סלט ירוק טעים במיוחד עם רוטב אסיאתי והגשה מהממת בתוך קערית דף אורז וכדי שיהיה עוד יותר מיוחד, הכנתי גם פופקורן אורז (כן!) טעים ומיוחד
![סלט ירוק ברוטב אסיאתי מוגש בקערית דף אורז](https://www.yehudit-aviv.co.il/wp-content/uploads/thumbs/4-5-3gps260xmmnniuk9wbvt34.jpg)
![](https://www.yehudit-aviv.co.il/wp-content/uploads/3-6-683x1024.jpg)
אחד הסלטים הכי טעימים שהכנתי לאחרונה! עונת הסלרי התחילה ואני בעננים, אני מטורפת על סלרי בכל צורה אבל טרי זה הפייבוריט שלי.
הכל התחיל מזה שהתחשק לי סלט סלרי בתיבול אסיאתי כי אני הכי אוהבת בעולם את הטעמים האלה והתחלתי בחיתוך הסלרי, אליו צירפתי מלפפון ותפוח חמצמץ כי פירות בסלטים זה אהבה ענקית שלי. תיבלתי ואז זה נראה לי משעמם מידי ובהחלטה של רגע הוצאתי סיר טיגון וטיגנתי דפי אורז למעין קערית שבתוכה תכננתי להגיש את הסלט ואזזזזז החלטתי לנסות ולטגן אורז, כן אורז! וווואאאו איזו הפתעה הייתה לי, הם הפכו למעין פופקורן של אורז, טעימים בטירוף ומתאימים בול לסלט.
אמנם טיגנתי את דף האורז כי רציתי שייצא כמו קערית אבל תדעו שאפשר להכין אותו גם במיקרוגל. הוא לא ייצא בצורת קערית, אבל יהיה קריספי וטעים.
![](https://www.yehudit-aviv.co.il/wp-content/uploads/9-4-683x1024.jpg)
סלט ירוק ברוטב אסיאתי מוגש בקערית דף אורז
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- ניתן להכין את הירקות בנפרד ואת הרוטב בנפרד יום מראש ולשמור במקרר עד להגשה.
מצרכים לסלט
- 1/2 ראש סלרי אמריקאי כולל העלים והגבעולים
- 2 מלפפונים
- 1 תפוח עץ מזן גרנד סמית
- 1/2 פלפל צ'ילי
- 1/4 בצל סגול
לרוטב
- 2 כפות שמן שומשום
- 1 כף רוטב סויה
- מיץ מחצי ליים/לימון טרי
- 1 שן שום
- 1 ס"מ ג'ינג'ר
- יחידה סוכר דקלים/1 כף סוכר חום
- 1 כף מחית פיסטוק לא ממותקת/חמאת בוטנים
להגשה
- 4-5 דפי אורז בקוטר 16 ס"מ
- חופן אורז
- 2-3 כוסות שמן לטיגון
אופן הכנה
מכינים סלט: קולפים את הסיבים של הסלרי וקוצצים לקוביות קטנות.
חוצים את המלפפון לאורך, בעזרת כפית מרוקנים את הגרעינים ופורסים.
חותכים את התפוח לקוביות.
מערבבים יחד את הסלרי, המלפפונים והתפוח ושושמרים במקרר עד להגשה.
פורסים את הפלפל דק לטבעות (נשתמש בו בהגשה).
פורסים את הבצל לרצועות דקות (נשתמש בו בהגשה).
מכינים רוטב: שמים בצנצנת שמן שומשום, רוטב סויה ומיץ לימון.
כותשים את השום ומגררים את הג'ינג'ר ומוסיפים לצנצנת.
אם משתמשים בסוכר דקלים – מגררים אותו ומוסיפים לצנצנת.
מוסיפים גם מחית פיסטוק/חמאת בוטנים, סוגרים את הצנצנת ומנערים אותה היטב. שומרים את הרוטב בצד עד להגשת הסלט.
מטגנים את דפי האורז: בשלב הזה הכל קורה מאוד מהר. מכינים את דפי האורז ומצקת ורק אז מחממים את השמן. השמן חייב להיות בחום מאוד גבוה כדי שזה יצליח.
מחממים שמן בכלי רחב יותר מקוטר דף האורז לחום ממש גבוה. מניחים את דף האורז בשמן ובעזרת המצקת "מטביעים" את הדף בשמן ממש לשנייה ומוציאים, הדף מוכן בשניות ומקבל צורה של קערית.
מטגנים את האורז: מטגנים גם את האורז לכמה שניות ומוציאים מייד לצלוחית.
מגישים את הסלט: מתבלים את הסלט עם הרוטב ומערבבים.
מניחים מהסלט כמות יפה על דף האורז, מניחים מעל כמה טבעות של פלפל צ'ילי ורצועות בצל סגול, מפזרים פופקורן אורז ומגישים מייד. כדי להקל על האכילה, בעזרת סכין חדה פורסים את דף האורז לארבע.
יש לך רעיונות מדהימים!
והתמונות משגעות!
תודה רבה רבה