יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
עוגת שוקולד ומוס וניל קלה להכנה
ראשי » ללא גלוטן » עוגת שוקולד ומוס וניל קלה להכנה

עוגת שוקולד ומוס וניל קלה להכנה

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 20 במרץ 2021 34 תגובות

עוגת שוקולד ומוס וניל קלה להכנה. אחת העוגות הקלות והטעימות והיא ללא טיפת קמח, מה שאומר שהיא מתאימה גם לפסח וגם לרגישים לגלוטן כל השנה. עוגה קלת הכנה ופשוטה בלי טיפת ג'לטין, פאדג'ית ושוקולדית

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוגת שוקולד ומוס וניל קלה להכנה

זהו, נכנסתי חזק למוד פסח ומעכשיו יעלו מתכונים שכולם יתאימו לחג האהוב עליי. כן, אני מאלה שמתים על מצות ואני אפילו קונה אקסטרה חבילות כדי שיישאר לי גם לתקופה שאחרי החג. לרוב האנשים זה מוזר ולא טעים, אבל אני, מאז שאני ילדה אני מטורפת על מצות והן לא עושות לי שום בעיות או עניינים בקיבה 🙂

אז כיוון שהאהבה הראשונה והאמיתית שלי היא אפייה ותמיד תמיד אני אחכה בכיליון עיניים לקינוח שבסוף הארוחה (לפעמים אני מתחילה עם הקינוח :)) אז ברור שיהיו פה כמה עוגות חדשות שמתאימות לחג. מה שכייף זה שהן יכולות להתאים כל השנה לכאלה שרגישים לגלוטן.

העוגה הזו היא אחת הקלות להכנה ואחת הטעימות. היא כל כך פשוטה וטעימה ולא להאמין שאין בה טיפת קמח או ג'לטין. הבסיס הוא בסיס של פאדג' שוקולד עשיר, דחוס ושוקולדי שאני מכינה ברינג בקוטר 24 ס"מ. אחרי האפייה אני קורצת עיגול עם רינג קטן יותר, בקוטר 20 ס"מ ואת השאריות של העוגה שנותרו לי אחרי שקרצתי עיגול אני משלבת בתוך קצפת הווניל. יוצאת קצפת טעימה ממש וחורצ'ק אמר שהעוגה מזכירה לו מעדן מילקי 🙂

אני מקפיאה את העוגה למשך כמה שעות ומצפה בגנאש שוקולד מריר ולקישוט אני מכינה תלתלי שוקולד. את הבסיס השוקולדי אפשר בקלות להמיר לפרווה על ידי שימוש בשמן קוקוס במקום חמאה ואז יש לנו בראוניז מעולים. לעומת זאת, את המוס לא ממש אפשר לשנות לפרווה אלא אם תמצאו תחליף לשוקולד לבן שבמקרה הזה עוזר לייצב את העוגה ללא צורך בג'לטין.

עוגת שוקולד ומוס וניל קלה להכנה

לפני שמתחילים

  • יש לי קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
  • בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
  • יש לי גם ערוץ יוטיוב שבו אני מצלמת סרטונים עם כל השלבים של המתכונים
  • אפשר להכין את העוגה אפילו שבוע מראש ולהקפיא אותה.
  • העוגה נשמרת במקרר עד שבוע ובמקפיא אפילו חודש.
  • את הבסיס אני מכינה ברינג בקוטר 24 ס"מ. אחרי האפייה אני קורצת עיגול עם רינג בקוטר 20 ס"מ. את שאריות העוגה אני מפוררת לתוך הקצפת וכך מתקבל קרם וניל עם פירורי עוגת שוקולד. הפירורים עוזרים בין היתר לייצב את הקרם ללא צורך בג'לטין.
  • בסופו של תהליך מתקבלת עוגה בקוטר 20 ס"מ גבוהה.
  • אפשר גם לאפות את העוגה בתבנית/רינג בקוטר 24 ס"מ מבלי לקרוץ את העוגה עם רינג בקוטר 20 ס"מ, פשוט להכין קרם וניל בלי פירורי עוגה ולמזוג על עוגת השוקולד. העוגה עדיין תצא מאוד טעימה ויציבה.

לבסיס פאדג' שוקולד בקוטר 24 ס"מ

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 125 גרם חמאה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס שקדים טחונים דק (קמח שקדים)
  • 1/4 כוס קמח תפוחי אדמה

למוס וניל ופירורי שוקולד

  • 2 מיכלים שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל)
  • 1 גביע שמנת של פעם (200 גרם – שמנת חמוצה עם אחוזי שומן גבוהים יחסית)
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 40 גרם אינסטנט פודינג וניל (חצי שקית)
  • 1/2 כפית מחית/תמצית וניל
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • שאריות העוגה (הסבר בהמשך)

ציפוי גנאש שוקולד מריר

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 1 כף סירופ תירס/גלוקוזה (לא חובה, זה שומר על ברק השוקולד)

לקישוט תלתלי שוקולד (לא חובה)

  • 50 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה

מכינים בסיס פאדג' שוקולד: מחממים תנור לחום של 160 מעלות על מצב רגיל.

שמים בקערה שוקולד וחמאה וממסים בפולסים במיקרוגל. מוסיפים סוכר וביצים וטורפים עם מטרפה ידנית כ – 2 דקות. מוסיפים קמח שקדים וקמח תפוחי אדמה ומערבבים עד לאיחוד.

מרפדים רינג בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה (מניחים נייר כסף ומעליו נייר אפייה ומרפדים את הרינג). מניחים את הרינג על תבנית תנור רגילה, משמנים את הרינג בחמאה ומוזגים את הבלילה. אופים 20-25 דקות עד שהעוגה יציבה ומוכנה (בודקים במרכז העוגה עם קיסם עץ).

מוציאים את העוגה מהתנור ומקררים לטמפרטורת החדר. מעבירים סכין מסביב לדפנות העוגה ומשחררים אותה מהרינג. מניחים את העוגה על כלי הגשה/צלחת ובעזרת רינג בקוטר 20 ס"מ קורצים ממנה עיגול. את שאריות העוגה שנותרות אחרי שקרצנו את העיגול מניחים בצד, נוסיף אותם לקרם וניל בהמשך.

אם רוצים עוגה עם שוליים חלקים, מניחים ברינג שקף.

מכינים מוס וניל ופירורי עוגיות: שמים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה את השמנת המתוקה והשמנת של פעם, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג וניל ומחית וניל ומקציפים על מהירות בינונית לקצף רך. עוצרים את פעולת המיקסר. ממסים בפולסים במיקרוגל את השוקולד הלבן. מעבירים 2-3 כפות מהקרם וניל לתוך השוקולד ומערבבים היטב (השוואת טמפרטורה). מחזירים לקרם הווניל את בלילת השוקולד וממשיכים להקציף על מהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב, אבל לא יציב מידי, הקרם ממשיך להתייצב במקרר (זה קורה מהר אז לא להקציף יותר מידי).

מפוררים לתוך קרם הווניל את שאריות העוגה ששמנו בצד ומקפלים עם לקקן.

מוזגים את הבלילה על עוגת השוקולד ומיישרים עם פלטה. מעבירים למקפיא לכמה שעות עד שהעוגה קפואה לחלוטין.

מכינים ציפוי גנאש שוקולד: ממסים במיקרוגל את השוקולד והשמנת המתוקה ומערבבים היטב. מוסיפים סירופ תירס ומערבבים.

מוזגים את השוקולד על העוגה הקפואה, מרימים את הצלחת ומסובבים כך שהשוקולד יכסה את כל העוגה. מעבירים למקפיא ל – 10 דקות.

מחלצים את העוגה מהרינג: יש כמה שיטות לחילוץ, אני אתן 2 דרכים: הראשונה – לחמם את הרינג הקפוא עם ברנר למשך כמה שניות ואז לשחרר את הרינג. אופציה שנייה זה פשוט להשאיר את העוגה על השייש למשך 10-15 דקות, היא תתחיל להפשיר ואז יהיה אפשר לחלץ את הרינג בקלות. מורידים גם את השקף.

מקשטים בתלתלי שוקולד: מחממים טבלת שוקולד כמה שניות במיקרוגל. בעזרת קולפן ירקות "קולפים" תלתלי שוקולד ומניחים על העוגה.

