יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
פטה כבד על בסיס קרקר פצפוצי אורז בליווי ריבת בצל
ראשי » כל מיני » פטה כבד על בסיס קרקר פצפוצי אורז בליווי ריבת בצל

פטה כבד על בסיס קרקר פצפוצי אורז בליווי ריבת בצל

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 13 באפריל 2016 22 תגובות

פטה כבד על בסיס קרקר פצפוצי אורז בליווי ריבת בצל. מושלם כמנה ראשונה. מנה קלה מאוד להכנה ויחד עם זאת מאוד מרשימה וקוצרת המון מחמאות

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
אחת המנות האהובות עלינו. בכלל, אנחנו ממש ממש אוהבים כבד עוף, בכל צורה ומרקם. זו המנה הראשונה האולטימטיבית בחגים ואירועים ובפרט בפסח שתמיד מתלבטים מה להכין בשל מגבלת האפשרויות.
בדרך כלל את פטה הכבד אני מגישה בתוך פחזנית קטנטנה, אבל הפעם החלטתי לשנות ולהכין משהו שונה לגמרי. די שברתי את הראש מה ואיך להכין, כי בכל זאת זה פסח וקמח אין…אז מה מכינים?  ואז… מתוך המזווה קרצו לי פצפוצי האורז ורק הייתי צריכה לפצח את המתכון שיניב לי מעין קרקרים קריספיים שעליהם אניח את פטה הכבד (רק!!)  

זו לא הייתה בעייה אם זה היה מתוק כי בקלות הייתי משדכת לפצפוצים מיליון דברים והכל היה מוצלח וטעים. אבל כשמדובר במלוח…..מה כבר אפשר לשלב? ופתאום…. הבנתי בדיוק מה אני צריכה לשלב איתם כדי לקבל את הקרקר המיוחל……ואכן ניסיון אחד ו…בינגו! קרקר פצפוצי אורז קריספי, דקיק שמתאים בדיוק לפטה כבד הנימוח שהנחתי מעליו והריבה המתקתקה רק השלימה והשתלבה בהרמוניה מושלמת כמו שרק ריבת בצל יודעת.

פטה כבד על בסיס קרקר פצפוצי אורז בליווי ריבת בצל

מצרכים לבסיס קרקר פצפוצי אורז – 14 יחידות

  • 2 כוסות פצפוצי אורז
  • 2 חלבוני ביצה
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות סילאן 
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
אופן הכנה
  1. לערבב את כל המצרכים יחד לעיסה דביקה.
  2. בעזרת ידיים רטובות לקחת מהתערובת כדורים בגודל פינג פונג ולשטח לעיגול.
  3. בעזרת תחתית שטוחה של כוס זכוכית שמרטיבים מעט במים משטחים את העיסה לעיגול דק .
  4. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 150-160 מעלות על מצב טורבו למשך 20-+30 דקות עד שהקרקרים זהובים ויבשים.
  5. לזלף מעל כל קרקר את פטה הכבד, להניח מעל ריבת בצל ולהגיש.
פטה כבד עוף – מצרכים
  • 1/2 קילו כבד עוף טרי ומנוקה 
  • 4 בצלים גדולים קצוצים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 70 גרם מרגרינה (אנחנו  שומרים כשרות ולכן מרגרינה ולא חמאה)
  • מלח לפי הטעם
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • כף קוניאק
  • כף סילאן  
  • 2 ביצים קשות קרות 

אופן הכנה

  1. מחמים במחבת טפלון רחבה שמן זית ומרגרינה.
  2. קוצצים את הבצלים לקוביות ומאדים על אש נמוכה עד שהבצלים נעשים שקופים עם זהבהבות עדינה ומתקתקות. מידי פעם לערבב.
  3. להוציא את הבצל לקערה.
  4. באותה מחבת על אש גבוהה, לצרוב את הכבדים עד להשחמה קלה משני הצדדים. לפזר מעליהם מעט מלח ופלפל שחור. להיזהר לא לייבש אותם.
  5. להעביר את הכבדים לקערה יחד עם הבצל ולשים כמה שעות במקרר.
  6. להוציא מהמקרר ולהעביר הכל למעבד מזון.
  7. לטחון את הכבדים והבצל יחד עם הביצים הקשות.
  8. להוסיף סילאן וקוניאק. לטעום ואם חסר מלח ופלפל אז להוסיף.
  9. להעביר לשקית זילוף עם פייה משוננת ולשמור במקרר עד לשימוש.
  10. לזלף מעל הקרקרים גבעה יפה של פטה ולהניח מעל ריבת בצל.
* ניתן לשמור מוכן בקופסא אטומה כמה שעות לפני ההגשה

