

הסלט הזה קל מאוד להכנה, קריספי ועם טעמים של חריף, מתוק וחמוץ. סלט בסגנון תאילנדי בשילוב פקאן סיני שאני ממש אוהבת לשלב בסלטים. חשוב לחצות ולרוקן את המלפפונים מהחלק הפנימי שלהם על מנת לקבל מקסימום קריספיות וטעם. לרוב אני מכינה את הסלט הזה עם קשיו אבל הפעם החלטתי לשים פקאן סיני ויצא מעולה וטעים בטירוף.

סלט מלפפונים אסיאתי עם פקאן סיני
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- טיפ לעלי כוסברה ובצל ירוק טריים וקריספיים: שמים את הכוסברה והבצל הירוק במי קרח למשך שעה, מסננים מהמים ומייבשים במייבש חסה לפני שקוצצים.
- את כל המצרכים לרוטב ניתן לקנות בחנויות למוצרים מהמזרח.
- אפשר לחתוך את המלפפונים ושאר המרכיבים מראש ולשמור במקרר ואפשר להכין גם את הרוטב מראש ולשמור במקרר ולאחד ביניהם רק ממש לפני ההגשה.
- את השומשום קולים כמה דקות על מחבת יבשה.
מצרכים
- 6 מלפפונים בינוניים
- 1 פלפל צ'ילי
- 2 בצלים ירוקים
- 3 כפות רוטב סויה
- 2-3 כפות מיץ ליים/לימון
- 3 כפות מירין
- 1 כף שמן שומשום
- 1 כף סוכר חום בהיר
- 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי כתוש
- 1 שן שום כתושה
- חופן עלי כוסברה
- חופן פקאן סיני קצוץ גס
- 2-3 כפות שומשום קלוי
אופן הכנה
חותכים את המלפפונים לחצי לרוחב ובעזרת כפית מרוקנים את כל הגרעינים של המלפפון. פורסים את המלפפונים לפרוסות ברוחב של כ – 1/2 ס"מ ושמים בקערה. פורסים את פלפל הצ'ילי והבצל הירוק ומוסיפים לקערה. מפרידים את עלי הכוסברה מהגבעולים ומוסיפים לקערה.
מכינים רוטב: לוקחים צנצנת עם מכסה ושמים לתוכה סויה, לימון, מירין, שמן שומשום, סוכר, ג'ינג'ר ושום כתושים. סוגרים את הצנצנת ומנערים אותה היטב. מוזגים על הסלט ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים שומשום קלוי ופקאן סיני ומגישים מייד.
בתאבון!