עוגת ניצול חלבונים בלי שמן בכלל!!עוגת תפוחים בחושה ומהירה עם חלבונים בלבד, בלי שמן, רכה, טעימה ומפתיעה ביותר! התפוחים הם אלה שמעניקים לה את הרכות והטעם המושלם
עוגת ניצול חלבונים הכי טעימה שתכינו והיא אפילו בלי שמן
מה עלה לי בראש להכין עוגה בחושה בלי חלמונים ובלי שמן??? אז הסיפור הוא כזה: הכנתי טארט תפוחים וקרם ברולה, שאגב, זאת אחת העוגות הכי שוות שהכנתי לאחרונה. כידוע, קרם ברולה מכינים רק עם חלמונים ובדרך כלל מהחלבונים שנשארים אני מכינה פבלובה או נשיקות או מקפיאה ומכינה ביום אחר שוב פבלובה או נשיקות, רק שהחודש אפיתי מלא מתכונים עם חלמונים והמקפיא שלי מלא בפבלובות ונשיקות ולא בא לי עוד וגם, נשארו לי תפוחים מקורמלים מהטארט.
ואז נזכרתי שפעם, לפני מלא שנים, עוד בימים שהבלוג היה באתר "תפוז", הכנתי עוגה רק עם חלבונים. למה? לא זוכרת, אולי גם אז נשארו לי חלבונים ועשיתי ניסוי. התמונות המזעזעות בלשון המעטה של אותה עוגה שלחו אותה לסל האשפה והיא נמחקה לי גם מהזיכרון.(אגב, גם התמונות היום צולמו בשעת ערביים מאוחרת, כמעט בלי תאורה, אבל היא כל כך טובה שאני חייבת לפרסם אותה).
מתוסכלת קצת מעוד 5 חלבונים שחבל לי לזרוק, נזכרתי באותה עוגה שבזיכרון שלי הייתה מאוד מאוד מוצלחת. אז, בזמנו, היא לא הייתה עם תפוחים, אלא עוגת תפוזים בחושה, קלה, בלי חלבונים והחלטתי להכין שוב עוגה מאולתרת. כתבתי לי במחברת המתכונים שלי את החומרים ויצאתי לדרך.
תוך כדי שהעוגה בתנור ואני מחכה בציפייה נפל לי האסימון והבנתי שלא שמתי שמן. אוי ואבוי, כבר השלמתי עם זה שאו שהיא תלך לפח או שאכין ממנה עוגיות יבשות וחיכיתי בציפייה שתצא כבר מהתנור ונראה מה יעלה בגורלה. אתם לא מבינים איזו הפתעה מטורפת הייתה לי. למרות כל שנות האפייה שלי, לא ידעתי שתצא לי עוגה מושלמת, רכה ועסיסית והיא בלי טיפת שומן. ההסבר היחיד שיש לי להצלחה שלה זה התפוחים המקורמלים בחמאה שכנראה שחררו את השומן ובעצמם הפכו אותה לעסיסית. במבחן התוצאה, אחרי יום הנוזלים של התפוחים שקעו והיא הפכה לעוד יותר רכה ועסיסית. לפעמים מטעויות יוצאים דברים מושלמים, אבל רק לפעמים 🙂 🙂
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
עוגת תפוחים בחושה עם חלבונים בלבד ובלי שמן
מצרכים לתבנית אינגליש קייק בגודל 30*10 ס"מ
למלית תפוחים
- 3 תפוחים גדולים מזן גרני סמית (הירוקים החמצמצים)
- 30 גרם חמאה (לפרווה שימו שמן קוקוס או מחמאה)
- 1/2 כפית מחית וניל/ 1/2 מקל וניל (אפשר לשים קינמון במקום וניל)
- 1 כף סוכר חום בהיר
- 1 כפית קורנפלור
- מיץ מחצי לימון/ליים
לעוגה
- 5 חלבונים בטמפרטורת החדר (עם החלמונים תכינו קרם ברולה או טארט תפוחים וקרם ברולה)
- 3/4 כוס סוכר
- 1/2 כוס קמח שקדים/שקדים טחונים דק מאוד
- 1 כוס קמח עוגות (אפשר גם קמח רגיל)
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1/2 כוס מיץ תפוזים טבעי
- 1/4 כפית מלח
- 2 כוסות תפוחים מקורמלים
לפיזור מעל העוגה: 2 חופנים של פרוסות שקדים מולבנים
אופן הכנה
מכינים את מלית התפוחים: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנטנות. שמים במחבת עם חמאה, מחית וניל/קינמון וסוכר ומבשלים בערך 5-7 דקות, עד שהתפוחים די רכים אבל נשארים שלמים ויפים. מערבבים קורנפלור ומיץ לימון לבלילה חלקה ומוסיפים לתפוחים. מערבבים דקה עד שכל הנוזלים נספגים בתפוחים. מקררים מעט לטמפרטורת החדר ובינתיים מכינים את העוגה.