ריבת בצל 
מצרכים
  • 5-6 בצלים גדולים  יבשים
  • 1 כוס יין אדום מתוק (זה שמשמש לקידוש)
  • 1.5 כוסות סוכר חום כהה (הדחוס)
  • 1/2 כוס חומץ בלסמי איכותי
  • 1/4 כוס שמן לטיגון הבצלים
  • מעט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
  1. לטגן על אש נמוכה  את הבצלים עד שהם מאבדים מנפחם והופכים מבריקים (מידי פעם לערבב).
  2.  להוסיף את היין האדום והסוכר החום ולבשל תוך ערבוב מידי פעם עד שהנוזלים מצטמצמים.
  3. להוסיף חומץ בלסמי ופלפל שחור גרוס ולבשל עד שמתקבלת ריבה סמיכה (לא מידי) ומבריקה.
  4. שומרים במקרר. נשמרת אפילו שנה במקרר.
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • אורז מתוק
    אורז מתוק בחלב ושמנת בסגנון קרם ברולה
  • מקלובה בסיר לב
    מקלובה אורז עם עוף וירקות
  • פטה כבד על תחתיות פילו
    פטה כבד על בסיס תחתיות פילו וריבת בצל
  • קרקרים
    קרקרים מהירים טבעוניים מושלמים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

22 תגובות

  1. שפרה הגב 4 באפריל 2024 בשעה 17:27

    הי. במה אפשר להחליף את החומץ בלסמי? תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 באפריל 2024 בשעה 11:34

      ממליצה לקנות

  2. ינאי הגב 23 במרץ 2021 בשעה 6:15

    נראה שנפגעת ואני מתנצלת,אך עם זאת יש לך גם קוראות דתיות,לא תתחשבי?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 במרץ 2021 בשעה 9:46

      היי ינאי,
      לא נפגעתי בכלל! אי אפשר להיפגע מאנשים שלא מכירים. זה מכעיס אותי הניסיון כל הזמן לחנך אנשים ללכת בדרך מסויימת שלמישהו זה נראה נכון.
      לכן כתבתי שכל אחד יעשה בביתו מה שהוא רוצה. האיש/אישה הדתיים יודעים בדיוק שצריך להכשיר ואגב, גם אני מכשירה בדרכי ולא רק מטעמי דת אלא מטעמי טעם.
      שיהיה חג שמח וכשר

  3. ינאי הגב 12 במרץ 2021 בשעה 6:01

    שפית יקרה ,,חובה לצלות את הכבד באש ובשום אופן לא במחבת

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 במרץ 2021 בשעה 7:35

      גברת ינאי יקרה,
      כל אחד בביתו עושה מה שנראה לו. מי שצריך להכשיר יודע איך.

  4. דורין הגב 15 באפריל 2019 בשעה 18:24

    מה הכוונה בכוס יין אדום מתוק לקידוש? יין תירוש?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 באפריל 2019 בשעה 18:53

      היי דורין. יין פטישים. לא תירוש

  5. אהובה הגב 3 באפריל 2017 בשעה 21:36

    תודה על המתכון. נראה נפלא! כמה זמן מראש ניתן להכין מנה זו?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 באפריל 2017 בשעה 23:14

      יום יומיים מראש. יותר מזה אני לא אוהבת שזה נמצא במקרר. חג שמח!

  6. אנונימי הגב 28 בספטמבר 2016 בשעה 11:54

    במה אפשר להחליף את החומץ הבלסמי? תודה

  7. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 בספטמבר 2016 בשעה 14:49

    אפשר גם וגם. אני עושה עם לבן

  8. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 בספטמבר 2016 בשעה 14:48

    אפשר גם וגם. אני עושה עם לבן

  9. אנונימי הגב 27 בספטמבר 2016 בשעה 13:40

    לריבת בצל צריך בצל לבן או סגול? תודה

  10. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 בספטמבר 2016 בשעה 16:58

    זה יהיה לך מתוק

  11. מיכל הגב 26 בספטמבר 2016 בשעה 13:08

    וואו. שאלה קטנה האם אפשר סילאן רגיל של כנרת?

  12. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 באפריל 2016 בשעה 8:12

    אפשר להכין פחזניות כשרות לפסח.מתכון רגיל של פחזניות רק להחליף את הקמח בקמח מצה.

  13. אנונימי הגב 17 באפריל 2016 בשעה 7:40

    נראה מצויין! מעוניינת להכין לסדר. האם יש תחליף לפצפוצי אורז בקרקר? (לצערי לא אוכלים אצלנו קטניות ואורז בפסח)
    המון תודה

  14. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 באפריל 2016 בשעה 5:50

    תודה רבה אורן

  15. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 באפריל 2016 בשעה 5:50

    תודה יקירה. אז זהו שהסילאן הזה לא מתוק ומתאים בדיוק בטעמים לקרקר

  16. Sharon Peled הגב 15 באפריל 2016 בשעה 5:48

    נראה מדהים! אפשר לוותר על בסילאן בקרקרים? או שצריך להחליף במשהו אחר? אם כן במה את ממליצה שהוא לא מתוק

  17. אורן הגב 14 באפריל 2016 בשעה 5:48

    נראה מעולה! אני ממש אוהב את השילוב של פטה כבד וריבת בצל, זה כל כך טעים ביחד.

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס