בקייץ ממש אין חשק לתבשילים ובטח לא לתבשילים מורכבים. ובכל זאת, הבוקר היו לי פרגיות טריות במקרר ותמיד ברירת המחדל היא לתבל בשמן זית, מלח, פלפל, כמון וצריבה על הגריל החשמלי, תוספת של צ'יפס ואנחנו מסודרים.
הפעם התחשק לי דווקא תבשיל כלשהו, אז פתחתי את המקרר והציצה משם קופסת תרד שחייב להשתמש בו או שתכף הוא יירקב ויילך לפח, תפוחי אדמה תמיד יש, אז הדרך לתבשיל חמצמץ חרפרף הייתה קצרה ויצא מושלם.
תבשיל תפוחי אדמה תרד ופרגיות חמצמץ
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה של עוגת הגבינה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין את התבשיל גם עם שוקי עוף או כרעיים. אפשר להשאיר את הפרגיות כסטייק שלם במקום קוביות.
- אפשר לשים עלי סלק במקום תרד.
מצרכים
- 8-10 תפוחי אדמה בינוניים
- 700 גרם סטייק פרגית חתוך לקוביות
- 1 תבנית תרד בייבי (200 גרם)
- 1/3 כוס שמן זית
- 8 שיני שום שלמות
- 8 פלפל סודני יבש
- 1 כפית מלח גס
- 3/4 כפית פלפל שחור
- 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כורכום
- מיץ מחצי לימון סחוט טרי
- מים רותחים עד ל – 3/4 מגובה התבשיל
אופן הכנה
מחממים שמן זית בסיר רחב ונמוך. מכניסים לשמן את קוביות הפרגיות אחת אחת בשכבה אחת. צורבים בלי לגעת כמה דקות והופכים. צורבים גם מצד שני עד להזהבה.
מוסיפים לסיר את שיני השום השלמות ומתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כורכום ומיץ לימון, מוסיפים גם את הפלפלים הסודנים. מערבבים היטב.
קולפים את תפוחי האדמה, פורסים ל – 4 לאורך ומוסיפים לסיר את תפוחי האדמה ואת התרד.
מערבבים היטב ומוזגים את המים הרותחים עד ל – 3/4 גובה התבשיל.
מכסים את הסיר ומבשלים כשעה – שעה וחצי על להבה בינונית ולקראת הסוף על להבה נמוכה יותר עד שתפוחי האדמה רכים והנוזלים הצטצמצו. טועמים ומתקנים מליחות בהתאם לטעם אישי.
מדליקים תנור לחום של 200 מעלות במצב גריל. כשהתנור חם מכניסים את התבשיל ל – 10-15 דקות של צריבה. השלב הזה לא חובה, אני אוהבת לסיים תבשילים בתנור כדי לתת להם צבע ומרקם נוספים.