יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
עוגת גבינה ותותים בציפוי גלסאז' תותים
ראשי » מתכונים לשבועות » עוגת גבינה ותותים בציפוי גלסאז' תותים

עוגת גבינה ותותים בציפוי גלסאז' תותים

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 27 באפריל 2015 10 תגובות

עוגות גבינה קרות הן המועדפות עליי. אלו העוגות שקשה לי לעמוד בפניהן ואלו העוגות שאני מיישרת מהתבנית. אז כדי לא ליישר יותר מידי אני מכינה אותן לעיתים רחוקות ואת האפויות שבפניהן אני כן יכולה לעמוד ולעומתי כל בני הבית מעדיפים את האפויות אז אני מרבה להכין אותן יותר מאשר את הקרות. 
עונת התותים מביאה איתה השראה למיליון עוגות בשילוב תותים ובעיני אין יותר טעים מעוגת גבינה קרה מלאה בתותים, כך שבכל ביס יש לנו נגיסה של תות מתקתק טעים וכדי להעצים עוד יותר את טעם התותים ציפיתי את העוגה בגלסאז' תותים שהכנתי ממחית תותים קפואה. 
גלסאז' זה בסה"כ ציפוי מבריק שמתקבל מסירופ תירס או גלוקוזה, כך שלא להיבהל מהמילה …לקרוא ולראות שזה ממש לא בעייה להכין ואגב אפשר על אותו בסיס להכין בכל טעם שאוהבים. סירופ תירס או גלוקוזה אפשר לקנות בכל חנות שמתמחה באפייה. היום הכל נגיש וזמין לכולם. 
חומרים לעוגה בקוטר 26
כל הכמויות לעוגה נמדדו בכוסות מידה אוניברסליות ובמשקל.
בסיס ביסקוויטים
  • 250 גרם פתיבר (שרוול שלם) 
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנת הבסיס
  1. לחמם תנור ל -170 מעלות.
  2. לשים את הפתי בר במעבד מזון ולטחון לפירורים יחד עם אבקת הסוכר.
  3. להמיס חמאה במיקרוגל, להוסיף לפתי בר שבמעבד המזון ולערבל עוד כמה שניות עד שמקבלים תערובת בוצית.
  4. להעביר לתבנית אפייה קפיצית שהבסיס שלה רופד בנייר אפייה. להדק היטב בעזרת כף ולאפות 7-10 בחום של 170 מעלות.
חומרים לשכבת הגבינה והתותים
  • 2 שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל)
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 3/4 כוס מים רותחים
  • 1 שקית (14 גרם)ג'לטין
  • 500 גרם תותים שטופים וחתוכים לקוביות
אופן הכנת שכבת הגבינה
  1. לערבב את אבקת הג'לטין עם המים הרותחים ולהמיס תוך כדי ערבוב מתמיד על אש מאוד קטנה עד שכל הג'לטין נמס ויש לנו נוזל צלול. לצנן לטמפרטורת החדר ובינתיים להכין את העוגה.
  2. להקציף במיקסר שמנת מתוקה,חלב, פודינג, סוכר וסוכר וניל לקרם חלק ויציב.
  3. לערבב את הגבינה ולהוסיף אל הקרם בתנועות קיפול.
  4. להוסיף לגבינה את התותים החתוכים ולערבב היטב.
  5. לצקת את הג'לטין המומס  לתוך תערובת הגבינה ולערבב היטב.
  6. לשמן את דפנות התבנית ולהצמיד אליהן שקף (לא חובה אבל אם רוצים דפנות חלקות אז מומלץ בהחלט וגם את זה קונים בחנויות מתמחות באפייה).
  7. להעביר את תערובת הגבינה לתבנית אפייה ולשים במקרר להתייצבות של שעה לפני ששמים את הציפוי.
חומרים לגלסאז' תותים
אפשר כמובן לוותר על השכבה הזו ופשוט לצפות בקרם או כל ציפוי שאוהבים אבל זה כל כך טעים שלא ממליצה לוותר.
  • 7 גרם ג'לטין
  • 1/4 כוס מים להמסת הג'לטין
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפות סירופ תירס
  • 1 כוס מחית תותים 
אופן הכנת שכבת הגלסאז'
  1. לשים בצלוחית קטנה מים וג'לטין ולתת לג'לטין לספוח אליו את המים (בערך 20 דקות).
  2. לשים בסיר קטן את השמנת המתוקה, סירופ תירס ומחית תותים ולהביא לסף רתיחה על אש קטנה ותוך כדי ערבוב מתמיד עד שמחית התותים נמסה והתערובת נעשית אחידה לגמרי.
  3. להמיס במיקרוגל את הג'לטין – לחמם ממש 4-5 שניות רק עד שמתקבל נוזל צלול.
  4. ולהוסיף מייד לתערובת התותים ולערבב היטב.
  5. לצנן לטמפרטורת החדר ולצקת מעל העוגה בצורה שווה.
  6. לקרר את העוגה לילה שלם במקרר, לקשט בעוד תותים והיי לא לגמור את הכל…….. תשאירו משהו לאורחים…….
 
