בקלאווה אישית, קטנה, משובללת, חמודההה וטעימה במיוחד שאפיתי בתבנית מאפינס. הכנתי אותה בטכניקה מיוחדת כך שבכל ביס יש מלאאא פיצוחים והיא אפילו פרווה
בקלאווה קריספית וטובה זה אחד הדברים שהכי קשה לי לעמוד בפניהם. הקריספיות של הפילו זה אהבה אמיתית וגם אני מטורפת על כל סוגי הפיצוחים. בקיצור, אל תכינו לי בקלאווה כי אני מחסלת אותה בכלום זמן. הפעם הכנתי את הבקלאווה בטכניקה קצת שונה וגם אפיתי אותה בתבנית מאפינס. היא יוצאת קריספית במיוחד ובכל ביס יש מלא פיצוחים טעימים. היא עוברת הקפאה מעולה ונשמרת במקפיא חודשים.
בקלאווה אישית שמכינים בתבנית מאפינס
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין את הבקלאווה מראש ולהקפיא. היא נשמרת חודשים במקפיא.
- ניתן לשים איזה פיצוחים שאוהבים, רק לשמור על הכמות הרשומה במתכון.
- יש לאפות טוב טוב את בצק הפילו כדי שיישאר קריספי אחרי שמוזגים עליו את הסירופ ולא יהפוך לסמרטוטי. במידה ולא אפיתם כמו שצריך והבקלאווה הפכה רכה אחרי הסירופ – תחזירו לאפייה נוספת.
- למתכון השתמשתי בדפי פילו מצוננים של שמרית. אפשר להשתמש בכל חברה אחרת.
- נכין שתי רולדות מ – 5 דפי פילו שביניהם נניח פיצוחים. מכל רולדה נחתוך 8 שבלולים כך שייצאו לנו סך הכל 16 שבלולי בקלאווה.
מצרכים לכמות של 16 יחידות
- 10 דפי פילו
- 1 כוס בוטנים קלויים ללא קליפה
- 1 כוס אגוזי מלך
- 1 כוס פיסטוקים לא קלויים
- 1/2-3/4 כוס שמן קוקוס
- 1/3 כוס סוכר (מומלץ סוכר חום בהיר)
- 1 כפית קינמון
- גרידת ליים/לימון מלימון שלם
סירופ סוכר
- 2 כוסות סוכר
- 3 כוסות מים
- מיץ מלימון שלם
- 1/2 כפית מחית וניל (לא חובה)
אופן הכנה
תחזרו אחרוה ותקראו את ההקדמה כדי שתבינו את אופן ההכנה 🙂
מכינים את הסירופ: מבשלים את כל חומרי הסירופ כ – 20 דקות עד לקבלת סירופ סמיך מעט. מקררים לטמפרטורת החדר.
מכינים בקלאווה: שמים במג'ימיקס את הבוטנים, אגוזי מלך ופיסטוקים וקוצצים בפולסים כך שיהיו קצוצים די גס אבל לא טחונים. ממסים את שמן הקוקוס במיקרוגל כך שיהיה נוזלי. מניחים דף פילו על נייר אפייה ובעזרת מברשת מורחים אותו בשמן קוקוס. מפזרים 1/8 מכמות הפיצוחים ומניחים מעל דף נוסף. חוזרים על פעולת מריחת השמן ופיזור הפיצוחים עוד 3 פעמים, כך שסך הכל יהיו לנו 5 דפים שביניהם יש פיצוחים כאשר על הדף האחרון לא מפזרים פיצוחים. מורחים את הדף האחרון בשמן קוקוס ומגלגלים לרולדה הדוקה. בעזרת סכין חדה חותכים את הרולדה ל- 8 שבלולים (כדי לדייק בחיתוך- חותכים קודם באמצע ואז כל חצי חותכים גם באמצע וכן הלאה עד שיש לנו 8 שבלולים). מניחים את השבלולים בתבנית מאפינס. מכינים אותו דבר עם 5 דפי הפילו הנותרים. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ- 25-30 דקות או עד שהבקלאוות אפויות טוב טוב וממש שחומות. מוציאים מהתנור ומוזגים עליהן מייד את הסירופ הקר.
בתאבון!
הי, מה אפשר במקום שמן קוקוס?
חמאה
האם מקפיאים את הבקלוואה לאחר שמרחנו בדבש?
כן אפשרי וזה נשמר מעולה כמה חודשים
להקפיא אחרי אפיה עם הסירופ?
חם? קר?
הפשרה רגילה? או בתנור?
תודה רבה!
להקפיא אחרי אפייה עם הסירופ. פשוט מוציאים מהמקפיא ומפשירים לטמפרטורת החדר