עוגיות שושנים מיתולוגיות שבדרך כלל ממלאים במרנג רגיל. אני שדרגתי את טעם המרנג לתותים וקיבלתי גם צבע ורדרד מהמם וגם טעם עדין של תותים
אותו מתכון מיתולוגי של עוגיות שושנים, רק שהפעם מילאתי אותן במרנג תותים שנתן להן טוויסט מדליק וטעים במיוחד. יש מלא מתכונים לעוגיות היפהפיות האלה, אבל הפעם בחרתי להכין את המתכון של החברה המוכשרת שלי שגם היא מתחזקת בלוג טעים במיוחד – סיגל ברמר אפייה ביתית.
את העוגיות צילמתי בכלים המדהימים כל כך של רוחה שכבר סיפרתי עליה בפוסט של הפבלובה הטעימה והממכרת שלי. כל דבר שהגשתי בכלים פשוט קיבל מראה מלכותי מושלם. מעבר לכך שהכלים באמת יפהפיים, הם איכותיים מאוד ועל שולחן החג ממש משמשים כקישוט. רוצים גם? תתקשרו לרוחה ותתאמו איתה ביקור. רוחה גרה בראשון לציון, במרחק טלפון – 052-5512408.
עוגיות שושנים במילוי מרנג תותים
חומרים לכמות של כ- 30-40 יחידות
- 1/2 ק"ג קמח (רצוי קמח עוגיות)
- 1 שקית אבקת אפיה
- 3 ביצים בטמפרטורת החדר
- 200 גרם חמאה רכה
- 1 כוס סוכר (1/2 לבצק ו-1/2 להקצפת החלבונים)
- 1שקית סוכר וניל
- 1/4 כוס מים פושרים
- 1/2 חב' אינסטנט פודינג וניל
- 3 כפות קונפיטורת תותים
אופן הכנה
- מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
- את החלמונים שמים בקערה גדולה ומוסיפים אליה את החמאה הרכה, 1/2 כוס סוכר, סוכר וניל ומים ומערבבים יחד בעזרת הידיים לתערובת דלילה.
- מנפים יחד קמח ואבקת אפייה, מוסיפים לקערת החלמונים ומעבדים את הבצק רק עד לקבלת בצק רך וגמיש. במידה והבצק דביק מוסיפים עוד מעט קמח עד לקבלת בצק נעים ונח לעבודה.
- את החלבונים מניחים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה ומקציפים דקה לקצף לבן, מוסיפים בהדרגה 1/2 כוס סוכר, אינסטנט פודינג וקונפיטורת תותים ומקציפים לקצף יציב.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ ומורחים עליו שליש מתערובת המרנג.
- מגלגלים לרולדה, פורסים לפרוסות ברוחב של 1.5 ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים על חום של 170 מעלות כ-25-30 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות ונראות מוכנות.
כמה זה חצי חבילת אינסטנט פודינג וניל ? יש לי את החבילה הענקית
היי רזי,
40 גרם
מדהימה שלי זה יפהיפה תודה על הפירגון החם תמיד התמונות מרהיבות מוכשרת שלי ???