עוגת מוס קוקוס ושוקולד חלב. אחת העוגות הטעימות שהכנתי. השילוב של הקוקוס והשוקולד הוא אחד הטעימים כמובן לאלו שאוהבים קוקוס


תמיד כשאני נתקלת באנשים שלא אוהבים קוקוס זה מפתיע אותי. איך אפשר לא לאהוב קוקוס?? אצלי כל המשפחה המורחבת מכורים לקוקוס. הייתה תקופה שהייתי מכניסה קוקוס לכל קינוח כמעט….הבעלול היה טועם ואומר לי: עוד פעם קוקוס??בתור ילדה, כשאמא שלי הייתה מכינה עוגיות קוקוס הייתי גונבת לה מהתערובת בכמויות. כל פעם שהייתה מתעסקת במשהו ולא שמה לב הייתי גונבת ומתעלפת מהטעם. לא נעים לי לספר, אבל גם היום אני גונבת לעצמי מתערובת הקוקוס :):) והיו פעמים שאפילו הקצפתי לי במיוחד חלבונים עם סוכר וקוקוס ונשנשתי….כן, מכורה קשות.את העוגה הזו הכנתי על בסיס המתכון הזה. מוס קוקוס עם הפתעת שוקולד חלב ומעל ציפוי של גנאש שוקולד מריר. טעימה בטירוף והכי כייף לאכול אותה חצי קפואה, כמו גלידה.

שלבי ההכנה
מתחילים יום קודם בהכנת מוס שוקולד חלב, מוזגים לתבנית סיליקון ומקפיאים לילה שלם. למחרת מכינים מוס קוקוס, מוזגים מחצית מכמות המוס לתבנית ומקפיאים לפחות שעה. מסדרים מעל המוס קוקוס את קוביות המוס שוקולד ומעל מוזגים את שארית מוס הקוקוס. מקפיאים כמה שעות עד להתייצבות ומחלצים מהתבנית.
עוגת מוס קוקוס ושוקולד חלב
מצרכים לתבנית אינגליש קייק עמוקה
למוס שוקולד חלב
- 200 גרם שוקולד חלב
- 200 גרם שמנת מתוקה
- 100 גרם חמאה רכה
למוס קוקוס ושוקולד לבן
- 9 גרם ג'לטין
- 1/4 כוס מים
- 300 מ"ל קרם קוקוס
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית מחית וניל
- 150 גרם שמנת מתוקה 38% שומן
- 3 חלמונים
- 250 גרם שוקולד לבן
- 375 גרם שמנת מתוקה 38% שומן (1.5 מיכלים)
- 3/4 כוס פתיתי קוקוס
לציפוי- גנאש שוקולד מריר
- 80 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
- 1/4 כוס שמנת מתוקה
- כף סירופ תירס (לא חובה אבל שומר על הברק של השוקולד)
אופן הכנה
- מוס שוקולד חלב: מחממים שמנת מתוקה על הגז לסף רתיחה.
- מוזגים מעל השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
- מקררים את השוקולד לחום הגוף (פשוט להניח קצת שוקולד ממרכז הקערית על השפתיים ואם זה נעים לנו אז זה חום הגוף) ומוסיפים חמאה רכה. מערבבים עד שהיא נמסה. החמאה תקשור לנו את המסה ותהפוך את המוס לאלסטי ורך במיוחד. אם החמאה לא נמסה לחלוטין, אפשר להמיס אותה עם בלנדר מוט.
- מוזגים את המוס לתוך תבנית סיליקון ומקפיאים כמה שעות ועדיף לילה עד להתייצבות מלאה.
- מוס קוקוס: שמים את הג'לטין בקערית קטנה עם המים ומערבבים היטב. ממתינים 10-15 דקות .(בינתיים ממשיכים להכין את המוס).
- שמים בקלחת על אש בינונית קרם קוקוס,סוכר, מחית וניל ו – 150 מ"ל שמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה.
- בקערית נפרדת שמים את החלמונים, טורפים אותם עם מעט מהנוזל החם (השוואת טמפרטורה). חוזרים על פעולת השוואת הטמפרטורה עוד פעמיים (מוסיפים מעט נוזל חם וטורפים עם החלמונים).
- מחזירים את תערובת החלמונים לסיר שעל הגז ומערבבים כל הזמן עד שהתערובת מסמיכה מעט, 82 מעלות למי שיש מדחום. (זה קורה ממש מהר ואין צורך להסמיך מידי. לתערובת נכנס גם ג'לטין שימשיך את פעולת ההסמכה).
- יוצקים את הנוזל החם על גבי השוקולד הלבן (רצוי דרך מסננת) ומערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד.
- מוסיפים את הג'לטין לנוזל החם ומערבבים היטב.
- מקררים היטב במקרר.
- מקציפים 375 מ"ל שמנת מתוקה למרקם יוגורט (הקצפה חלקית) ומקפלים לתוך בסיס המוס קוקוס.
- מוסיפים פתיתי קוקוס ומקפלים עד לאיחוד.
- מניחים על בסיס התבנית שקף, משמנים מעט את דפנות התבנית וגוזרים שקף כך שיתאים בדיוק למידות התבנית ומדביקים לדפנות (זה יקל על החילוץ והעוגה תצא חלקה לחלוטין).
- מוזגים חצי מכמות מוס הקוקוס לתבנית ומקפיאים לשעה או עד שהמוס די מתייצב.
- מסדרים את מוס השוקולד חלב לאורך העוגה ומוזגים את שארית מוס הקוקוס.
- מקפיאים עד להתייצבות מלאה.
- מוציאים מהמקפיא ומחלצים את העוגה (מחכים כמה דקות ועם טפיחות קלות על השייש היא בסוף נחלצת מהתבנית).
- גנאש שוקולד מריר: ממסים במיקרוגל שוקולד ושמנת מתוקה. מוסיפים סירופ תירס ומערבבים. מוזגים לאורך העוגה ובמרכז ובעזרת כף מזליגים את השוקולד על דפנות העוגה (עובדים מהר כי כשהעוגה קפואה והשוקולד חמים, הוא מתייצב מהר ואז לא ינזל לצדדים).
- מקשטים בדובדבנים ומגישים. העוגה נפרסת בקלות למרות שהיא קפואה. הכי טעים לאכול אותה חצי קפואה אבל היא לגמרי יציבה במקרר.
היי שמי זהבה.
רשימת המנות לחג שלך מאוד מרשימה וחגיגית וברשותך לקחתי כמה מתכונים. וכמובן שאפרסם עם קרדיט לך.אך במידה ולא אמצא את התבניות להכנת מוס השוקולד החלב למוס הקוקוס. יש לך רעיון אחר להכניס את ההפתעה? תודה מראש וחג שמח.מחכה לתשובה בזמנך הפנוי. רוצה להכין לחג שני. יש זמן.
היי זהבה. את משמחת אותי מאןד שכן לשם כך מיועד הבלוג והמתכונים. לגבי התבנית. את יכולה להכין כדורים כמו כדורי שוקולד ולהקפיא ואז להכניס לעוגה. אץ מכינה את המוס מקררת אותו היטב ואז מכינה עיגולים. את יכולה גם לשים בכל כלי מרובע או מלבני שריפדת בניילון נצמד, להקפיא ואחרי שקפוא לחלץ ולחתוך למלבנים או ריבועים. אני כאן לשאלות. חג שמח יקירה
עוגה מעלפת ינוסה בקרוב אני אוהבתתת קוקוס ושוקולד לבן אלופה !!
תודה אהובה