אחת העוגות הכי קלות ומהירות להכנה. ערבוב של כמה מצרכים ומקבלים את אחת העוגות הכי טעימות ואהובות על כולם. אני מכינה אותה עם טריק להצלחה בטוחה
למעשה זה נקרא פונדנט שוקולד אבל כיוון שהטעות הנפוצה כל כך לקרוא לעוגה הזו סופלה נטמעה בכולם אז קראתי לו סופלה. אחד הקינוחים היותר פופולריים בכל בית קפה או מסעדה. כמעט ואין בית קפה שאין לו את הקינוח הזה שכולם כל כך אוהבים. המבחן של הקינוח הזה הוא האם הצלחנו ליצור את הלבה השוקולדית המתפרצת, כי אם לא אז יצא לנו סתם עוגת שוקולד טעימה וזו ממש לא הכוונה, אבל לי יש טריק שגורם לעוגה הזו להצליח תמיד!
סך הכל חומרים די בסיסיים שיש בבית, 5 דקות עבודה בדיוק, בלי הקצפות או הפרדות ביצים, רק מערבבים ואופים 7-9 דקות בדיוק! כדי לקבל בוודאות את הלבה המתפרצת, כל מה שצריך זה לשים בתוך כל אחת מהעוגות כדור של טראפלס שוקולד מריר, חלב או לבן או גם וגם וזה מבטיח מלית נוזלית ועשירה ו- 100% הצלחה.
סופלה שוקולד עם טריק שמכינים ב – 5 דקות
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- שימו שוקולד טעים ואיכותי כי זה כל הטעם של העוגה.
- אפשר לוותר על הטראפלס ששמים בתוך העוגה אבל אז תצטרכו ממש לדייק באפייה כדי שלא תהפוך לעוד עוגת שוקולד.
- הכי נוח לאפות את העוגות בתבניות חד פעמיות ולהפוך מייד על צלחת כשהן עדיין חמימות.
- אפשר להכין את הבלילה כמה שעות מראש ולאפות לפני ההגשה. האפייה מהירה מאוד וזה מאוד נוח לאירוח.
- אפשר להקפיא את העוגות אחרי האפייה ולפני שרוצים להגיש, להפשיר ורק אז לחמם כמה שניות במיקרוגל.
מצרכים לכמות של 7-9 יחידות בנפח של כ – 100-120 מ"ל
- לטראפלס: 150 גרם שוקולד מריר + 150 מ"ל שמנת מתוקה
- 150 גרם שוקולד מריר (רצוי 60% מוצקי קקאו)
- 150 גרם חמאה
- 5 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- ½ כוס + כף סוכר (110 גרם)
- ½ כוס פחות כף קמח מנופה (60 גרם)
- ¼ כפית מלח.
- 20 גרם חמאה מומסת לשימון התבניות
- אופציה: 100 גרם שוקולד לבן
אופן הכנה
מתחילים בהכנת טראפלס: ממסים יחד במיקרוגל 150 גרם שוקולד מריר ו -150 מ"ל שמנת מתוקה לבלילה חלקה. שמים 10 דקות במקפיא ומערבבים. הבלילה אמורה להתמצק מעט. אם צריך שימו עוד כמה דקות במקפיא עד שהיא תתייצב ואפשר יהיה להוציא ממנה כדורים עם כפית.
מכינים סופלה: מחממים את התנור על מצב רגיל לחום של 220 מעלות.
שמים בקערה שאפשר להכניס למיקרוגל 150 גרם שוקולד מריר ו – 150 גרם חמאה. ממסים בפולסים לבלילה חלקה.
מוסיפים לקערה ביצים וסוכר וטורפים עם מטרפה ידנית 2 דקות עד שהסוכר נמס והבלילה מבריקה.
מוסיפים קמח ומלח וטורפים כמה שניות רק עד שהקמח נטמע בבלילה.
משמנים היטב את תבניות האפייה בחמאה המומסת.
מוזגים מבלילת הסופלה עד למחצית מגובה התבנית. שמים כפית גדושה טראפלס שוקולד. בשלב הזה אפשר לשים גם קוביית שוקולד לבן. מוזגים עוד מבלילת הסופלה עד ל – 3/4 מגובה התבניות.
אופים בתנור שחומם מראש 7-8 דקות, או עד שהחלקים החיצוניים של העוגות נראות יציבות והחלק הפנימי עדיין רוטט מעט.
מוציאים מהתנור, מחכים דקה והופכים על צלחת הגשה.
היי
לדעתך יעבוד עם תחליף סוכר "כמו סוכר"?
היי נויה,
אין לי מושג אבל נראה לי שכמו סוכר מתפקד באמת כמו סוכר אז תנסי
את מקסימה יש לך מתכונים מעולים ומדוייקים
כייף לנסות את המתכונים שלך. הם תמיד מצליחים. תודה לך
תודהה בילי ♥ ♥
תודה על המתכון, זה נראה נפלא! במידה ורוצים להכין את הפונדנט פרווה במה ניתן להמיר את החמאה?
היי הילה,
קרם קוקוס או נטורינה/מחמאה