עוגת סולת מיוחדת ושונה מעוגות הסולת המוכרות יותר. היא דחוסה יותר, עסיסית ומתוקה ברמה מאוזנת כך שאי אפשר להפסיק ליישר אותה
עוגת הסולת הזו היא לא העוגה האוורירית שאתם מכירים מכל מיני מתכונים שאגב גם היא טעימה מאוד אבל מזכירה יותר עוגת טורט. העוגה הזו אחרת, שונה מכל עוגה שתכינו ולמרות כמות הסירופ שיש בעוגה היא לא מאוד מתוקה ואי אפשר להפסיק ליישר אותה.
היא הכי קלה להכנה אבל יש להקפיד על דבר אחד חשוב שאם לא תקפידו עליו העוגה לא תצליח וזה להרטיב את העוגה מייד כשהיא יוצאת מהתנור עם הסירופ שגם הוא רותח. אחרת העוגה מתפוררת ואי אפשר לפרוס אותה יפה.
האמת שכבר המון שנים לא הכנתי אותה ואני ממש חייבת להכין אותה בקרוב כדי לחדש תמונות בדחיפות. בינתיים אפרת המוכשרת מהבלוג "איך להרשים את חמותך" הכינה וצילמה אותה ותראו כמה יפה יצאה לה.
ספרה – עוגת סולת מדובשת עם שקדים וצימוקים
לפני שמתחילים
- אין בעוגה נוזלים וזו לא טעות. זאת עוגה אחרת, שונה מאותה עוגת אוורירית המוכרת יותר. התערובת מתקבלת מאוד סמיכה ודחוסה וכך זה צריך להיות.
- חובה חובה להרטיב את העוגה ישר כשהיא יוצאת מהתנור עם הסירופ הרותח, אחרת היא לא מצליחה.
- העוגה נשמרת מחוץ למקרר כמה ימים.
מצרכים לתבנית בקוטר 26 או מרובעת בגודל 30*40 ס"מ
- 1/2 קילו סולת
- 100 גרם צימוקים
- 100 גרם שקדים קצוצים גס
- 1 שקית אבקת אפייה
- גרידת תפוז מתפוז שלם
- 1 כוס שמן קנולה
- 1.5 כוסות סוכר (300 גרם)
- 4 ביצים
לסירופ
- 1 כוס סוכר (200 גרם)
- 1/2 כוס מים
- מיץ מחצי לימון
אופן הכנה
מערבבים יחד בקערה את הסולת, הצימוקים, השקדים, אבקת אפייה וגרידת התפוז.
מוסיפים את השמן, הסוכר והביצים תוך בחישה. בוחשים היטב לעיסה אחידה.
משמנים תבנית אפייה ויוצקים אליה את התערובת.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 30-40 דקות. העוגה צריכה להיות זהובה וכשנועצים קיסם שייצא יבש לגמרי.
לבשל את הסוכר והמים על אש נמוכה כ – 20 דקות . להוסיף מיץ לימון ולבשל עוד 5 דקות.
למזוג את הסירופ החם על העוגה החמה מייד כשמוציאים אותה מהתנור.
מקררים ואוכלים בלי סוף!!
יהודית אהובה, המתכון אומץ במשפחה ומעכשיו זה הקינוח הדיבשי העשיר והקל, עם התה בסוף הארוחה.
איזה כייףףף אפרת אהובה. הזכרת לי שהמון זמן לא הכנתי אותה