

איך אני אוהבת מגולגלות וכשהן במילוי שוקולד אני בכלל עפה עליהן. יש לי מלא מתכונים למגולגלות האהובות, אבל יש לי קטע כזה שקשה לי לחזור על אותו מתכון פעמיים, אז בכל פעם אני אאלתר מתכון חדש. סה"כ אם מבינים באפייה בסיסית, אז לא בעייה לפתח מתכון עם יחסים נכונים בין החומרים.

מה שיותר בעייתי זה לפתח מתכון למלית שוקולדית עשירה וטעימה, כזו שלא תפרוץ החוצה וכזו שלא תפרוץ את העוגיות. יש לי מלית כזו בבלוג – כנסו פה למגולגלות קוקוס ושוקולד ותיקות שלי שהן מאוד מוצלחות, אבל התחשק לי מלית חדשה שמשלבת נוטלה שאני וחורצ'ק כל כך אוהבים.

אז הכנתי בצק מושלםםםם בטירוף! הכי טוב שהכנתי עד עכשיו. אין צורך לקרר אותו, הוא פשוט מושלם מייד לאחר ההכנה (לפחות בחורף). כשהכנתי את מלית השוקולד, שמתי בתוכה פצפוצי שוקולד מריר אמיתיים ולא לקחתי בחשבון שיהיה לי קשה למרוח אותה ככה. התבאסתי ממש אבל אמרתי נלך על זה, כי מה יכול להיות כבר, מקסימום לא אצלם לבלוג.
רואים את הקרעים שנוצרו לי תוך כדי מריחה?? מה זה התבאסתי…ממש! אני אוהבת לרדד את הבצק דק כדי לקבל המון גלגולים ופה הוא פשוט נקרע לי. אממה…הכנתי אותן בשבת שעברה, לחורצ'ק שטס לחופשת סקי בצרפת וחייב לטיסה עוגיות של אמא. אז לא היה יותר מידי זמן להתקשקש עם הבצק.

קיצר, הכנסתי לאפייה ותוך כדי שהן בתנור אני רואה שהקרעים מתרחבים והשוקולד לא נוזל בכלל מהעוגיות והן יוצאות מהממותתתת ומיוחדות. כל כך התלהבתי מהן שאני ממש ממש מקווה שאצליח לשחזר את הטעות והקרעים. למרות שאני הכי פרפקציוניסטית בעולם, בעיני יצאו הכי מושלמות ככה ובא לי שייצאו לי כל הזמן כאלה מיוחדות. כמובן שאם תמרחו את השוקולד ורק אחר כך תפזרו את הפצפוצים, העוגיות ייצאו בלי קרעים.

הנה כל המתכונים שלי למגולגלות:
- עוגיות תמרים ופקאנים מגולגלות הכי טעימות בעולם!
- מגולגלות שוקולד וקוקוס טעימות במיוחד
- עוגיות מגולגלות עם פיצוחים
- מגולגלות עם ממרח תמרים וגם עם קוקוס וריבה
- מגולגלות עם תפוחים וקינמון
- מגולגלות קוקוס וגנאש שוקולד
- מגולגלות תמרים ואגוזים בריבוע
- מגולגלות תמרים ואגוזים כשל”פ
- עוגיות טבעוניות במלית תמרים