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגת שייש בתבנית אנג'ל
    עוגת שייש שמכינים בתבנית טורט עם רגליים
  • עוגת גבינה בתבנית מגנוס
    עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק
  • עוגת גבינה לימונית
    עוגת גבינה לימונית נימוחה במיוחד
  • עוגת גבינה וביסקוויטים אפויה
    עוגת גבינה וביסקוויטים אפויה
גלאסאז' עוגת גבינה ותותים תותים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

10 תגובות

  1. נאווה זלאיט הגב 11 במרץ 2020 בשעה 11:36

    איפה קונים סירופ תירס, מה המטרה שלו, ואם אין לי האם יש תחליף לסירופ הזה? או אפשר לוותר עליו?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 במרץ 2020 בשעה 14:08

      היי נאווה, בחנויות שמתמחות באפייה וגם בחנויות תבלינים מובחרות. במקרה הזה זה בשביל הברק. אפשר לשים גלוקוזה במקום.

      תקראי פה על סירופ תירס https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A4_%D7%AA%D7%99%D7%A8%D7%A1

  2. גי הגב 8 במרץ 2020 בשעה 13:19

    אפשר להשתמש בגלסז לציפוי עוגת גבינה אפויה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 במרץ 2020 בשעה 13:48

      היי גי,

      בהחלט אפשר. אין בעייה

  3. שובל הגב 28 באוקטובר 2019 בשעה 21:08

    היי.. האם ניתן להשתמש בגלסאג גם מעל קצפת או שחייב מוס?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 באוקטובר 2019 בשעה 21:24

      היי שובל,
      אי אפשר לשים גלסאז' מעל קצפת

  4. אודליה הגב 15 באפריל 2018 בשעה 11:35

    האם אפשרי לשמור את העוגה בהקפאה במשך יום, ולמחרת להוציא למקרר עד רגע ההגשה, או שזה פוגע בהברקה של הציפוי? ואיך ניתן לאחסן כך שיהיה סגור במקרר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 באפריל 2018 בשעה 20:46

      אין בעייה להקפיא את העוגה. לא אמור לפגוע בברק לדעתי.שימי שקופסת קרטון של עוגות. קונים היום בכל חנות של כלים חד פעמיים. ככה אני גם מקפיאה וגם שומרת במקרר.

  5. סופיה גיל הגב 11 במאי 2017 בשעה 11:34

    אם אני רוצה בגלסאז' להמיר את הגלטין באגר אגר , את יודעת מה היחס בין האגר למים, מה הכמות? תודה, העוגה משגעתת?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 במאי 2017 בשעה 21:05

      לא התשמשתי מעולם באגר אגר כך שאין לי מושג

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס