים, אנו מטיילת בלא מעט בלוגים ותמיד חוזרת אלייך, אין מתכון אחד שלא הצליח לי, אני טבעונית ולוקחת ממך מתכונים ומטבענת אותם בלי בעיה) באפיה זה קצת בעייתי אם כי מצאתי אצחך חא מעט מתכונים טבעונים של עוגיות)
ישר כח. ותודה רבה לך.
זה בסדר אריאנה אהובה. פשוט אנשים צריכים להבין שלא תמיד המתכון הוא הבעייה. לגבי מתכונים טבעוניים: חמאה ניתן להחליף בכל מתכון בשמן קוקוס, זה עובד אותו דבר בדיוק, במקום שמנת מתוקה שמים קרם קוקוס, במקום חלב רגיל שמים חלב שקדים/קוקוס/סויה וכו'. אם יש עוד שאלות אשמח לנסות לעזור
מתכון לא טוב בלשון המעטה .אני הכנתי בדיוק .לפי ההוראות שלך .חבל שלא קראתי תגובות מראש .הבצק לא מתגבש מתפורר.לדעתי הטעות היא שהבצק הזה אמור להניח בסיר את המרגרינה והמים ושמן .החמם עד שהכל התאחד .ואז תהוסיף את הקמח .כמו שאמי זל היתה עושה .בבקשה תתיחסי .זה המון עוגמת נפש
המתכון מעולה!!! תקראי שוב את התגובות. אחת בישלה את הסירופ ייצר מידי ואחת כנראה כמוך שמה יותר מידי קמח ומאשימה את המתכון. לא שמים כלום בסיר אלא מכינים ממש כמו המתכון. זה בצק פריך הכי פשוט בעולם ואם לא התגבש זה כי שמת יוצר מידי קמח כנראה.
נראה שהתאמצת לכתוב את המתכון אבל סורי הכנתי ויצא לא טוב בכלל כי התהליך לא מובן והכל מסובך וחלק כתוב חלק לא. קיצור לא טוב בכלל
אני עושה ים מתכונים בחיים לא נתקלתי בכזה
היי הילה,
אני מציעה לך לבדוק את עצמך לפני שאת כותבת כזו תגובה.
המתכון מעולה!!! הוכן על ידי עשרות פעמים וגם על ידי מאות אם לא אלפי אנשים ומעולם לא קיבלתי תגובה כזו.
תמיד כשאני מפרסמת מתכון, גם כשאני בטוחה שהוא מעולה אני בחששות עד שאנשים מתחילים להכין ושולחים לי פידבקים, אז אני נרגעת ומבינה שהכל ברור לכולם.
המתכון כתוב במלואו בצורה ברורה מאוד. אני מציעה לך לקרוא אותו שוב ואולי פספסת משהו בדרך.
שיהיה לך חג שמח
כמה קמח בכוסות לא בגר בבקשה
היי סוזי,
יש טבלת המרת מידות בבלוג
שלום, תרגמתי את המתכון לפיליפינית ושלחתי למטפלת של אמי הטורקיה שנהגה לעשות טרבדוס בקלות כל חג. אבל – שוד ושבר. היא ערבבה את הרוטב כ 30 דקות והוא הפך לעיסה דביקה. היה סיוט. הן שפכו על זה מים רותחים כדי להמיס אותו. נראה לי טעות כל ה 30 דקות הזה. מספיק 3.
סליחה אבל זה היה ממש מבאס. חוץ מזה שהעוגיות יצאו מעולות ומושלמות אבל יבשות כי לא חדר אליהן הרוטב. חבל. וחבל שאחרים יפלו בזה.
שנה טובה
היי עידית, המתכון מדוייק והכנתי אותו עשרות פעמים. אולי בישלו על אש גבוהה מידי וחוץ מזה אם רואים שהסירופ לא מוצלח מנסים להבין למה ומכינים שוב. אמנם יש מתכונים אבל גם צריך להפעיל שיקול דעת
תודה רבה!! האם ניתן להקפיא את העוגיות?
היי יפעת, בהחלט כן
אחחחחח טרבדוס
כמה אני מתגעגע לסבתא הקרידה
לא משנה כמה אכלתי תמיד אמרה לי היידה קומר.
הכנתי את הבצק במדויק לפי המתכון .
כשאני קורצת עוגולים אז הם מתפרקים לי.
אודה לעזרתך.
היי נוגה. אם זה מתפרק כנראה יצא לך בצק יבש. מאולי לא עבדת עם כוסות מדידה אוניברסליים
קוראים לך הלוחשת לאוכל. יקירתי את לוחשת לעמקי הנשמה. מחממת ומשמחת. הכתיבה עוד לפני ההכנה משמחת. אחריה זיקוקים. תבורכי ותמשיכי.
וואווווווו תודה על המחמאות ♥ ♥ ♥ ריגשת אותי
אין בעייה
היי ,
אפשר להחליף לחמאה? לא אמורה להיות בעיה , נכון?
היי. תודה רבה!! בהחלט אפשר
בוקר טוב, איזה אתה יפה וטעים יש לך!!!
רציתי לברר האם ניתן להקפיא את עוןגיחות הטרבדוס לפני הטבילה בסירופ?