עוגת גבינה וביסקוויטים היא בין הפייבוריטיות שלנו בבית וזה טוב לי. בכלום זמן אני מכינה עוגה עשירה, טעימה וכזו שלא מצריכה התעסקות מיוחדת ותמיד תמיד יוצאת טעימה ויפהפייה. תשכחו מכל מה שאתם יודעים על כללים להכנת עוגת גבינה. העוגה הזו סלחנית ואין צורך לדייק בכמויות על הגרם. היא תמיד מצליחה וטעימה. אפשר להקפיא אותה וכשרוצים להגיש מוציאים מההקפאה ואוכלים אותה חצי קפואה – כמו גלידה.
אז אמנם שבועות כבר מאחורינו אבל אצלי בבית יש שבועות כל השנה. אנחנו מטורפים על מאכלי חלב למיניהם ועוגות גבינה הן המועדפות על כל בני הבית ובמיוחד על החצי שלי. הפעם החלטתי לשלב בעוגה טעם של קפה ששדרגה עוד יותר את העוגה ומתאימה מאוד לחובבי הקפה למיניהם. רוצים עוגת גבינה וביסקוויטים ללא קפה? כנסו פה. אפשר לשלב איזה טעם שאוהבים והיא תמיד תצא טעימה ומוצלחת.
עוגת גבינה וביסקוויטים בטעם וניל – קפה
לפני שמתחילים
- העוגה לא מאוד מתוקה וכך אנחנו אוהבים אותה. אפשר לטעום את הבלילה כשהיא מוכנה ובמידה ואוהבים מתוק יותר, מוסיפים עוד מעט סוכר.
- אם רוצים דפנות חלקות, מניחים שקף מסביב לדפנות התבנית ומקפיאים את העוגה שעתיים – שלוש לפני שמחלצים אותה.
- אני בחרתי לחלק את העוגה לשניים, חצי לשלב עם קפה וחצי עם וניל. אפשר לשלב טעמים אחרים שאוהבים כגון: מחית פיסטוק, מחית פרלינה, מחית פקאנים וכו'. את המחיות מכינים בבית. טוחנים במעבד מזון את סוג האגוז אותו רוצים להפוך למחית עד שהוא הופך למשחתי. אפשר להוסיף לו כף שמן כדי לדלל אותו ולהפוך אותו למאוד חלק.
מצרכים לתבנית אינגליש קייק בגודל 30*12 ס"מ
- 250 גרם ביסקוויטים פתי בר
- 1 כוס גדולה נס קפה חזק מאוד לא ממותק
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- 1 שמנת חמוצה 15% (200 מ"ל)
- 1 שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
- 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
- 1/3 כוס סוכר
- 100 גרם שוקולד לבן
- 1 כף גדושה נס קפה
- 1 כפית מחית וניל/תמצית וניל אמיתית
לציפוי
- 50 גרם שוקולד מריר
- 1/4 כוס שמנת מתוקה 38%
- 1 כף סירופ תירס (לא חובה. שומר על הברק של השוקולד)
אופן הכנה
- מערבבים בקערה גדולה גבינה לבנה ושמנת חמוצה.
- מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וסוכר לקצפת יציבה.
- מקפלים את הקצפת לבלילת הגבינה.
- ממסים במיקרוגל בפולסים את השוקולד הלבן. מעבירים כמה כפות מבלילת הגבינה לשוקולד ומערבבים. מחזירים את בלילת השוקולד לבלילת הגבינה ומערבבים היטב.
- מחלקים את הבלילה לשניים. חצי כמות מערבבים עם כף נס קפה ואת החצי השני מערבבים עם וניל.
- מרפדים את התבנית עם נייר אפייה בבסיס ושקף בדפנות. טובלים כל ביסקוויט בקפה חזק ומניחים שורות של עוגיות כך שיכסו את הבסיס.
- מוזגים את קרם הקפה ומיישרים. מניחים טור של ביסקוויטים כשהם עומדים לרוחבם, אחד ליד השני במרחק של כ – 1 ס"מ. מוזגים את קרם הווניל. הביסקוויטים מציצים מעט מעל הקרם. טופחים את התבנית על השייש ומעבירים להקפאה של כ- 3 שעות.
- ציפוי: ממסים במיקרוגל שוקולד ושמנת ומערבבים היטב לגנאש חלק. מוסיפים סירופ תירס ומערבבים. בעזרת כף מוזגים על הביסקוויטים ועל העוגה.
- שומרים במקרר שבוע או במקפיא עד חודש.
הכל נראה מדהים כייף של מתכונים נראה מגרה וטעים בהחלט אנסה
תודה רבה יפה