עוגיות רייבה מרוקאיות או עוגיות חול. עוגיות שמכינים בכל בית מרוקאי. יש להן מרקם חולי והן נימוחות ונמסות בפה. נחטפות כמו גרעינים
העוגיות האלו הן לגמרי זיכרון ילדות. כמעט תמיד הן היו בקופסת העוגיות וליוו את כוס התה עם הנענע. מי שגדל בבית מרוקאי, יודע שכל היום שותים תה עם נענע. חורף, קייץ, סתיו ואביב – תה עם נענע. האמת שגם בתור ילדה ואחר כך נערה לא התחברתי לתה עם נענע בקייץ הלוהט ולא הבנתי איך אפשר לשתות כך כך הרבה תה רותח ועוד בקייץ. אבל כן התחברתי לקופסת העוגיות שתמיד הייתה מלאה, פעם בעוגיות ריפעת, פעם בעוגיות מכונה, לפעמים במגולגלות תמרים ולפעמים ברייבה או כל עוגייה אחרת שהתאימה לטבילה בתה הרותח.
במקור מכינים את העוגיות האלה עם מרגרינה. אני כבר שנים מכינה אותן עם חמאה אבל מי שמעוניין בעוגיות פרווה, הן נהדרות גם עם מחמאה. המרקם שלהן חולי ונימוח והן נחטפות כמו גרעינים.
עוגיות רייבה מרוקאיות או עוגיות חול
חומרים לכ – 100 עוגיות קטנות
- 1/2 כוס שמן
- 200 גרם חמאה רכה (לפרווה ניתן להמיר במחמאה)
- קורט מלח
- 1 כוס אבקת סוכר
- 1/2 ק"ג קמח (רצוי קמח עוגיות של שטיבל)
אופן ההכנה
- לחמם תנור ל – 160 מעלות בטורבו.
- לערבב בקערה חמאה, שמן, סוכר ומלח. להוסיף את הקמח ולאחד את החומרים – לא ללוש את הבצק מעבר למה שצריך, אלא רק עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק מעט יבש, תוסיפו כף אחת או שתיים של שמן. הבצק צריך להיות כמו פלסטלינה.
- בעזרת הידיים ליצור כדורים קטנטנים ולשים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 2 ס"מ. אם רוצים חורצים עם סכין איקסים במרכז העוגייה ומניחים שקד מולבן פרוס.
- לאפות כ- 12 דקות. העוגיות צריכות להישאר בהירות ולא להזהיב כדי שיישארו נימוחות ולא יתקשו.
- לקרר את העוגיות ולשמור בצנצנת.
מושלם, טעים ונימוח כולם אהבו:))
תענוג
⚘חג שמח⚘
אין אבקת אפיה במתכון?
אם לא כתוב אז כנראה שלא?
הכנתי כבר כמה פעמים אז חוזרת לפרגן לך:) המתכון מדויק והבצק יוצא כ"כ נעים לעיבוד.
יצאו נהדרות! נימוחות ומתפוררות בנעימות בפה. אכן צריך לגלגל כדורים קטנים מאוד.. גם אצלי התקבלו קרוב ל-100 עוגיות.
תודה לך!! תבורכי!
גמר חתימה טובה.
תודההה שחזרת לספר.
חתימה טובה❤️❤️
אופה מלא
יש טעות במתכון לדעתי , לא יצא בצק אלא חול. יתכן והחמאה צריכה להיות מומסת ולא רכה או שהכוס גדולה מאד , לא ציינת איזה כוס.
בקיצור לא הלך.
זרקתי את הבצק החולי לפך
המתכון מדוייק ונאפה אלפי פעמים.
הכוס היא תמיד כוס מידה אוניברסלית.
לפני שקוטלים מתכון כדאי שתבדקי אולי עשית משהו לא נכון
חתימה טובה
וואו! יצאו מעולה!!! מתכון כלכך פשוט ומדויק. תודה רבה רבה
תודה רבה אבישג
היי יהודית, ניסיתי את המתכון יצא לי פצצה! סוף סוף בזכותך מצאתי את המתכון המושלם לעוגיות הללו שהן באמת חול אבל מספיק יציבות כך שנמסות בפה אבל לא מתפוררת בידיים! תודה ענקית! אין על המתכונים שלך אלופה.
איזה כייף איילת, לא מחליפה את המתכון הזה שניםם. הכי טוב בעיני
אפשרי להקפיא לאחר ההכנה?
היי שולמית
בהחלט כן. כל עוגייה אפשר ואפילו רצוי לשמור במקפיא
חתימה טובה ♥
היי הכנתי את העוגיות מס פעמים… בפעם הראשונה הן יצאו מושלם ובפעמים אחרות קצת פיות יש מצב ששינית את כמות הקמח לאחרונה במתכון? או שאני הוזה
היי אורלי,
לא שיניתי כלום במתכון. אולי שינית את סוג הקמח וגם קמח מתנהג שונה בקייץ ובחורף אז אולי זו הסיבה.
הי,
כתוב 100 עוגיות
של כמה גרם?
כי יצא לי 48 עוגיות…
לא שקלתי. עוגיות הינוניות. לא ענקיות
מושלמות!!!
תודההה