מכינים את בלילת העוגה: מחממים תנור לחום של 160 מעלות על מצב רגיל (חום עליון תחתון).
בקערת המיקסר שמים את החלבונים ומתחילים להקציף 2-3 דקות לקצף לבן. מתחילים להוסיף סוכר בהדרגה ומקציפים כמה דקות לקצף תפוח ויציב.
עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים קמח שקדים, קמח עוגות, אבקת אפייה, מיץ תפוזים ומלח ומקפלים עם מרית לבלילה אחידה. מוסיפים תפוחים מקורמלים ומערבבים בתנועות קיפול עד שהם נבלעים בבלילה בצורה אחידה.
משמנים תבנית אפייה ומרפדים אתה עם נייר אפייה, משמנים גם את נייר האפייה.
מוזגים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל את השקדים. אופים 45-50 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע ומוכנה (בודקים עם שיפוד עץ במרכז העוגה, השיפוד צריך לצאת יבש עם מעט פירורים לחים עליו).
מוציאים מהתנור ומקררים מעט לפני שמחלצים מהתבנית. מקלפים את נייר האפייה מהעוגה ומעבירים לצלחת הגשה.
העוגה נשמרת טעימה מחוץ למקרר 3 ימים בקייץ ובחורף אפילו 5 ימים.
במה אפשר להחליף את המיץ תפוזים?
למה להחליף?
כתבת בכותרת "עוגה בחושה" ובפועל כתבת בסןף מקציפים לקצף יציב… אני לקחתימאת החומרים ומיד בחשתי למרות שנראה היה לי מוזר ולבסוף גיליתי לאכזבתי שרשמת להקציף… נא לתקן ולשים לב????
היי רחל,
יש כמה דרכים להכין עוגה בחושה. אחת מהן זה הפרדת חלבונים וחלמונים וכו'. בלי קשר לזה מן הראוי והרצוי שלפני שניגשים להכנת מתכון קוראים אותו לפחות פעם אחת מהתחלה ועד הסוף כדי להבין את שלבי ההכנה ובטח ובטח אם נראה לך משהו מוזר. אני לא צריכה לתקן כלום. את צריכה פשוט לקרוא הוראות מהתחלה ועד הסוף ורק אז להכין
את יודעת למען הענווה ניגשתי לפירושים שונים ברשת ולכולם הפירוש בחושה שכל המרכיבים מעורבבים היטב מבלי הפרדת ביצים. מאוד חרה לי שכתבת "אני לא צריכה לתקן כלום" – כי לא תמיד צריך לקרוא את כל המתכון בפרט כשהמדובר בנשים מבוגרות עם המון נסיון באפיה ובמטבח בכלל – מספיק שנותנים לך את החומרים ואת תדעי כבר מה לעשות. היה לי מוזר שרשום בחושה אבל הלכתי על זה לראות מה החידוש… והתאכזבתי. אבל יותר מכל מהתגובה הלא נעימה.
את יכולה לקרוא פה הסבר מקצועי מפורט: https://xnet.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4721095,00.html
זה לא משנה כמה ניסיון יש, אם מכינים מתכון חדש כדאי מאוד לקרוא את כל ההוראות לפני שמתחילים.
המילה אכזבה היא מאוד קיצונית. סך הכל עוגה עם הסבר מפורט שבחרת לא לקרוא.
שבת שלום
שלום
יש לי רק 3 חלבונים מיותמים . האם להוסיף ביצה נוספת שלימה כדי שהמתכון יעבוד?
אפשרי
היי אם אני רוצה לעשות
את העוגה ללא תפוחים אפשרי ?
התפוחים מגירים את הנוזלים והופכים את העוגה לעסיסית. בלעדיהם היא תצא יבשה
נראה מעולה!
מה אפשר לשים במקום קמח שקדים?
היי טובה,
עוד קמח
מה הכמות של החלבונים בגרמים? נשארו לי חלבונים אני לא בטוחה בכמות אז אפשר כמות שניתן לשקול?
תודה
בוקר טוב אילנית,
לא שקלתי. אני משתמשת בביצים גדולות (L) וכל חלבון שוקל כ – 35 גרם.
תודה רבה.
כמות גדולה עבור תבנית אחת, הכל גלש, עוגה נהדרת מספיקה לשתי תבניות !
אצלי הספיק בדיוק לתבנית.
אולי שמת באינגליש קטנה יותר.
שמחה שאהבת
מה זה תפוחים מקורמלים?
היי גילה,
בדיוק התהליך שאת רואה באופן ההכנה של התפוחים
תודה רבה על מתכונים נהדרים
שנה טובה
בשמחה רבה כרמי
שנה טובה ♥
הכמות הגדולה לשתי עוגות זה מספיק.
לא הבנתי את השאלה רבקה. הכמות מתאימה לאינגליש קייק כמו שכתוב במתכון
הי
1.אפשר להקפיא?
2.אפשר מיץ תפוחים במקום תפוזים?
היי נעמי,
1. לא ניסיתי, אני מאמינה שכן.
2. אפשר