עוגה קלה קלה להכנה, קייצית וטעימה בטירוף. העוגה יוצאת עסיסית ורכה מאוד והשילוב של הפטל מעניק לה חמצמצות עדינה. אפשר לשלב בה כל פרי שאוהבים, הכל מתאים וטעים.
עוגה בחושה עם שקדים ופטל מהירת הכנה
לפני שמתחילים
- היכנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין את העוגה גם בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
- אפשר לשלב בעוגה כל פרי שאוהבים, הכל יוצא פשוט טעים ועסיסי.
- העוגה נשמרת בקייץ עד שלושה ימים מחוץ למקרר ועד שבוע במקרר. ניתן להקפיא עד חודשיים, העוגה עוברת הקפאה מעולה. כשרוצים לאכול, פשוט מפשירים בטמפרטורת החדר.
מצרכים לתבנית מרובעת בגודל 24*24 ס"מ
- 150 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- 200 גרם סוכר (1 כוס)
- 1 כפית מחית וניל
- 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 1 גביע יוגורט 3% (200 מ"ל)
- 200 גרם קמח רגיל (1 כוס מידה + 6 כפות)
- 75 גרם קמח שקדים (3/4 כוס)
- 5 גרם אבקת אפייה (1 כפית)
- קורט מלח
- 200 גרם פטל קפוא
- 2 כפות סוכר
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 160 מעלות על מצב סטטי. שמים חמאה, סוכר ומחית וניל בקערת המיקסר ומקציפים כמה דקות עד לקבלת עיסה בהירה. עוצרים את המיקסר, מנקים את הדפנות עם מרית ומוסיפים ביצים ויוגורט, מקציפים עוד דקה עד לאיחוד. מוסיפים קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח ומקציפים ממש כמה שניות רק לאיחוד. משמנים בחמאה תבנית אפייה ומוזגים את הבלילה לתבנית. מיישרים וטופחים על השייש לשחרר בועות אוויר. מערבבים את הפטל עם הסוכר ומסדרים על החלק העליון של העוגה. אופים כ – 45-50 דקות או עד שהעוגה מוכנה וכשנועצים קיסם במרכז הוא יוצא יבש. זהירות מאפיית יתר שתייבש את העוגה. כיוון שכל תנור אופה בעוצמות אחרות, יש לשים לב לזמני האפייה שמתאימים לתנור שלכם. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
בתאבון!
אם אני רוצה להכין עם תפוחים, כמה לשים, פרוסות, קוביות איך עדיף? ומתי להוסיף?
תודה
תכיני את זאת: https://www.yehudit-aviv.co.il/%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%a8%d7%90%d7%a9-%d7%94%d7%a9%d7%a0%d7%94-%d7%95%d7%97%d7%92%d7%99-%d7%aa%d7%a9%d7%a8%d7%99/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%aa%d7%a4%d7%95%d7%97%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%97%d7%95%d7%a9%d7%94-%d7%95%d7%a7%d7%9c%d7%94-%d7%9c%d7%94%d7%9b%d7%a0%d7%94/
ניסיתי עשרות מתכונים של העוגה הזאת, תמיד היה משהו שלא היה מדויק מספיק.
פעם ראשונה מזה הרבה זמן שאני מכינה והמתכון מדויק. יצא טעים להפליא!
תודה רבה על השיתוף. זאת אחת העוגות האהובות עלי!
כייף לשמוע.
זה מתכון שאני פיתחתי בעצמי 🙂
תודה רבה כייף לשמוע.
זה מתכון שפיתחתי בעצמי
יצאה סוף! טעימה בטירוף. תודה
עכשיו ראיתי שיש לך גירסה נוספת עם שטרויזל, נאלץ לנסות גם אותה????
גם היא טעימה ממששש
שלום יהודית,
תודה רבה על מתכונים מצויינים! רבים מהם הנם חלק מהמטבח שלי.
ראיתי את תשובתך על החלפת הקמח הרגיל בקמח שקדים.
אם תוכלי – אשמח לדעת מה ההסבר המקצועי לכך,
והאם בכל עוגה בה יש קמח רגיל וקמח שקדים – לא כדאי /ניתן להחליף?
תודה רבה איריס
קמח רגיל הוא קמח שעשוי מחיטה, יש בו גלוטן, הוא סופח באופן שונה את הנוזלים מאשר קמח שקדים שהוא לא באמת קמח אלא שקדים טחונים למרקם קמחי. אי אפשר להחליף ביניהם אחד לאחד. כן אפשר להכין רק עם קמח שקדים אבל הכמות תהיה שונה (גדולה יותר) והמרקם ייצא שונה. צריך פשוט לשים את הכמות הנכונה כדי שהעוגה תצא מוצלחת. אין לי כמויות לתת לך לעוגה הזאת כי לא ניסיתי. אולי מתישהו אנסה
איזה מידות תבנית נוספות יתאימו?
אין לי 24×24
אם תקחי תבנית קטנה יותר – העוגה תצא גבוהה יותר
אם תקחי תבנית גדולה יותר היאתצא נמוכה יותר.
בשני המקרים זמני האפייה יהיו שונים בהתאם לגודל התבנית.
בהצלחה
עוגה נפלאה, הכנתי עם שזיפים שהשרתי קצת בברנדי עם כף סוכר.
יש לה מרקם נהדר ובטוח אכין ממנה עוד.
תודה יהודית יקרה על מתכונים נהדרים
כייף לשמוע
שאלה: האם אפשר להחליף לקמח כוסמין והאם במקום יוגורט ניתן להוסיף חלב שקדים?
היי רות
אפשר קמח כוסמין.
חלב שקדים זה לא סמיך כמו יוגורט. את יכולה קרם קוקוס שיותר קרוב במרקם ליוגורט
היא יצאה טעימה מאד! תודה רבה
כייף לשמוע
היי
העוגה נראית מעולה וקלה, אפשרי לשים שמן במקום חמאה ולא יפגע הטעם?
אם שמתי תפוחים לערבב עם הסוכר ואין צורך לבשל מעט?
תודה רבה
שמן זה לא תחליף לחמאה בלי קשר לטעם. תפרסי תפוחים דק ואין צורך לבשל.. אם בא לך תפוחים רכים ממש אז תבשלי מעט בחמאה וסוכר
היי, האם יתאים להכין כמאפין
אין בעייה אבל זמן האפייה מתקצר משמעותית
היי .. נראת פצצה .. דובדבנים טריים מתאימים לעוגה ? והאם אפשר לוותר על קמח שקדים ?
תודה ????
דובדבנים כן. לא לוותר על כלום. היא מושלמת
יהודית יעבוד טוב גם עם דובדבנים קפואים?
בוודאי
תודה יהודית ???? ????
היי, תמליצי בבקשה על אפשרויות נוספות לפירות
אוכמניות, פירות יער, ענבים חצויים.
לפרוס דק – תפוחים, משמשים, נקטרינה, אפרסק, אגסים, שזיפים
נראית מאד טעימה. יש לך רעיון במקום יוגורט?
שמנת חמוצה
לפרווה אפשר קרם קוקוס
האם אפשר להחליף את הקמח הרגיל לקמח שקדים בלבד ?
לא
האם יעבוד עם פטל טרי?
בוודאי שכן. פשוט פטל טרי בארץ מאוד יקר ואין סיבה לשים בעוגה אפויה טרי