עוד אחת מעוגות הגבינה שהיו על שולחן החג בשבועות. עוגות גבינה קרות הן החולשה שלי. אני מיישרת בלי להרגיש… אז….עוגת גבינה קרה ומוס פירות יער עם חמצמצות עדינה שמשתלבת מעולה עם הגבינה. קצת יותר מורכבת אבל באמת לא מסובכת להכנה. הולכים לפי השלבים ומגיעים בדיוק לעוגה ההורסת הזו.
קורצים עוגת בסיס בקוטר התבנית ומסדרים בתוך הרינג. מרטיבים עם סירופ שמכינים ממיץ פירות יער או סירופ דובדבנים ומשטחים שכבת מוס פירות יער בעובי של כ- 1 ס"מ, מעל שכבת המוס פירות יער שמים שכבת עוגת גבינה ומסדרים את המוסים בצורות שהכנו מראש כמו בתמונה.
עוגת גבינה קרה ומוס פירות יער ושוקולד לבן
מצרכים לרינג בקוטר 18 ס"מ בגובה 10 ס"מ
לטורט שתשמש כבסיס
- תבנית אפייה קפיצית בקוטר 26 ס"מ
- 3 ביצים בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כף שמן
- 3/4 כוס קמח תופח מנופה
- להרטבה: מיץ דובדבנים
לעוגת גבינה קרה ומוס פירות יער
- תבניות סיליקון בשני גדלים שונים – קטנטנים לכיפות מוס פירות יער ושוקולד לבן קצוץ שיונחו על דפנות העוגה ויקשטו מעליה וגדולים יותר בצורת כוסיות שיכסו את בסיס העוגה.
- שקף לעוגות בקוטר הרינג
- 150 גרם פירות יער קפואים (משקל נטו אחרי טחינה וסינון)
- 2 מיכלים שמנת מתוקה 38% שומן (500 גרם)
- 1/2 כוס חלב
- 80 גרם אינסטנט פודינג וניל (חפיסה אחת)
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 1 כפית מחית וניל
- 400 גרם גבינה לבנה 5% שומן בטמפרטורת החדר
- 100 גרם גבינת שמנת 30% שומן בטמפרטורת החדר
- 12 גרם ג'לטין
- 60 מ"ל חלב להשריית הג'לטין
- 50 גרם שוקולד לבן מומס + 30 גרם קצוץ דק
- לציפוי: 50 גרם שוקולד לבן מומס עם 4-5 כפות שמנת מתוקה + 3-4 קוביות שוקולד קצוץ
אופן הכנה
- הטורט: להקציף במיקסר ביצים שלמות וסוכר 8 דקות לקצף תפוח ואוורירי. לעצור את המיקסר ולהוסיף שמן וקמח בעזרת מרית. לשמן תבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ ולאפות 15-20 דקות, עד שהעוגה מוכנה. מקררים ומחלצים מהתבנית. קורצים עיגול בעזרת הרינג של העוגה ואת יתרת העוגה מנשנשים.
- העוגה ומוס פירות יער: לרפד את הבסיס של הרינג עם נייר אפייה ונייר כסף ולהניח בתוך תבנית או משטח קשיח שאפשר להכניס למקפיא.
- לסדר את השקף על דפנות הרינג ולהניח את בסיס העוגה שקרצנו בתוכו. להבריש את העוגה עם מיץ דובדבנים.
- לטחון במעבד מזון פירות יער קפואים (או טריים אם יש) ולסנן כדי לקבל מחית חלקה (לטחון קצת יותר מהכמות הרשומה כדי לקבל 150 גרם נטו). להניח בצד עד לשימוש.
- לשים בצלוחית ג'לטין ו -60 מ"ל חלב למשך כ – 10 דקות עד שהג'לטין סופח את החלב.
- להקציף במיקסר: שמנת מתוקה, 1/2 כוס חלב, אינסטנט פודינג וניל, אבקת סוכר ומחית וניל לקצף יציב. לעצור את המיקסר ולהוסיף את שני סוגי הגבינות. להקציף עוד דקה לאיחוד.
