פטה כבד על בסיס קרקר פצפוצי אורז בליווי ריבת בצל. מושלם כמנה ראשונה. מנה קלה מאוד להכנה ויחד עם זאת מאוד מרשימה וקוצרת המון מחמאות
אחת המנות האהובות עלינו. בכלל, אנחנו ממש ממש אוהבים כבד עוף, בכל צורה ומרקם. זו המנה הראשונה האולטימטיבית בחגים ואירועים ובפרט בפסח שתמיד מתלבטים מה להכין בשל מגבלת האפשרויות.
בדרך כלל את פטה הכבד אני מגישה בתוך פחזנית קטנטנה, אבל הפעם החלטתי לשנות ולהכין משהו שונה לגמרי. די שברתי את הראש מה ואיך להכין, כי בכל זאת זה פסח וקמח אין…אז מה מכינים? ואז… מתוך המזווה קרצו לי פצפוצי האורז ורק הייתי צריכה לפצח את המתכון שיניב לי מעין קרקרים קריספיים שעליהם אניח את פטה הכבד (רק!!)
זו לא הייתה בעייה אם זה היה מתוק כי בקלות הייתי משדכת לפצפוצים מיליון דברים והכל היה מוצלח וטעים. אבל כשמדובר במלוח…..מה כבר אפשר לשלב? ופתאום…. הבנתי בדיוק מה אני צריכה לשלב איתם כדי לקבל את הקרקר המיוחל……ואכן ניסיון אחד ו…בינגו! קרקר פצפוצי אורז קריספי, דקיק שמתאים בדיוק לפטה כבד הנימוח שהנחתי מעליו והריבה המתקתקה רק השלימה והשתלבה בהרמוניה מושלמת כמו שרק ריבת בצל יודעת.
פטה כבד על בסיס קרקר פצפוצי אורז בליווי ריבת בצל
מצרכים לבסיס קרקר פצפוצי אורז – 14 יחידות
- 2 כוסות פצפוצי אורז
- 2 חלבוני ביצה
- 2 כפות טחינה גולמית
- 2 כפות סילאן
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
אופן הכנה
- לערבב את כל המצרכים יחד לעיסה דביקה.
- בעזרת ידיים רטובות לקחת מהתערובת כדורים בגודל פינג פונג ולשטח לעיגול.
- בעזרת תחתית שטוחה של כוס זכוכית שמרטיבים מעט במים משטחים את העיסה לעיגול דק .
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 150-160 מעלות על מצב טורבו למשך 20-+30 דקות עד שהקרקרים זהובים ויבשים.
- לזלף מעל כל קרקר את פטה הכבד, להניח מעל ריבת בצל ולהגיש.
פטה כבד עוף – מצרכים
- 1/2 קילו כבד עוף טרי ומנוקה
- 4 בצלים גדולים קצוצים
- 1/4 כוס שמן זית
- 70 גרם מרגרינה (אנחנו שומרים כשרות ולכן מרגרינה ולא חמאה)
- מלח לפי הטעם
- 1/4 כפית פלפל שחור
- כף קוניאק
- כף סילאן
- 2 ביצים קשות קרות
אופן הכנה
- מחמים במחבת טפלון רחבה שמן זית ומרגרינה.
- קוצצים את הבצלים לקוביות ומאדים על אש נמוכה עד שהבצלים נעשים שקופים עם זהבהבות עדינה ומתקתקות. מידי פעם לערבב.
- להוציא את הבצל לקערה.
- באותה מחבת על אש גבוהה, לצרוב את הכבדים עד להשחמה קלה משני הצדדים. לפזר מעליהם מעט מלח ופלפל שחור. להיזהר לא לייבש אותם.
- להעביר את הכבדים לקערה יחד עם הבצל ולשים כמה שעות במקרר.
- להוציא מהמקרר ולהעביר הכל למעבד מזון.
- לטחון את הכבדים והבצל יחד עם הביצים הקשות.
- להוסיף סילאן וקוניאק. לטעום ואם חסר מלח ופלפל אז להוסיף.
- להעביר לשקית זילוף עם פייה משוננת ולשמור במקרר עד לשימוש.
- לזלף מעל הקרקרים גבעה יפה של פטה ולהניח מעל ריבת בצל.
* ניתן לשמור מוכן בקופסא אטומה כמה שעות לפני ההגשה
ריבת בצל
מצרכים
- 5-6 בצלים גדולים יבשים
- 1 כוס יין אדום מתוק (זה שמשמש לקידוש)
- 1.5 כוסות סוכר חום כהה (הדחוס)
- 1/2 כוס חומץ בלסמי איכותי
- 1/4 כוס שמן לטיגון הבצלים
- מעט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- לטגן על אש נמוכה את הבצלים עד שהם מאבדים מנפחם והופכים מבריקים (מידי פעם לערבב).
- להוסיף את היין האדום והסוכר החום ולבשל תוך ערבוב מידי פעם עד שהנוזלים מצטמצמים.
- להוסיף חומץ בלסמי ופלפל שחור גרוס ולבשל עד שמתקבלת ריבה סמיכה (לא מידי) ומבריקה.
- שומרים במקרר. נשמרת אפילו שנה במקרר.
הי. במה אפשר להחליף את החומץ בלסמי? תודה
ממליצה לקנות
נראה שנפגעת ואני מתנצלת,אך עם זאת יש לך גם קוראות דתיות,לא תתחשבי?
היי ינאי,
לא נפגעתי בכלל! אי אפשר להיפגע מאנשים שלא מכירים. זה מכעיס אותי הניסיון כל הזמן לחנך אנשים ללכת בדרך מסויימת שלמישהו זה נראה נכון.
לכן כתבתי שכל אחד יעשה בביתו מה שהוא רוצה. האיש/אישה הדתיים יודעים בדיוק שצריך להכשיר ואגב, גם אני מכשירה בדרכי ולא רק מטעמי דת אלא מטעמי טעם.
שיהיה חג שמח וכשר
שפית יקרה ,,חובה לצלות את הכבד באש ובשום אופן לא במחבת
גברת ינאי יקרה,
כל אחד בביתו עושה מה שנראה לו. מי שצריך להכשיר יודע איך.
מה הכוונה בכוס יין אדום מתוק לקידוש? יין תירוש?
היי דורין. יין פטישים. לא תירוש
תודה על המתכון. נראה נפלא! כמה זמן מראש ניתן להכין מנה זו?
יום יומיים מראש. יותר מזה אני לא אוהבת שזה נמצא במקרר. חג שמח!
במה אפשר להחליף את החומץ הבלסמי? תודה
אפשר גם וגם. אני עושה עם לבן
אפשר גם וגם. אני עושה עם לבן
לריבת בצל צריך בצל לבן או סגול? תודה
זה יהיה לך מתוק
וואו. שאלה קטנה האם אפשר סילאן רגיל של כנרת?
אפשר להכין פחזניות כשרות לפסח.מתכון רגיל של פחזניות רק להחליף את הקמח בקמח מצה.
נראה מצויין! מעוניינת להכין לסדר. האם יש תחליף לפצפוצי אורז בקרקר? (לצערי לא אוכלים אצלנו קטניות ואורז בפסח)
המון תודה
תודה רבה אורן
תודה יקירה. אז זהו שהסילאן הזה לא מתוק ומתאים בדיוק בטעמים לקרקר
נראה מדהים! אפשר לוותר על בסילאן בקרקרים? או שצריך להחליף במשהו אחר? אם כן במה את ממליצה שהוא לא מתוק
נראה מעולה! אני ממש אוהב את השילוב של פטה כבד וריבת בצל, זה כל כך טעים ביחד.