נמצאו העוגיות הכי טעימות בעולם!! הן צ'ואיות, הן מפוצצות בשוקולד, הן רכות מבפנים וקריספיות מבחוץ וככה בול אני אוהבת את העוגיות שוקולד שלי. עוגיות שחובה חובה להכין כדי להבין!


נמצאו העוגיות הטעימות בעולם! האמת שלקח לי כמה וכמה ניסיונות עד שהגעתי למתכון שאני הכי אוהבת. שילוב של מלא מתכונים וטכניקות ממתכונים אמריקאים שנתקלתי בהם ברשת. הן צ'ואיות, הן מפוצצות בשוקולד, הן רכות מבפנים וקריספיות מבחוץ וככה בול אני אוהבת את העוגיות שוקולד שלי. שימו לב שאת הבצק מכינים יום מראש כי הוא חייב להיות במקרר.

אני לא מאלה שמכורים לשוקולד וכדי לאכול שוקולד הוא צריך להיות ממש ממש טעים ואיכותי והבחירה שלי תהיה תמיד שוקולד חלב. בעוגיות האלו שמתי שלושה סוגי שוקולד, כולם של קליבו ואני כבר אומרת לכם שיש הבדל עצום בטעם ובמרקם כשמשתמשים בשוקולד איכותי. איפה קונים שוקולד קליבו? בחנויות מתמחות באפייה ובאינטרנט והוא ממש לא יקר יותר מהשוקולדים הפשוטים שיש על המדף אם יודעים מאיפה לקנות.

אז שילבתי שוקולד חלב, מריר ורובי כי נוביק ממש אוהב שוקולד רובי. אני חייבת לציין שממש לא חייב לשים שוקולד רובי ואפשר לשים רק מריר וחלב או במקום הרובי לשים שוקולד לבן. בכל מקרה הן ייצאו מושלמות וטעימות כל כך. כל עוגייה שוקולת 100 גרם וזה סוד המרקם שלה. עוגייה קטנה יותר תצא עם מרקם שונה ולטעמי פחות טעים.

עוגיות שוקולד הכי טעימות בעולם
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- שימו לב – את הבצק מכינים יום מראש כי התוצאה הכי טובה זה אחרי מנוחה טובה של הבצק.
- שילבתי במתכון שלושה סוגי שוקולד – שוקולד חלב, מריר ורובי, אבל ממש לא חייב לשים שוקולד רובי ואפשר לשים רק מריר וחלב או במקום הרובי לשים שוקולד לבן, בכל מקרה הן ייצאו מושלמות וטעימות כל כך.
- כל עוגייה שוקלת 100 גרם וזה סוד המרקם שלה. עוגייה קטנה יותר תצא עם מרקם שונה ולטעמי פחות טעים.
- כדי לקבל את המרקם הצ'ואי משתמשים בקמח עשיר בגלוטן – קמח לחם או קמח פיצה.
- ניתן להכין את הבצק, לשקול לכדורים ולהקפיא לחודשיים. בכל פעם שרוצים לאפות, מוציאים, מפשירים בתבנית ואופים.
מצרכים ל – 11 עוגיות במשקל 100 גרם כל עוגייה
- 280 גרם קמח לחם/פיצה
- 15 גרם קורנפלור
- 6 גרם אבקת סודה לשתייה
- 5 גרם מלח
- 170 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר שעה לפני)
- 150 גרם סוכר חום כהה (הדביק)
- 100 גרם סוכר לבן
- 2 ביצים גדולות
- 1/2 כפית מחית וניל
- 100 גרם שוקולד חלב קצוץ
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 100 גרם שוקולד רובי/לבן קצוץ
- לציפוי: 100 גרם שוקולד חלב/מריר קצוץ
אופן הכנה
מכינים בצק: מערבבים יחד את הקמח, הקורנפלור, סודה לשתייה ומלח. שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה, שני סוגי הסוכר, הביצים והווניל ומתחילים לערבל במשך 5 דקות. מוסיפים את קערת היבשים ומערבלים עוד דקה רק עד שהקמח נטמע. מוסיפים למיקסר את השוקולדים ומערבלים ממש כמה שניות רק עד שהם נבלעים בתערובת. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ולמקרר למינימום 12 שעות.
אופים עוגיות: מחממים תנור לחום של 190 מעלות. שוקלים את הבצק לכדורים במשקל 100 גרם ומסדרים בתבנית במרווחים גדולים. "מדביקים" על החלק העליון שוקולד קצוץ ופוחסים מעט את הכדור. אופים את העוגיות 10 דקות או עד שהעוגייה נראית מוכנה – שחומה יותר בקצוות ובהירה יותר במרכז אבל אפוייה. מוציאים מהתנור ומקררים. אם תשתמשו בשוקולד איכותי, הוא נשאר רך מבפנים גם כשהעוגייה קרה.
האם ניתן להמיר את הקליבו בשוקולד אחר? אם כן, במה? ומה הקטע שלו? תודה
קליבו זה שוקולד באיכות מעולה. כמו בכל מוצר יש איכות ואחוזי מוצקי קקאו שמשפיעים על הטעם ועל המרקם של השוקולד. באופן כללי לגבי כל מתכון אם תשימי חומרי גלם איכותיים וטעימים תצא לך תוצאה מעולה. את יכולה לשים כל שוקולד שטעים לך
האם אפשר לבצע את השקילה ל-100 גרם מיד בתום הכנת העיסה ולשמור במקרר את התבנית כבר מוכנה לאפיה?
תני לבצק לפחות שעתיים שלוש להתייצב ואז תיצרי כדורים ותשמרי במקרר
מה הכוונה – מחית וניל? זה לא ממרח ולא תמצית?
מחית זה וניל אמיתי שמגיע בבקבוק. את יכולה לשים במקרה הזה גם תמצית איכותית אמיתית
היי האם אפשר להמיר את החמאה למחמאה ?
כן אבל לא ממליצה כי זה לא ייצא טעים
היי אשמח לדעת אם אפשר בלי מיקסר?
עקרונית כן אבל התוצאה אחרת לחלוטין עם מיקסר
האם אפשר לקצר תהליך וילדים במקפיא?
היי דפנה, לא. הבצק חייב מנוחה ארוכה במקרר
הי אפשר להשתמש הקמח רגיל ולהוסיף כפית גלוטן אם אין קמח לחם?
לא רלוונטי פה. או קמח לחם או שתשימי כל קמח אחר. התוצאה הכי טובה עם קמח לחם
איזה תוכנית השתמשת במתכון? למעלה למטה?
תכנית רגילה
רציתי לדעת מה זה שוקולד איכותי
תודה
שוקולד של חברה טובה למשל קליבו ו – 55% קקאו
נראה אלוהי וטעים בטירוף! האם יש דרך אחרת למדוד את הכמויות הכל כך מדוייקות האלו, כשאין לי משקל?
היי גילי,
בין הטובות שהכנתי ולא אין דרך למדוד מדוייק בלי משקל. ממליצה לרכוש משקל ולהתרגל לשקול כי זה ההבדל בין טעים למושלם
הי יהודית. נראה נפלא!
באיזה שוקולד השתמשת מעל העוגיה?
זה לא נראה כמו שוקולד צ׳יפס ואני לא מכירה טבלאות של קליבו אלא רק שוקולד צ׳יפס
היי מלי,
שוקולד חלב של עלית קצוץ
היי, מסקרנות – למה דווקא קמח לחם? מה האפקט שיוצר כאן? תודה ?
היי שושנה,
זה עושה מרקם צ'ואי לעוגיות
היי, האם ניתן להחליף את הסודה לשתיה באבקת אפיה?
היי מעיין, לא. לכל רכיב יש תפקיד שונה
האם ניתן להפחית מכמות הסוכר?
היי אורנה,
לא. העוגייה מתוקה בול במידה. הפחתה בכמות הסוכר תשנה את המרקם
שחיתות במיטבהה איזה טעימות ואת יודעת שאני ושוקולד חבריםםם צילום יפהיפה מוכשרת שלי ??
אוהבת ♥ ♥