עוגת קוקוס ושוקולד לבן רכה במיוחד וטעימה בטירוף. הכנתי את העוגה עם קמח כוסמין שתורם עוד יותר לרכות והנימוחות של העוגה שיוצאת לא פחות ממושלמת
קוקוס זאת התמכרות קשה שלי. אני מטורפת על קוקוס כמעט בכל מצב צבירה. למה כמעט? כי משקאות קוקוס למיניהם אני ממש לא אוהבת, מרגיש לי טעם לוואי, אבל כל השאר – מכורה! כשאני נתקלת באנשים שאומרים לי שהם לא אוהבים קוקוס, אני די בשוק. לא אוהבים קוקוס?? מי לא אוהב קוקוס? זה אחד הדברים הכי טעימים ביקום.
כולם יודעים ששילוב של שוקולד וקוקוס זה אחד ההההשילובים (הלו באונטי), ותמיד איכשהו משלבים קוקוס עם שוקולד חלב או מריר. גם עם לבן (היי רפאלו) אבל בשוקולד לבן פחות משתמשים לעוגות בחושות ויותר משתמשים בו לציפוי עוגות. אני החלטתי הפעם לשלב אותו בעוגה בחושה -קוקוס ושוקולד לבן שיצאה מדהימה!!
אמנם הכנתי אותה בתבנית יפהפייה של נורדיק, אבל היא תהיה טעימה בכל תבנית פשוטה אחרת. אני מאוד אוהבת את התבניות של נורדיק שהן איכותיות. אמנם מאוד יקרות אבל בהחלט שוות ואם חשבתם שאיכות התבנית לא משפיעה על איכות האפייה – טעיתם ובגדול! יש משמעות מאוד גדולה לתבנית שאופים בה. סוג החומר ממנו עשוייה התבנית ישפיע ישירות על התוצאה וזה בגלל הולכת החום של התנור. אם אפיתם בתבנית פעמית ראיתם שאין אפייה אחידה והחלק הפנימי לא נאפה כמו שצריך. הסיבה היא שהולכת החום בתבנית חד פעמית היא גרועה. אז אל תקנו תבנית מאוד יקרה, אבל תקנו לפחות תבנית אחת או שתיים איכותיות וטובות, יש בארץ גם במחירים סבירים בחנויות מתמחות באפייה. אלו היו 3 שניות על תבניות 🙂 🙂
עוגת קוקוס ושוקולד לבן עם קמח כוסמין
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- את העוגה הזו אפיתי בתבנית מהממת של נורדיק שקניתי באמזון. חן שוקרון המהממת מהבלוג האהוב עליי "מתוקים שלי" עשתה לי חשק מטורף לקנות את התבנית. חן מסבירה איך לשמן את התבנית כדי לחלץ בקלי קלות את העוגה.
- אם מכינים בתבנית קפיצית רגילה אפשר לשמן רגיל בחמאה.
- בעוגה הזו השתמשתי בקמח כוסמין לבן. אני אוהבת לאפות עוגות עם קמח כוסמין כיוון שהוא דל בגלוטן ותורם מאוד לרכות ואווריריות של העוגות. ניתן להמיר בקמח תופח ואז לוותר על אבקת האפייה או לחילופין בקמח רגיל.
מצרכים לתבנית בקוטר 26 ס"מ
- 5 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס סוכר להקצפת החלבונים
- 1/2 כוס סוכר להקצפת החלמונים
- 3/4 כוס שמן
- 1 כוס קוקוס
- 1+1/2 כוס קמח כוסמין לבן
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- 100 גרם שוקולד לבן
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
לשימון תבנית נורדיק
(אם אופים בתבנית רגילה – משמנים רק בחמאה)
- 30 גרם חמאה
- 2 כפיות קמח כוסמין
אופן הכנה
מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
לקערת החלמונים מוסיפים 1/2 כוס סוכר וטורפים ידנית עם מטרפה או מקציפים עם מיקסר לבלילה בהירה ותפוחה. מוסיפים לבלילה שמן בזרם דק תוך כדי הקצפה.
מערבבים בקערה נפרדת את כל היבשים – קוקוס, קמח, אבקת אפייה ומלח.
בקערית נפרדת ממסים יחד במיקרוגל שוקולד לבן ושמנת מתוקה ומערבבים היטב.
מוסיפים לקערת החלמונים את את תערובת הקמח ואת בלילת השוקולד הלבן והשמנת לסירוגין (פעם קמח ופעם שוקולד) בפעמיים – שלוש ומערבבים היטב עם מטרפה. לא טורפים יותר מידי אלא רק עד שהקמח נטמע.
שמים את החלבונים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה ומתחילים להקציף כדקה, לקצף לבן. מוסיפים בהדרגה את הסוכר תוך כדי הקצפה ומקציפים לקצף יציב אבל עדיין גמיש.
מעבירים 1/4 מכמות הקצף לקערת החלמונים וטורפים בצורה חופשית (השוואת מרקמים). את שאר הקצף מקפלים לבלילה בתנועות קיפול ורק עד שהקצף נטמע בבלילה.
ממסים במיקרוגל את החמאה ומערבבים עם הקמח. בעזרת מברשת מורחים את הממרח שנוצר בכל החריצים טוב טוב.
מוזגים את הבלילה לתבנית. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות 40-45 דקות, עד שנועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש. שימו לב שכל תנור אופה אחרת ולכן זמני האפייה הם המלצה בלבד.
הי יהודית, תודה על המתכונים המדריך, אני מתכוונת לנסות אחד ממש בימים הקרובים 🙂
אשמח לדעת לגבי תוכנית האפייה, האם לשים במצב טורבו? (בד"כ אני אופה עוגות במצב טורבו)
תודה ושנה טובה
היי רעות,
לא במצב טורבו אלא רגיל
היי,
אפשר לוותר על השוקולד והשמנת כדי שיצא יותר דיאטטי?
היי שרה,
תכיני עוגה אחרת
קמח כוסמין מלא?
אם זה היה מלא, זה היה כתוב. רגיל
בוקר טוב.
בהסבר של חן כתוב גם להכניס את התבנית למקפיא ל 10 דק
אני לא הכנסתי. כתבתי בדיוק את מה שעשיתי ויצא מעולה