יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
עוגת שוקולד עסיסית במיוחד
ראשי » מתכונים לראש השנה וחגי תשרי » עוגת שוקולד עסיסית במיוחד

עוגת שוקולד עסיסית במיוחד

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 7 בנובמבר 2017 7 תגובות

היא לא בדיוק מלכת יופי אבל יש לה הרבה אופי ומרקם וטעם והיא כל כך שוקולדית וטעימה שלחלוטין מגיע לה פוסט משל עצמה. אל תהססו, לכו להכין

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוגת שוקולד עסיסית במיוחד

התלבטתי המון אם להעלות את המתכון של העוגה הזו או פשוט לוותר עליו. לא כי העוגה לא מוצלחת, להפך היא אחת הטובות והטעימות שהכנתי. מרקם פאדג'י מושלם, שוקולדית בטירוף אבל….היא לא הכי מלכת יופי בלשון המעטה, למעשה היא בכלל לא יפה ולא התחשק לי לאפר אותה ולשים לה מייק אפ כדי לטשטש את הקמטים  כי היא  כל כך טעימה בדיוק כמו שהיא.

אז אחרי שיצאה מהתנור והבנתי שהיא לא כזאת יפה, התפללתי שלפחות תהיה טעימה וכשפרסתי אותה וראיתי את העסיסיות והשוקולדיות שלה, למרות זמן האפייה הארוך יחסית, הבנתי ש – בינגו! ועדיין, התעלמתי ממנה כל אותו יום שישי, גם כי הייתי כבר עייפה מהבישולים וההכנות לשבת וגם כי היא לא ממש עשתה לי חשק לצלם אותה ואמרתי לעצמי שאם יישאר מה לצלם בשבת אצלם ואם לא אז מקסימום בהזדמנות אחרת אכין שוב ואצלם ובלב ידעתי שזה יקרה עוד הרבה הרבה זמן כי אני לא חוזרת כל כך מהר פעמיים על אותו מתכון. למזלי, הכנתי גם רולדות ואצלי מתים על רולדות והתלבשו עליהן ואת עוגת השוקולד זנחו קצת ואכלו ממנה רק שתי פרוסות כך שבשבת בבוקר קמתי רעננה ליום חדש והחלטתי לצלם ומקסימום אם לא ייצאו תמונות יפות אגנוז אותן יחד עם המתכון. ואז החצי אמר לי משפט שגרם לי להבין שלא הכל חייב להיות מושלם ומהוקצע ושהיא דווקא הכי יפה כשהיא טבעית, ככה בדיוק כמו שהיא בלי יותר מידי קישוטים ועניינים והבנתי שהוא כל כך צודק וצילמתי אותה באהבה כאילו הייתה מיס יוניברס, ווואלה, אני מרוצה מהתמונות למרות שהיא לא מושלמת. אולי בסוף אני אגמל מהפרפקציוניזם ומביקורתיות היתר שיש לי על כל דבר בחיים שלי.

עוגת שוקולד עסיסית במיוחד

חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ

  • 300 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו (חייב שוקולד איכותי במקרה הזה)
  • 200 גרם חמאה
  • 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
  • ¼1 כוסות סוכר
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן
  • ¼ כוס אייריש קרים (או כל ליקר אחר שאוהבים. אם לא אוהבים אפשר לוותר)
  • ½ כוס קמח רגיל
  • ½ כוס קקאו איכותי עם אחוזי שומן גבוהים (קונים בחנויות מתמחות באפייה)
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • קורט מלח