עוגיות שוקולד מגולגלות מתפוצצות
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- הכמויות נמדדו עם כוסות מדידיה אוניברסליות. אם אין לכם כוסות – תקנו! יש היום בכל סופר או חנויות מתמחות באפייה וזה עולה שקלים בודדים.
- את הבצק מכינים ידנית, אין צורך במיקסר או מעבד מזון, אין צורך לקרר אותו. פשוט מכינים בצק ועובדים איתו מייד.
- העוגיות האלה נולדו מטעות קטנה של חוסר תשומת לב. שמתי את פצפוצי השוקולד יחד עם המלית, מה שהקשה את המריחה ונוצרו קרעים בבצק. כיוון שידעתי שהן טעימות מאוד, המשכתי להכין והחלטתי שמקסימום לא יעלו לבלוג וטעיתי!!! התאהבתי בחוסר השלמות הזו ואני מתה לשחזר את הקרעים שוב. אם רוצים עוגיות מתפוצצות – מוסיפים את פצפוצי השוקולד למלית ומורחים שכבה שקצת תקרע את הבצק ואם רוצים עוגיות בלי התפוצצויות – מכינים את המלית, מורחים על הבצק ורק אחר כך מפזרים את פצפוצי השוקולד.
- אפשר לפזר אגוזים במקום פצפוצי שוקולד.
- מהכנת הבצק נשארים 2 חלבונים. אפשר להכין נשיקות מרנג או פבלובה הורסת או פשוט להקפיא אותם בצנצנת עד חצי שנה.
מצרכים ל- 4 רולדות – כ- 50 עוגיות
- 200 גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס שמנת מתוקה 38%
- 3 כפות אבקת סוכר
- 2 חלמונים גדולים
- 1/4 כפית מלח
- 3 כוסות קמח (מומלץ קמח עוגיות)
למלית שוקולד ונוטלה
- 200 גרם שוקולד חלב (מומלץ לקנות שוקולד איכותי בחנויות אפייה)
- 1/4 כוס שמנת מתוקה 38%
- 1 כוס נוטלה
- 1 ביצה גדולה
- 1 כף קקאו איכותי מנופה
- 1 כוס פצפוצי שוקולד צ'יפס מריר 60% (קניתי של מיימונס)
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 160 מעלות במצב טורבו.
בצק פריך: שמים בקערה חמאה, שמנת מתוקה, אבקת סוכר, חלמונים ומלח ועם הידיים מערבבים את החומרים.
מוסיפים קמח ומערבבים לבצק אחיד. לא מעבדים יותר מידי את הבצק אלא ממש 1/2 דקה, רק עד שהוא מתגבש לבצק אחיד ומוכן לעבודה.
מכינים את המלית: ממסים שוקולד חלב ושמנת מתוקה במיקרוגל, בערך דקה ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מוסיפים כוס נוטלה ומערבבים היטב. מוסיפים ביצה וקקאו מנופה ומערבבים כ – 3 דקות לבלילה חלקה. מוסיפים ופצפוצי שוקולד ומערבבים היטב.
מכינים עוגיות: מחלקים את הבצק ל – 4 חלקים שווים.
על משטח מקומח היטב מרדדים כל חלק לעלה דק, מורחים שכבה יפה של מלית ומגלגלים לרולדה הדוקה.
מכינים כך את כל הבצק ושמים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
חותכים עם סכין לעוגיות אבל לא עד הסוף אלא רק חצי מגובה העוגייה.
אופים 20-30 דקות, עד להזהבה עדינה של העוגיות.
מוציאים מהתנור ולא נוגעים עד שהעוגיות קרות לחלוטין.
מעבירים לקרש חיתוך ופורסים את העוגיות עד הסוף.
היי יהודית,
העוגיות נראות מושלמות!
רציתי לדעת אם ניתן להקפיא?
במידה וניתן להקפיא לפני האפייה או לאחריה?
תודה❤️
תודה רבה
אפשר גם לפני וגם אחרי
בעצם, למה לא להשתמש פשוט נוטלה כמו שהיא ולהוסיף שברי שוקולד מריר? במקום שוב ביצה למלית? מאיזה מקום זה נובע?
את יכולה לשים נוטלה או השחר או כל שוקולד שאת אוהבת. זאת מלית אחרת עשירה יותר
עוגיות מעולות בצק מעולה אני שמתי שוקולד מריר במקום שוקולד חלב ויצא שילוב טוב טעים מאוד מתכון מעולה תודה
מהמם שמחה לשמוע שאהבת
האנתי אתמול-
בצק ממש נוח לעבודה!!!
אני מילאתי בנוטלה (פחות עבודה :))
יצא טעים מאוד!!
שאלה-
בסוף האפייה ראיתי שהיה כמו חמאה עודפת שנמסה-
מעניין אם אפשר להפחית שומן, והאם פחות חמאה או פחות שמנת מתוקה?
היי עדנה,
איך ראית שיש עודפי חמאה?
זה הבצק, את יכולה להפחית אבל לא מבטיחה בצק מושלם כמו זה
הכנתי היום.
טעים מאוד!!
אבל משום מה כל רולדה התרחבה לי המון…
שמתי לב שבתמונות שלך, כנראה אזור תפר הגלגול הוא מתחת ואצלי היה למעלה.
אולי זה מה שגרם להם להתרחב מדי?
היי דינה,
לא קשור לתפר. אולי בגלל שחם עכשיו. תנסי לקרר את הבצק לפיני האפייה
וואיי איזה עוגיות מעלפות!!! יצא מטריף וטעים. מומלץ בחום.
תודההה דפי
שמחה שאהבת
נראה ממש טעים! כמה שאלות 🙂
1. ניתן גם להשתמש בשמנת 32%? אני פשוט אוהבת כמה שיותר מתוק חח
2. יש תחליף עבור הקמח עוגיות? משו שניתן להוסיף לקמח רגיל?
3. פיצפוצי שוקולד הכוונה שוקולד ציפס רגיל או מיני? תודה!
תודהה סילביה יקרה.
1.אפשר.
2.את יכולה קמח רגיל. בהזדמנות כשייצא לך תקני קמח עוגיות ואז תביני את ההבדלים בתוצאה.
3.זה לא עקרוני. השתמשתי בקטנטנים של מיימונס
שלום, הכנתי את המגולגלות והן יצאו מושלמות. השמטתי את השוקולד ציפס מהמלית והיא יצאה נהדרת ומתוקה בדיוק לטעמי. הבצק סופר נוח לעבודה וממש טעים.
תודה 🙂
כייף לשמוע עינת,
תודה שאת מעדכנת ♥
היי האם ניתן להמיר חמאה במחמאה ושמנת מתוקה בריץ 20% שומן ?
היי אביטל,
אפשר
אשמח לדעת מה שמים לגרסת פרווה?
תכיני מגולגלות אחרות כי אלה חלביות. שוקולד חלב, נוטלה.
תכיני את אלה: https://www.yehudit-aviv.co.il/%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%98%d7%95-%d7%91%d7%a9%d7%91%d7%98/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%aa%d7%9e%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%a4%d7%a7%d7%90%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%92%d7%95%d7%9c%d7%92%d7%9c%d7%95%d7%aa-%d7%94%d7%9b%d7%99-%d7%98%d7%a2%d7%99/
שלום יקירה
הבצק ללא אבקת אפיה??
היי בריג'יט,
ללא אבקת אפייה
הן משגעותתת ועושות חשק לתת ביס למסך, מרגישים את המרקם הטעים שלהן ינוסו בקרוב!! ❤❤