שומרים את העוגה במקרר עד שבוע. אפשר לשמור את העוגה במקפיא עד חודש.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • מנגו סטיקי רייס - קינוח תאילנדי ממכר
    מנגו סטיקי רייס - קינוח תאילנדי ממכר
  • מילפיי שקדים, מסקרפונה ופטל
    מילפיי שקדים, מסקרפונה ופטל
  • עוגת שזיפים ופירורי שקדים קלה להכנה
    עוגת שזיפים ופירורי שקדים קלה להכנה
  • חלה מתוקה מושלמת לראש השנה
    חלה מתוקה מושלמת לראש השנה

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

34 תגובות

  1. נורית הגב 1 בינואר 2022 בשעה 10:37

    הי
    העוגה מעולה
    מחמאות מכול הטועמים
    בוודאות אכין שוב
    תודה ושנה טובה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 בינואר 2022 בשעה 11:49

      תודה נורית איזה כייף לשמוע

  2. אלינור הגב 12 במאי 2021 בשעה 12:49

    היי יהודית

    2 שאלות, האם את הבסיס אפשר להכין עם קמח ולוותר על השקדים והקמח תפוחי אדמה, אם כן, מה הכמות של הקמח?

    בנוסף, אם אני רוצה להקפיא את העוגה, להקפיא עם הגנאש או שאת הגנאש להכין ביום ההגשה?

    תודה רבה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 במאי 2021 בשעה 13:36

      היי אלינור,
      שימי 3/4 כוס קמח רגיל.
      אפשר להקפיא הכל יחד
      חג שמח

      • אלינור הגב 18 במאי 2021 בשעה 9:19

        וואו, העוגה יצאה מהממת, טעימה ויפה! אעלה תמונה בפייסבוק (:
        תודה רבה על מתכון מעולה!

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 במאי 2021 בשעה 12:30

          היי אלינור
          איזה כייףףף לשמוע
          תודה

  3. נורית הגב 7 באפריל 2021 בשעה 19:18

    הי ,
    העוגה נראית נהדר .
    מה יכול להחליף את הקמח תפוחי אדמה ?
    תודה
    נורית

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 באפריל 2021 בשעה 0:13

      היי נורית, קורנפלור או קמח רגיל

  4. לימור הגב 3 באפריל 2021 בשעה 13:37

    איזו עוגה נפלאה! לא מורגש שהיא לפסח, היא מעולה לכל השנה! ככ יפה וטעימה! תודה תודה רבה!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 באפריל 2021 בשעה 9:43

      תודה לימור כייף לשמוע

  5. שלומית הגב 29 במרץ 2021 בשעה 19:38

    היי, במה אפשר להחליף את השמנת של פעם? לא אוכלים אצלי…

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 במרץ 2021 בשעה 9:34

      היי שלומית,
      מסקרפונה או כל גבינת שמנת
      חג שמח

  6. אנה בן ארי הגב 26 במרץ 2021 בשעה 18:35

    הכנתי עכשיו את העוגה. נראה מעולה!
    תודה וחג שמח

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 במרץ 2021 בשעה 19:41

      תודה אנה, כייף שאהבת
      חג שמח ♥

    • לירז הגב 28 במרץ 2021 בשעה 9:28

      הכנתי ויצאה מדהימה
      תודה על מתכון מושלם

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 במרץ 2021 בשעה 20:58

        כייף ממש לשמוע. תודהה

  7. שלום שרית הגב 25 במרץ 2021 בשעה 21:09

    למה הכוונה לרינג?
    זה לא תבנית?
    והאם אפשר פשוט לאפות בתבנית 24 רגילה
    תודה 🙏

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 במרץ 2021 בשעה 22:18

      היי שרית,רינג זו טבעת אפייה. אפשר בתבנית כמובן

  8. מיטל הגב 25 במרץ 2021 בשעה 8:58

    לא מוצאת שמנת של פעם. אפשר עם שמנת חמוצה? והאם להוסיף פודינג לייצוב?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 במרץ 2021 בשעה 22:14

      היי מיטל,
      אפשר מסקרפונה וגם שמנת חמוצה. כן להוסיף פודינג לייצוב

  9. תמי חזקיה הגב 21 במרץ 2021 בשעה 20:03

    היי יהודית, ראשית תודה על מתכונים מופלאים!
    האם אפשר להחליף את השמנת בקרם פרש?
    תודה:)

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 במרץ 2021 בשעה 0:20

      היי תמי,
      שמנת של פעם היא עם אחוזי שומן גבוהים ומייצבת את העוגה שאין בה ג'לטין

