כבר המון זמן שבא לי להכין קינוח עם מחית פיסטוק….אני מתה על הירקרקות העדינה הזאת בקינוחים. אלא מה שהמחיות הקנויות הן בצבע ירוק זרחני שממש לא עושה לי את זה ובכלל אני בעד מוצרים טבעיים בלבד, אני באמת משתדלת לקנות מוצרים ללא צבעי מאכל תעשייתיים וכאלה…
ואז, שבת אחת לפני חודש בערך, אחרי פסח, נשארו לי פיסטוקים קלויים…אנחנו ממש לא אכלנים של פיצוחים ובחגים אני קונה לאורחים. אז ישבתי וקילפתי (כןןן אחד אחד…) והכנתי מחית פיסטוק ביתית בלי צבע מאכל ובלי חומר משמר!
חודש ויותר זה שכב במקרר ולא בדיוק ידעתי מה אני רוצה להכין מזה עד ש…שבועות הגיע לו בכבודו ובעצמו והחלטתי להכין טירמיסו בשני צבעים וטעמים ולשלב את המחית הטעימה שהכנתי. ואם זה לא מספיק אז הכנתי גם את הביסקוטים בבית מהמתכון המעולה של אורנה ואלה. איזו הפתעה מהממת הייתה לי כשקיבלתי קרם ירקרק עדין, בדיוק כמו שאני אוהבת והכי טעים שאכלנו אי פעם (יעיד על כך חורצ'ק ששאב לי משקית הזילוף את כל מה שנשאר). אז כל מה שנותר זה לאחל לכם חג שבועות שמחח, טעים ומשמין ואתם חייבים אבל חייבים להכין את המתכון הקל והכל כך טעים ומרשים הזה.
טירמיסו קלאסי ופיסטוק וגם מתכון למחית פיסטוק ביתית
לצנצנת בנפח של בערך ליטר – ליטר ורבע (אפשר בתבנית פיירקס או בכוסות אישיים)
לביסקוטים – כ – 60 יחידות
- 4 חלמונים
- 1/3 כוס סוכר (70 גרם)
- 4 חלבונים
- 1/3 כוס סוכר (70 גרם)
- ½ כוס + 2 כפות קמח (90 גרם)
- קורט מלח
- אבקת סוכר לפיזור
אופן הכנה
- לחמם תנור לחום בינוני של 150-160 מעלות.
- להקציף במיקסר חלמונים ו – 1/3 כוס סוכר עד שהחלמונים תפוחים ובהירים.
- להקציף במיקסר חלבונים עם 1/3 כוס הסוכר הנוספת לקצף יציב.
- לערבב את הקצף לתערובת החלמונים בזהירות, מנפים לתוך התערובת את הקמח והצלח ומקפלים היטב.
- להעביר את התערובת לשקית זילוף (בלי צנטר) ולגזור את הקצה לרוחב של 1 ס"מ.
- על תבנית מרופדת בנייר אפייה, לזלף עוגיות באורך הרצוי, לפזר בעזרת מסננת אבקת סוכר ולאפות 10-15 דקות עד שהעוגיות זהובות אדמדמות.
- לקרר היטב לפני שמחלצים מהתבנית.
טירמיסו בשני קרמים
- 1 כוס אספרסו חזק
- ביסקוטים
- 2 שמנת מתוקה 38% שומן
- 200 גרם אבקת סוכר
- 500 גרם גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
- 4-5 כפייות מחית פיסטוק ביתית
- 100 גרם פיסטוקים קלויים קלופים וקצוצים
- לפיזור – קקאו
אופן הכנה
- להקציף במיקסר שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקרם יציב.
- להוסיף גבינת מסקרפונה ולהקציף עוד דקה – שתיים לקרם אחיד.
- לחלק את המסה לשניים. חלק אחד להכניס לשק זילוף ולהניח בצד. אל החצי השני להוסיף מחית פיסטוק ולהקציף לאיחוד. להכניס את קרם הפיסטוק לשק זילוף נוסף.
- לסדר על התחתית שכבת ביסקוטים ובעזרת מברשת למרוח אותם באספרסו.
- לזלף שכבת קרם לבן, לפזר אבקת קקאו ופיסטוקי קצוצים.
- לסדר שוב שכבת ביסקוטים ולהבריש עם קפה, לזלף שכבת קרם פיסטוק, לפזר קקאו ופיסטוקים גרוסים.
- להמשיך כך עוד פעמיים ולסיים עם קרם פיסטוק.
- לפזר אבקת קקאו ופיסטוקים גרוסים מעל ולא להתפתות לנעוץ כפית לפני שהאורחים מגיעים 🙂 🙂
מחית פיסטוק – צנצנת בינונית
- 200 גרם פיסטוקים קלויים קלופים
- 1-2 כפות שמן
שמים את הפיסטוקים במעבד מזון וטוחנים כמה דקות עד שהפיסטוקים משחררים את השמן הטבעי שלהם והופכים למחית. מוסיפים כף- 2 כפות שמן (תלוי בסמיכות שרוצים. אני שמתי 2 כפות) ומעבדים עוד דקה – שתיים עד שהמחית הופכת למעין משחה. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.
היי כמה זמן זה נשאר במקרר?
תודה !!
היי חוי,
הטירמיסו עד שבוע
200 גרם פיסטוקים לפני או אחרי קילוף?
היי מירי. אחרי קילוף
נראה נהדר. אפשר ממתיק במקום כל הסוכר?
אפשר לשים כמו סוכר
שלמותתתת כמה שזה נראה טובבבב וטעים שילוב מטריף ומראה משגע אלופה !!!!