חטיף תמרים ואגוזים גם טעים, גם בריא, ללא גלוטן וגם טבעוני. כל החבילה בחטיף אחד מושלם, קל להכנה ואפילו לא דורש הדלקת תנור. הוא נשמר במקרר או במקפיא חודשים ארוכים ובכל פעם שמתחשק לנשנש משהו מתוק וטעים, הוא יחכה לכם.
יש לי חיבה עזה ומיוחדת לאגוזים מכל הסוגים. אני גם ממש ממש אוהבת תמרים ומבחינתי כשמתחשק לי משהו טעים, תמרים ואגוזים זה הפינוק האולטימטיבי ואיזה כייף שזה גם בריא. לא דיאטתי, אבל לפחות בריא 🙂 אז חצי נחמה.
לפני כמה וכמה שנים, למעשה בתקופה שהבלוג היה עדיין באתר תפוז הבזיק לי רעיון להכין סושי מתמרים וקוקוס. מי שמכיר את מגשי העוגיות המרוקאיות יודע שיש בהם תמרים ממולאים קוקוס או מרציפן צבעוניים. בהשראת החטיפים הטעימים האלו קפץ לי הרעיון ותאמינו או לא, נשבעת שזה לא היה אז בשום מקום וזה לחלוטין היה רעיון שלי שאחר כך התפשט ברשת והפך פופולרי. בהתחלה אלו שהכינו נתנו קרדיט ולאט לאט כל אחד נתן פרשנות משלו והרעיון הפך לנחלת הכלל. זה לא מפריע לי, אבל היום אחרי שנים, לא באמת יודעים איך התחיל כל רעיון הסושי עם פירות יבשים שאחר כך הכינו אותו במלא וריאציות, אבל הוא שלי ובא לי שתדעו.
חטיף תמרים ואגוזים טבעוני
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
- אני מכינה את החטיף עם תמרים אמיתיים בוואקום. אפשר להכין גם עם תמרים שלמים שמגלענים כמו פה.
- החטיף מחזיק חודשים רבים במקרר או במקפיא ואפילו משתבח.
- אפשר לשים איזה סוג של אגוזים שאוהבים, לא חובה לשים את כל הסוגים.
מצרכים ל – 2 רולדות תמרים ואגוזים
- 1 חבילה תמרים בוואקום (1/2 ק"ג)
- מעט שמן לשימון נייר האפייה
- 1 כוס אגוזי מלך לא קלויים
- 1/2 כוס שקדים לא קלויים
- 1/2 כוס אגוזי לוז קלויים
- 1 כוס קשיו קלוי
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית הל
- קורט אגוז מוסקט
- קורט מלח
- 5-6 כפות סילאן
- לציפוי: 100 גרם שומשום קלוי
אופן הכנה
- שמים במעבד מזון את כל סוגי האגוזים,קינמון, הל, אגוז מוסקט, מלח וסילאן וטוחנים גס עד שמקבלים מעין מרציפן דביק.
- שמים את התמרים בקערה ולשים מעט עם הידיים כדי לרכך אותם מעט. מחלקים לשני חלקים שווים כדי שיהיה קל יותר לרדד. סך הכל יוצאות שתי רולדות תמרים ואגוזים.
- מניחים נייר אפייה על משטח עבודה ומשמנים אותו קלות.
- מניחים חלק אחד של התמרים על נייר האפייה המשומן ומעליו נייר אפייה נוסף (אין צורך לשמן גם אותו). בעזרת מערוך מרדדים את התמרים לעלה דק, אבל לא דק מידי.
- מסירים את נייר האפייה מעל התמרים ועם הידיים משטחים על כל שטח התמרים חצי מכמות האגוזים הטחונים.
- בעזרת נייר האפייה מגלגלים לרולדה הדוקה. עוטפים עם נייר האפייה ומעבירים למקפיא לפחות לשעתיים ואפשר יותר.
- מכינים כך גם את החצי השני של התמרים והאגוזים.
- קולים את השומשום על מחבת יבשה כמה דקות תוך ערבוב, שישחרר את הטעמים שלו.
- אחרי שעתיים מוציאים את הרולדות מהמקפיא, מפזרים על נייר אפייה נקי שומשום קלוי ומגלגלים עליו את הרולדות.
- בעזרת סכין חדה פורסים את הרולדות לפרוסות ברוחב של 2 ס"מ.
- שומרים במקרר או במקפיא ויש לנו חטיף בריאות זמין בכל פעם שמתחשק לנו משהו מתוק.
בוקר טוב יהודית זה נראה נפלא ואני רוצה להכין, האם כוסות חד פעמית נחשבת לכוס מדידה? והאם אפשר לשלב גם פתיתי קוקוס למילוי במקום אגוזים מכל סוג שהוא ואם כן באיזו כמות? תודה ויום נפלא ❤️
היי רותי,
ממש לא! יש כוסות מדידה אוניברסליות. אני ממש ממליצה לקנות. זה עולה בין 10-15 ש"ח וכל מי שיש לו מספיק אחריות לפרסם מתכון, מודד עם כוסות מדידה ומשקל.
אפשר לשלב קוקוס . תפחיתי אגוזים ושימי במקום קוקוס
רעיון נפלא. הכנתי. ויצא נהדר.
תודה.
אגב, המתכונים שלך נהדרים.
שוב תודה וחג סוכות שמח.
איזה כייף לשמוע רוסה
חג שמחחח
הי
לגבי הרולדה תמרים ואגוזים- ידוע לך כמה קל' זה מכיל בערך?
היי שלי, לא הבנתי את השאלה. לאחר ההכנה??
למה חצי כמות אגוזים? מה עם חצי כמות הנוספת
היי רות, תקראי טוב את הוראות ההכנה. מחלקים את התמרים לשניים כדי להקל על הרידוד אז גם את האגוזים.
חג שמח
מדוע לחלק את התמרים לשניים, האם לשתי רולדות, הכוונה?
היי נורית כן