      • תמי חזקיה הגב 22 במרץ 2021 בשעה 9:47

        בקרם פרק יש 40% שומן

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 במרץ 2021 בשעה 10:33

          אוקיי תמי אז בהחלט כן

      • תמי חזקיה הגב 22 במרץ 2021 בשעה 16:56

        תודה רבה 🙂

  10. שרי הגב 21 במרץ 2021 בשעה 15:33

    במה אפשר להחליף את קמח השקדים אם אין?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 במרץ 2021 בשעה 15:55

      היי שרי,
      לא מחליפים, קונים. יש בכל חנות תבלינים וסופר קמח שקדים

  11. יעל הגב 21 במרץ 2021 בשעה 5:05

    נראה מעולה!
    יש תחליף לקמח תפוח אדמה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 במרץ 2021 בשעה 8:26

      היי יעל,
      לא ניסיתי בזו אבל אפשר לשים את כל הכמות קמח שקדים

      • ליאל מעוז הגב 26 במרץ 2021 בשעה 22:00

        האם ניתן להחליף את כל הקמח לתפוחי אדמה?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 במרץ 2021 בשעה 9:41

          היי ליאל. לא ניסיתי ולא ממליצה להחליף הכל.
          חג שמח

  12. Sara הגב 21 במרץ 2021 בשעה 3:17

    העוגה ניראת טעימה ברמות
    חג פסח שמח

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 במרץ 2021 בשעה 8:25

      תודה רבה שרה,
      חג שמח

  13. סיגל ברמר הגב 20 במרץ 2021 בשעה 20:16

    מושלמת מושלמת מושלמתתת העוגה מעלפתתת ♥️♥️

השארת תגובה

ביטול

שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג'ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר "תפוז" שאירח כותבים/בלוגרים באתר שלו.......... להמשך קריאה

אביב תיקונים והתקנות - כל סוגי התיקונים לבית ולעסק עם שרות מושלם ואחריות

למעבר לדף העסקי לחצו כאן

050-3221145 - גידי

📌 צביעה איכותית ונקיה.
📌 כל התיקונים לבית ברמה גבוהה.
📌 שיפוץ אמבטיה/מקלחת.
📌 מכירה והתקנת פרקטים.
📌 דלתות פנים ודלתות כניסה.
📌 מנעולן מוסמך.
📌התקנת אביזרי אמבטיה.
📌תליית וילונות.
📌תליית טלויזיות.
📌תליית מדפים.
📌תליית מראות.
📌תליית תמונות.
📌טיפול ותיקון דוד שמש.
📌החלפת שקעים ומפסקים.
📌הרכבת גופי תאורה.
📌תיקון תריסים.
📌החלפת רשתות.
📌החלפת כל סוגי הברזים.

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳ כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳יפס ולא בא לי לחכות שעותתת שההצק יתקרר🙈
אזזזז  חמש דקות הכנה, בלי מיקסר ובלי המתנה… רבע שעה אפייה וזהווו 
עוגיות מושלמות בכלום זמן
 המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל עוגיות שוקולד ונוטלה קלות לככנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#chocolate #chocolatechipcookies #chocolatelab #chocolates #שוקולד #שוקולדציפס #שוקולדים #שוקולדחלב #עוגיותשוקולדציפס #עוגיותשוקולדציפס🍪
מתבקש מרק אבל אני תמיד מעדיפה מתוקים אז מתחממת לי עם הרוגעלך הכי טעימים שתכינו אי פעם

המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל רוגעלך הלוחשת לאוכל ותכף שמה לינק בסטורי
.
.
.
#chocolate
#chocolatecake
#רוגעלך
#רוגלך
אם לא יצא לכם עדיין להכין מר אם לא יצא לכם עדיין להכין מרק תפוחי אדמה, אתם חייבים. הוא קטיפתי וטעיםםם
המתכון בבלוג, תכתבו בגוגל מרק תפוחי אדמה הלוחשת לאוכל
.
.
#potato
#soup
#potatpsoup
#israelinstagram
#ontheblog
#lovesoup
#lovepotato
תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין עכשיו בצק מקדים לחלה. מחר בבוקר תיכנסו לבלוג שלי תכתבו בגוגל חלה לשבת עם בצק מקדים הלוחשת לאוכל. יעלו כמה וכמה מתכונים וכולם מעולים. תכינו ותבינו את ההבדלים בין חלה רגילה לחלה עם בצק מקדים.