- לחמם את הג'לטין 5 שניות במיקרוגל ממש רק כדי להמיס אותו ולקבל נוזל צלול (לא להביא לרתיחה).
- להוסיף את הג'לטין לתערובת הגבינה במיקסר ולהקציף מייד עוד 1/2 דקה.
- להעביר קצת יותר מחצי מתערובת הגבינה לקערה אחרת.
- להוסיף לחלק שנשאר במיקסר את מחית פירות היער ולהקציף 1/2 דקה לאיחוד.
- להמיס 50 גרם שוקולד לבן ולהוסיף לתערובת הוורודה, עם פירות היער תוך השוואת מרקמים (להעביר חלק מהתערובת הוורודה לצלוחית השוקולד המומס, לערבב היטב ורק אז להחזיר את השוקולד לקערה ולערבב היטב).
- לקצוץ 30 גרם שוקולד לבן ולשים בתוך כיפות הסיליקון הקטנות. לצקת מעל השוקולד הקצוץ מוס פירות יער. להכניס למקפיא לפחות שעה – שעה וחצי עד להקפאה מלאה.
- לצקת מוס פירות יער גם לכוסיות הסיליקון ולשלוח למקפיא להתייצבות מלאה.
- את מוס פירות היער שנשאר לצקת על עוגת הטורט. לשים במקרר להתייצבות.
- לצקת שכבה בגובה של כ – 4 ס"מ מתערובת הגבינה (החלק הלבן) על שכבת המוס הורודה.
- לחלץ מתבנית הסיליקון את הכוסיות שקפאו ולסדר בתוך שכבת הגבינה ואת הכיפות על הדפנות בין הכוסיות (אפשר להיעזר בתמונות). את מה שנשאר להחזיר למקפיא. הכיפות ישמשו לקישוט מעל העוגה, את הכוסיות אפשר לזלול כמו גלידה טובה.
- לצקת את כל תערובת הגבינה בזהירות (להיעזר בכף) לתוך הרינג, ליישר ולהחליק את העוגה עם פלטה מדורגת קטנה או בעזרת כף. לסדר מסביב את הכיפות הקפואות ולהכניס למקפיא לכמה שעות או לילה.
- להוציא מהמקפיא, להיפטר מנייר האפייה ולהניח על צלחת. לחכות כמה דקות כדי שאפשר יהיה לחלץ את הרינג ולקלף את השקף.
- להמיס יחד 50 גרם שוקולד לבן ושמנת מתוקה (השוקולד צריך להיות די נוזלי אבל לא מידי. אם הוא סמיך מידי אז להוסיף עוד מעט שמנת מתוקה ולערבב). למזוג את השוקולד למרכז העוגה ולהיעזר בצלחת כדי להטות את העוגה ולגרום לשוקולד לנזול לדפנות העוגה.
- לפזר שוקולד קצוץ במרכז העוגה.
- לשמור בכלי אטום במקרר. העוגה משתבחת אחרי יום במקרר.
כמה קטנות לסיום
- העוגה יוצאת מאוד גבוהה ומרשימה. אפשר להכין את העוגה בתבנית גדולה יותר ואז היא תצא יותר נמוכה.
- אפשר להשתמש בכל סוג של תבניות סיליקון למוס פירות היער. כל תבנית שיש בבית תתאים.
היי יהודית,
אוהבת מאד את האתר שלך- עוקבת באופן קבוע!
נראה מושלם. יש אפשרות לגרסת פרווה ?
תודה מורן. זאת עוגת גבינה! איך פרווה??
חחח צודקת זה נשמע מצחיק מה שרשמתי.
התכוונתי רק למוס פטל, אולי אפשר לעשות עם שמנת צמחית?
?? אפשר לשים שמנת צמחית… עקרונית זה יכול להחליף שמנת מתוקה אבל לא כדאי כי הטעם הרבה פחות עשיר. תכיני כשאין לך בעייה להכין חלבי
מהמם. עדכני איך יצא
נראה מדהים
הולכת לנסות השבוע