אחרי שהכנתי בצק עלים בבית, זה היה אך מתבקש שאכין מילפיי, כי זו אחת העוגות האהובות עליי. ואם הכנתי גם מחית פיסטוק בבית, אז הקרם כמובן יהיה על בסיס מסקרפונה ופיסטוק 🙂
אז אחרי שהכנתי בצק עלים ביתי, זה היה אך מתבקש שאכין ממנו מילפיי. זאת אחת העוגות הכי אהובות עליי בעולם והחלטתי להכין אותה עם מחית פיסטוק ביתית ומסקרפונה.
למה להכין בצק עלים בבית אתם שואלים?
ממממממ כי זה טעם אחר לחלוטין מהקנוי. בדרך כלל הקנוי הוא עם מרגרינה ומהפעם היחידה שקניתי בצק עלים חמאה תעשייתי, זה עשה לי צרבות מטורפות ואני לא אחת שסובלת מצרבות. אז מתאמצים קצת ומכינים בבית. זה לא באמת קשה, כל שלב לוקח בדיוק 5 דקות ואפילו פחות, פשוט יש זמן המתנה בין קיפול לקיפול, כך שזה יכול לקחת כמה שעות. אני מכינה בצק עלים כשאני יודעת שאני לפחות חצי יום בבית. מכינה בצק וכל שלבי הקיפולים לוקחים בדיוק חצי יום. כנסו כאן למתכון לבצק עלים צרפתי ביתי מעולה.
ולמה להכין מחית פיסטוק בבית?
כי איןןן טעם כזה לקנוי!! הרבה פעמים שמים צבע מאכל ירוק במחית הקנוייה שזה בכלל אסון. אבל הביתית כל כך טעימה וכל כך קלה להכנה שאין פה בכלל שאלה. כנסו כאן למתכון למחית פיסטוק ביתית מושלמת. דרך אגב, אפשר להכין מחיות מכל סוגי הפיצוחים.
מילפיי פיסטוק ומסקרפונה (מבצק עלים ביתי)
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- חובה לעבוד עם בצק עלים כשהוא קר מאוד. צריך לעבוד מהר כדי שהבצק לא יתחמם לנו. אם הבצק מתחמם במהלך העבודה – מכניסים לכמה דקות למקפיא ואז ממשיכים. אני עובדת על נייר אפייה מקומח קלות ואם אני רואה שהבצק מתחמם אני מעבירה אותו לתבנית ולמקפיא לכמה דקות.
- את הבצק עלים אופים בין שתי תבניות אפייה. התבנית שמניחים על הבצק תשמור שלא יתפח ויהיה דק וקריספי במיוחד. כך הבצק נשמר במקרר זמן רב יותר כשהוא קריספי. תיעזרו בתמונות של המילפיי הזה כדי להבין את שיטת האפייה.
- העוגות במיטבן ביום האפייה אבל בהחלט טעימות גם למחרת.
- על מנת לקבל צבע ירקרק מהפיסטוק, יש לשים כמות נכבדה של מחית. פשוט מוסיפים בהדרגה עד שמקבלים את הצבע הרצוי לנו.
- למקרה שבא לכם להכין גם מסקרפונה בבית 🙂 🙂 כנסו פה למתכון.
מצרכים ל – 5 עוגות
- 1/2 ק"ג בצק עלים על בסיס חמאה (אפשר להכין לבד או לקנות)
- 150 גרם מסקרפונה
- 1 שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
- 30 גרם אבקת סוכר
- 20 גרם אינסטנט פודינג וניל
- 1/4 כפית מחית וניל
- 4-5 כפות מחית פיסטוק ביתית (אם המחית קנוייה – שמים הרבה פחות)
- לקישוט: מעט פיסטוק קלוי קצוץ
אופן הכנה
אופים את הבצק: מניחים נייר אפייה בתבנית. מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 0.5 מ"מ. מודדים בעזרת סרגל וחותכים את הבצק למלבנים בגודל של כ – 10*7 ס”מ. בעזרת מסננת מפזרים אבקת סוכר על הבצק ומניחים מעליו עוד נייר אפייה. מעל נייר האפייה מניחים עוד תבנית שתשמש כמשקולת ותמנע מהבצק לתפוח.
מחממים תנור על מצב טורבו לחום של 165 מעלות ואופים את הבצק כ- 25-30 דקות, עד שהוא זהוב עמוק. מצננים ומסדרים כל שלושה מלבנים יחד. במידת הצורך מיישרים אותם בעזרת סכין גדולה וחדה כך שיהיו בדיוק באותו גודל. את הפירורים שנשארים מהיישור מפזרים לקישוט על הבצק או מנשנשים.
מכינים קרם פיסטוק: שמים בקערת המיקסר את כל החומרים יחד ומקציפים כמה דקות לקרם יציב. זהירות לא להקציף יותר מידי כי אז הקרם נשבר ומקבל טעם חמאתי. שימו לב להוסיף את מחית הפיסטוק בהדרגה ורק עד שמקבלים את הצבע והטעם הרצויים לנו.
מרכיבים את העוגות: מניחים על משטח העבודה מלבן בצק ומזלפים עליו מהקרם, מניחים עליו מלבן בצק נוסף ומזלפים מהקרם, מניחים את המלבן האחרון ומזלפים דוגמא שמועדפת עליכם.
מפזרים קצת פיסטוקים קלויים קצוצים לקישוט.
אם אוכלים את כל העוגות באותו יום מזלפים את כולן עם קרם ושומרים במקרר. במידה ולא אוכלים הכל באותו יום, ניתן לשמור את הבצק האפוי בקופסא אטומה למשך כמה ימים ואת הקרם שומרים במקרר. לפני ההגשה טורפים מעט את הקרם כדי להחזיר אותו לחיים ומזלפים על הבצק.
וואוו מדהים
תודה