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומניחים בתחתית התנור כלי עם מים רותחים ליצירת אדים.
  2. שמים בקערה שוקולד וחמאה וממסים במיקרוגל בפולסים של חצי דקה כל פעם ואחרי כל פעם מערבבים עד שמקבלים תערובת אחידה.
  3. מפרידים ביצים. מקציפים במיקסר את החלבונים כדקה עד לקבלת קצף לבן, מתחילים להוסיף סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד שמקבלים קצף מבריק ויציב.
  4. ממשיכים להקציף ותוך כדי הקצפה מוסיפים את השמנת המתוקה, את החלמונים והאייריש קרים.
  5. מוזגים גם את תערובת השוקולד.
  6. מנפים  בקערה נפרדת את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה ומוסיפים מלח.
  7. מוסיפים לקצף שבקערת המיקסר את תערובת הקמח בפעמיים – שלוש ומקציפים כדקה –  עד שהבלילה אחידה.
  8. משמנים היטב תבנית אפייה ומוזגים אליה את תערובת העוגה. טופחים קלות את התבנית על השייש ומכניסים לתנור ל- 40-60 דקות. פותחים את התנור ומניחים על העוגה נייר כסף באופן רופף על מנת שהיא תמשיך להיאפות אבל שהחלק העליון לא יישרף ואופים עוד חצי שעה או עד שהעוגה מוכנה – בודקים בעזרת שיפוד במרכז העוגה. השיפוד לא אמור לצאת יבש לחלוטין אלא עם מעט פירורים לחים.
  9. מוציאים מהתנור, מצננים לחלוטין לפני שמחלצים מהתבנית.
  10. אני בחרתי לפדר באבקת קקאו, אפשר לפדר באבקת סוכר או לצפות בקרמים בטעמים שאוהבים.

עוד כמה קטנות

  1. חשוב להשתמש בחומרים טובים ואיכותיים כדי לקבל מקסימום טעם ומרקם.
  2. זמן האפייה הוא תמיד המלצה. כל תנור אופה אחרת ולכן צריך להיצמד להוראות אבל גם להפעיל שיקול דעת.
  3. העוגה עולה בתנור ואז צונחת מעט וזה בסדר.
  4. העוגה יוצאת נמוכה יחסית אבל כל כך שוקולדית ומרוכזת שכמה ביסים קטנים ממנה מספקים בהחלט.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגת גבינה בתבנית מגנוס
    עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק
  • עוגת שמרים עם גבינה בסיר לב
    עוגת שמרים עם גבינה וצימוקים שמכינים בסיר ברזל יצוק
  • עוגת גבינה עם כתר גביניות שמרים
    עוגת גבינה אפויה עם כתר גביניות שמרים
  • פחזניות קראמבל פיסטוק
    פחזניות קראמבל במילוי קרם מסקרפונה פיסטוק
עוגת שוקולד שוקולד

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

7 תגובות

  1. רונית הגב 3 באפריל 2019 בשעה 10:33

    היי יש לי שאלה: האם אפשר להשתמש בקקאו רגיל שיש בסופרים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 באפריל 2019 בשעה 17:54

      היי רונית. בהחלט אפשר אבל הטעם יהיה הרבה פחות שוקולדי. ברגע שמתחילים להשתמש במוצרים איכותיים קצת קשה לחזור אחורה. אבל אין בעייה להשתמש בקקאו רגיל

      • רונית הגב 4 באפריל 2019 בשעה 16:35

        מעולה! תודה רבה על תגובתך?

  2. דנה הגב 9 בנובמבר 2017 בשעה 18:10

    אפשר להכין רק עם 200 גר שוקולד?
    כי זה מה שיש לי, ואם כן אז להפחית בחמאה ? או איך? אשמח לתשובה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 בנובמבר 2017 בשעה 19:50

      תשאירי הכל אותו דבר. תכיני עם 200 גרם שוקולד. נראה לי שזה יהיה בסדר גמור

  3. סיגל ברמר הגב 8 בנובמבר 2017 בשעה 10:43

    העוגה הורסתתת מגרה בטרוף הצילומים מדהימים מוכשרתתת נשיקות

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 בנובמבר 2017 בשעה 16:45

      תודה יפה שלי. אוהבת ♥

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.