יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
חטיף תמרים ואגוזים טבעוני
ראשי » חיתוכיות » חטיף תמרים ואגוזים טבעוני

חטיף תמרים ואגוזים טבעוני

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 2 באוקטובר 2020 10 תגובות

חטיף תמרים ואגוזים גם טעים, גם בריא, ללא גלוטן וגם טבעוני. כל החבילה בחטיף אחד מושלם, קל להכנה ואפילו לא דורש הדלקת תנור. הוא נשמר במקרר או במקפיא חודשים ארוכים ובכל פעם שמתחשק לנשנש משהו מתוק וטעים, הוא יחכה לכם.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
חטיף תמרים ואגוזים טבעוני

יש לי חיבה עזה ומיוחדת לאגוזים מכל הסוגים. אני גם ממש ממש אוהבת תמרים ומבחינתי כשמתחשק לי משהו טעים, תמרים ואגוזים זה הפינוק האולטימטיבי ואיזה כייף שזה גם בריא. לא דיאטתי, אבל לפחות בריא 🙂 אז חצי נחמה.

לפני כמה וכמה שנים, למעשה בתקופה שהבלוג היה עדיין באתר תפוז הבזיק לי רעיון להכין סושי מתמרים וקוקוס. מי שמכיר את מגשי העוגיות המרוקאיות יודע שיש בהם תמרים ממולאים קוקוס או מרציפן צבעוניים. בהשראת החטיפים הטעימים האלו קפץ לי הרעיון ותאמינו או לא, נשבעת שזה לא היה אז בשום מקום וזה לחלוטין היה רעיון שלי שאחר כך התפשט ברשת והפך פופולרי. בהתחלה אלו שהכינו נתנו קרדיט ולאט לאט כל אחד נתן פרשנות משלו והרעיון הפך לנחלת הכלל. זה לא מפריע לי, אבל היום אחרי שנים, לא באמת יודעים איך התחיל כל רעיון הסושי עם פירות יבשים שאחר כך הכינו אותו במלא וריאציות, אבל הוא שלי ובא לי שתדעו.

חטיף תמרים ואגוזים טבעוני

לפני שמתחילים

  • בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
  • ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
  • אני מכינה את החטיף עם תמרים אמיתיים בוואקום. אפשר להכין גם עם תמרים שלמים שמגלענים כמו פה.
  • החטיף מחזיק חודשים רבים במקרר או במקפיא ואפילו משתבח.
  • אפשר לשים איזה סוג של אגוזים שאוהבים, לא חובה לשים את כל הסוגים.

מצרכים ל – 2 רולדות תמרים ואגוזים

  • 1 חבילה תמרים בוואקום (1/2 ק"ג)
  • מעט שמן לשימון נייר האפייה
  • 1 כוס אגוזי מלך לא קלויים
  • 1/2 כוס שקדים לא קלויים
  • 1/2 כוס אגוזי לוז קלויים
  • 1 כוס קשיו קלוי
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית הל
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט מלח
  • 5-6 כפות סילאן
  • לציפוי: 100 גרם שומשום קלוי

אופן הכנה

  1. שמים במעבד מזון את כל סוגי האגוזים,קינמון, הל, אגוז מוסקט, מלח וסילאן וטוחנים גס עד שמקבלים מעין מרציפן דביק.
  2. שמים את התמרים בקערה ולשים מעט עם הידיים כדי לרכך אותם מעט. מחלקים לשני חלקים שווים כדי שיהיה קל יותר לרדד. סך הכל יוצאות שתי רולדות תמרים ואגוזים.
  3. מניחים נייר אפייה על משטח עבודה ומשמנים אותו קלות.
  4. מניחים חלק אחד של התמרים על נייר האפייה המשומן ומעליו נייר אפייה נוסף (אין צורך לשמן גם אותו). בעזרת מערוך מרדדים את התמרים לעלה דק, אבל לא דק מידי.
  5. מסירים את נייר האפייה מעל התמרים ועם הידיים משטחים על כל שטח התמרים חצי מכמות האגוזים הטחונים.
  6. בעזרת נייר האפייה מגלגלים לרולדה הדוקה. עוטפים עם נייר האפייה ומעבירים למקפיא לפחות לשעתיים ואפשר יותר.
  7. מכינים כך גם את החצי השני של התמרים והאגוזים.
  8. קולים את השומשום על מחבת יבשה כמה דקות תוך ערבוב, שישחרר את הטעמים שלו.
  9. אחרי שעתיים מוציאים את הרולדות מהמקפיא, מפזרים על נייר אפייה נקי שומשום קלוי ומגלגלים עליו את הרולדות.
  10. בעזרת סכין חדה פורסים את הרולדות לפרוסות ברוחב של 2 ס"מ.
  11. שומרים במקרר או במקפיא ויש לנו חטיף בריאות זמין בכל פעם שמתחשק לנו משהו מתוק.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגיות שוקולד מגולגלות עם פיסטוק
    עוגיות שוקולד מגולגלות במילוי קרם פיסטוק
  • חזה עוף ואורז בקרם קוקוס
    חזה עוף ואורז בקרם קוקוס
  • קרמבו ביס
    קרמבו ביס בטעם וניל וגם מוקה
  • שבקייה
    שבקייה - עוגיות מרוקאיות חגיגיות

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

10 תגובות

  1. רותי הגב 14 באוקטובר 2020 בשעה 10:54

    בוקר טוב יהודית זה נראה נפלא ואני רוצה להכין, האם כוסות חד פעמית נחשבת לכוס מדידה? והאם אפשר לשלב גם פתיתי קוקוס למילוי במקום אגוזים מכל סוג שהוא ואם כן באיזו כמות? תודה ויום נפלא ❤️

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 באוקטובר 2020 בשעה 14:47

      היי רותי,
      ממש לא! יש כוסות מדידה אוניברסליות. אני ממש ממליצה לקנות. זה עולה בין 10-15 ש"ח וכל מי שיש לו מספיק אחריות לפרסם מתכון, מודד עם כוסות מדידה ומשקל.
      אפשר לשלב קוקוס . תפחיתי אגוזים ושימי במקום קוקוס

  2. רוסה שוקרון הגב 4 באוקטובר 2020 בשעה 5:14

    רעיון נפלא. הכנתי. ויצא נהדר.
    תודה.
    אגב, המתכונים שלך נהדרים.
    שוב תודה וחג סוכות שמח.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 באוקטובר 2020 בשעה 8:53

      איזה כייף לשמוע רוסה
      חג שמחחח

  3. שלי הגב 4 באוקטובר 2020 בשעה 3:14

    הי
    לגבי הרולדה תמרים ואגוזים- ידוע לך כמה קל' זה מכיל בערך?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 באוקטובר 2020 בשעה 8:54

      היי שלי, לא הבנתי את השאלה. לאחר ההכנה??

  4. רות הגב 3 באוקטובר 2020 בשעה 21:39

    למה חצי כמות אגוזים? מה עם חצי כמות הנוספת

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 באוקטובר 2020 בשעה 8:54

      היי רות, תקראי טוב את הוראות ההכנה. מחלקים את התמרים לשניים כדי להקל על הרידוד אז גם את האגוזים.
      חג שמח

  5. נורית הגב 3 באוקטובר 2020 בשעה 20:26

    מדוע לחלק את התמרים לשניים, האם לשתי רולדות, הכוונה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 באוקטובר 2020 בשעה 8:55

      היי נורית כן

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס