סלט חם שמכינים ממש בכמה דקות. הוספתי לו אטריות שעועית שאני כל כך אוהבת וזה הפך לארוחה שלמה טעימה במיוחד
תקופת אחרי החגים תמיד גורמת לי לאכול מאכלים קלילים יותר, פחות מכבידים כי בכל זאת צריך לתת לקיבה לנוח וגם קלים להכנה. אז נשארו לי שתי קופסאות פטריות מהחג וחשבתי מה אפשר להכין שהוא לא תפוחי אדמה או פסטה ברוטב שמנת פטריות כי זה הדבר שאני הכי אוהבת בעולם, רק שזה משמין וכבד מידי. אז החלטתי ללכת על ספק סלט ספק תבשיל חם של פטריות ואטריות שעועית וזה יצא מושלם.
סלט פטריות ואטריות שעועית חם בסגנון אסיאתי
לפני שמתחילים
מצרכים
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 בצל סגול
- 2 קופסאות פטריות שמפיניון
- 3 שיני שום
- 2 ס"מ ג'ינג'ר
- 1/3 כוס רוטב סויה
- 1/4 כוס מירין
- 1.5 כפות סילאן
- 2 כפות שמן שומשום
- 2 שקיות אישיות אטריות שעועית (80 גרם. אני מזמינה פה באתר של כרמלה)
- מים רותחים להשריית האטריות
- להגשה: בצל ירוק קצוץ ושומשום קלוי
אופן הכנה
מכינים את הירקות: חותכים את הפטריות לרבעים. אם הן קטנות משאירים אותן שלמות או חותכים לחצי. פורסים את הבצל לרצועות דקות.
מכינים את האטריות: מניחים את האטריות בקירה ומוזגים עליהן מים רותחים עד לכיסוי. משאירים 10 דקות ומסננים.
מכינים את הסלט: מחממים במחבת רחבה חצי מכמות שמן הזית, מטגנים את הבצל עד להזהבה. כותשים את השום ומגררים את הג'ינגר וממשיכים לטגן עוד דקה. מוסיפים את הפטריות ומוזגים עליהן את שארית שמן הזית. מערבבים כמה דקות עד שהפטריות מתחילות לאבד מעט מהנפח. מתבלים בסויה, מירין, סילאן ושמן שומשום ומערבבים כמה דקות על להבה בינונית – גבוהה עד שכמעט כל הרוטב נספג ומתאדה. מוסיפים את אטריות השעועית ומערבבים כמה דקות. מוזגים לצלחת הגשה ומפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ושומשום קלוי.
בתאבון!
במה אפשר להחליף את המירין?
למה להחליף? פשוט לקנות
גם אני אשמח לדעת על תחליף, אין לי זמין.
בנוסף, לכמה מנות זה?
אני מבינה שיש מוצרים שאין בבית אבל היום זה זמין בכל סופר ועולה 10 שקלים אז אפשר לקנות או לוותר. ממליצה לקנות כי זה מופיע בכל מתכון אסיאתי