כדי להקל עליכם אני שמה לכם פה את המתכון לבצק המקדים שלוקח חצי דקה להכין אותו. 
תערבבו יחד קמח, שמרים ומים לפי הכמויות למטה, תכסו ותשאירו כל הלילה על השייש. מחר תמשיכו לפי המתכון מהבלוג. 
תהנו❤️❤️
1.5 כוסות קמח
1/4 כפית שמרים יבשים
3/4 עד 1  כוס מים

נ. ב. שמה לכם לינק לחלות בסטורי, תבואו
.
.
.
#hallabread
#halla
#bread
#חלהלשבת
#חלה
#שבת
#שבתשלום
כמה דקות קטנות ויש עוגת תפוחים הכי קלה והכי טעימה.
כל מה שצריך זה קערה ותבנית.
שטרוייזל מלמטה, תפוחים במרכז ושטרוייזל מלמעלה וזהו! לתנור.
תכינו קצפת או שמנת חמוצה או גלידת וניל ואתם מסודרים
המתכון עכשיו בבלוג. תכתבו בגוגל עוגת תפוחים מדהימה קלה להכנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#applestart
#applecakes
#apples
#tart
#cakesofinstagram
#cake
#israelinstagram
#ontheblog
#cakeslovers
#cakecakecake
הכנתי מלאווח היסטרי, לא נכין ממנו זיוה??
חפשו בהיילייטס או בבלוג את המתכון למלאווח, תוציאו מהמקרר את כל הגבינות הטעימות שיש לכם, תערבבו עם הרבה תרד בייבי טרי (אין צורך לחלוט), שימו מלח, פלפל שחור וקורט אגוז מוסקט ותמלאו את המלאווח ותגחגלו לרולדה.
תמרחו ביצה ותפזרו שומשום
אפייה: 160 מעלות בערך 45 דקות, עד שמקבלים צבע שחום יפה

זהו!!!

.
.
.#מלאווח
#מלאווחאדיר
#מאפים
#yamanfoods
#melawach
#בצקים
#בצקעלים
#cheese
#גבינהבולגרית
#
בצק שמרים פטנט, אחד הטובים ש בצק שמרים פטנט, אחד הטובים שאני מכינה כבר מיליון שנים. את הבצק עצמו לא מתפיחים אלא רק את המאפים המוכנים והבצק עובר קיפולים עם חמאה. הפעם מילאתי בגבינה אבל אפשר עם תפוחים, פרג, שוקולד וכל מלית שאתם אוהבים.
המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל בצק שמרים מדופף הלוחשת לאוכל
.
.
.
#cheesecakes
#cheeselover
#cheesecakefactory
#cakesofinstagram
#cakes
#israelinstagram
#ontheblog
#lovetocook
#instegram_israel
#cheeseboard
לאאא אל תכינו!! אתם לא תצליחו לעצור בראשונה וגם לא בשנייה, אז פשוט אל תכינו 🙈
מי שבכל זאת רוצה להתפרע🤣🤣 המתכון בבלוג ותכף שמה לינק בהיילייטס ובסטורי
.
.
.
#chocolatecookies
#chocolate
#cookies
#chocolover
#ontheblog
#onthetable
#israelinstagram
#lovecookies
#cookieslover
#cookieslovers
הכרוביות בשיא הטריות והטעם הכרוביות בשיא הטריות והטעם שלהן ואני מכורה 🙈 אז דבר ראשון תשמרו את הפוסט כדי שתוכלו תמיד להיזכר שהוא קיים ולהכין אותו😉

אם תתחילו עכשיו, עוד חצי שעה תהיה תבנית היסטרית של כרובית וטחינה כתוספת לעיקרית או כעיקרית בעצמה
.
.
המתכון בשיתוף טחינת טורקיז המעולה ותכף מעלה קישור לסטורי
@turkiz_tahini
.
.
. #tahini
#israelinstagram
#ontheblog
#onthetable
#inmyblog
#lovetahini
#veganfoodshare
#veganfood
#vegansalads
#veganlife
#califlower
#vegetables
#vegetablesreceipes
#vegetablegardening
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס