היא לא בדיוק מלכת יופי אבל יש לה הרבה אופי ומרקם וטעם והיא כל כך שוקולדית וטעימה שלחלוטין מגיע לה פוסט משל עצמה. אל תהססו, לכו להכין
התלבטתי המון אם להעלות את המתכון של העוגה הזו או פשוט לוותר עליו. לא כי העוגה לא מוצלחת, להפך היא אחת הטובות והטעימות שהכנתי. מרקם פאדג'י מושלם, שוקולדית בטירוף אבל….היא לא הכי מלכת יופי בלשון המעטה, למעשה היא בכלל לא יפה ולא התחשק לי לאפר אותה ולשים לה מייק אפ כדי לטשטש את הקמטים כי היא כל כך טעימה בדיוק כמו שהיא.
אז אחרי שיצאה מהתנור והבנתי שהיא לא כזאת יפה, התפללתי שלפחות תהיה טעימה וכשפרסתי אותה וראיתי את העסיסיות והשוקולדיות שלה, למרות זמן האפייה הארוך יחסית, הבנתי ש – בינגו! ועדיין, התעלמתי ממנה כל אותו יום שישי, גם כי הייתי כבר עייפה מהבישולים וההכנות לשבת וגם כי היא לא ממש עשתה לי חשק לצלם אותה ואמרתי לעצמי שאם יישאר מה לצלם בשבת אצלם ואם לא אז מקסימום בהזדמנות אחרת אכין שוב ואצלם ובלב ידעתי שזה יקרה עוד הרבה הרבה זמן כי אני לא חוזרת כל כך מהר פעמיים על אותו מתכון. למזלי, הכנתי גם רולדות ואצלי מתים על רולדות והתלבשו עליהן ואת עוגת השוקולד זנחו קצת ואכלו ממנה רק שתי פרוסות כך שבשבת בבוקר קמתי רעננה ליום חדש והחלטתי לצלם ומקסימום אם לא ייצאו תמונות יפות אגנוז אותן יחד עם המתכון. ואז החצי אמר לי משפט שגרם לי להבין שלא הכל חייב להיות מושלם ומהוקצע ושהיא דווקא הכי יפה כשהיא טבעית, ככה בדיוק כמו שהיא בלי יותר מידי קישוטים ועניינים והבנתי שהוא כל כך צודק וצילמתי אותה באהבה כאילו הייתה מיס יוניברס, ווואלה, אני מרוצה מהתמונות למרות שהיא לא מושלמת. אולי בסוף אני אגמל מהפרפקציוניזם ומביקורתיות היתר שיש לי על כל דבר בחיים שלי.
עוגת שוקולד עסיסית במיוחד
חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ
- 300 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו (חייב שוקולד איכותי במקרה הזה)
- 200 גרם חמאה
- 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- ¼1 כוסות סוכר
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן
- ¼ כוס אייריש קרים (או כל ליקר אחר שאוהבים. אם לא אוהבים אפשר לוותר)
- ½ כוס קמח רגיל
- ½ כוס קקאו איכותי עם אחוזי שומן גבוהים (קונים בחנויות מתמחות באפייה)
- 1 שקית אבקת אפייה
- קורט מלח
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומניחים בתחתית התנור כלי עם מים רותחים ליצירת אדים.
- שמים בקערה שוקולד וחמאה וממסים במיקרוגל בפולסים של חצי דקה כל פעם ואחרי כל פעם מערבבים עד שמקבלים תערובת אחידה.
- מפרידים ביצים. מקציפים במיקסר את החלבונים כדקה עד לקבלת קצף לבן, מתחילים להוסיף סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד שמקבלים קצף מבריק ויציב.
- ממשיכים להקציף ותוך כדי הקצפה מוסיפים את השמנת המתוקה, את החלמונים והאייריש קרים.
- מוזגים גם את תערובת השוקולד.
- מנפים בקערה נפרדת את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה ומוסיפים מלח.
- מוסיפים לקצף שבקערת המיקסר את תערובת הקמח בפעמיים – שלוש ומקציפים כדקה – עד שהבלילה אחידה.
- משמנים היטב תבנית אפייה ומוזגים אליה את תערובת העוגה. טופחים קלות את התבנית על השייש ומכניסים לתנור ל- 40-60 דקות. פותחים את התנור ומניחים על העוגה נייר כסף באופן רופף על מנת שהיא תמשיך להיאפות אבל שהחלק העליון לא יישרף ואופים עוד חצי שעה או עד שהעוגה מוכנה – בודקים בעזרת שיפוד במרכז העוגה. השיפוד לא אמור לצאת יבש לחלוטין אלא עם מעט פירורים לחים.
- מוציאים מהתנור, מצננים לחלוטין לפני שמחלצים מהתבנית.
- אני בחרתי לפדר באבקת קקאו, אפשר לפדר באבקת סוכר או לצפות בקרמים בטעמים שאוהבים.
עוד כמה קטנות
- חשוב להשתמש בחומרים טובים ואיכותיים כדי לקבל מקסימום טעם ומרקם.
- זמן האפייה הוא תמיד המלצה. כל תנור אופה אחרת ולכן צריך להיצמד להוראות אבל גם להפעיל שיקול דעת.
- העוגה עולה בתנור ואז צונחת מעט וזה בסדר.
- העוגה יוצאת נמוכה יחסית אבל כל כך שוקולדית ומרוכזת שכמה ביסים קטנים ממנה מספקים בהחלט.
היי יש לי שאלה: האם אפשר להשתמש בקקאו רגיל שיש בסופרים?
היי רונית. בהחלט אפשר אבל הטעם יהיה הרבה פחות שוקולדי. ברגע שמתחילים להשתמש במוצרים איכותיים קצת קשה לחזור אחורה. אבל אין בעייה להשתמש בקקאו רגיל
מעולה! תודה רבה על תגובתך?
אפשר להכין רק עם 200 גר שוקולד?
כי זה מה שיש לי, ואם כן אז להפחית בחמאה ? או איך? אשמח לתשובה
תשאירי הכל אותו דבר. תכיני עם 200 גרם שוקולד. נראה לי שזה יהיה בסדר גמור
העוגה הורסתתת מגרה בטרוף הצילומים מדהימים מוכשרתתת נשיקות
תודה יפה שלי. אוהבת ♥