יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
פאי לימון ופיסטוק אישי
ראשי » מתכונים לראש השנה וחגי תשרי » פאי לימון ופיסטוק אישי

פאי לימון ופיסטוק אישי

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 12 ביולי 2019 10 תגובות

פאי לימון ופיסטוק על ביסקוויט פריך ומעל מרנג רך וטעיםםם. החמיצות של הקרם משתלבת מעולה עם המתיקות של המרנג. הפעם בגרסה אישית.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
פאי לימון ופיסטוק אישי

טארט לימון היא אחת העוגות האהובות עלי ועל נוביק. בדרך כלל אני מכינה אותו כעוגה גדולה בתבנית טארט מתפרקת. הפעם החלטתי להכין טארטלטים קטנים בתבנית סיליקון של סיליקומארט שקיבלתי מתנה בשבועות יחד עם עוד כמה גאדג'טים מגניבים.

ביום שלישי האחרון לקחתי יום חופש מהעבודה. זה לא באמת יום חופש חופשי, אני פשוט עובדת על המחשב מהבית. אממה…הבעייה שכשאני בבית אני נמשכת כמו מגנט למטבח וחייבת להכין משהו ולצלם. מכורה? אני?? ברור שכן!

אז הכנתי 3 מתכונים חדשים שיעלו בהדרגה לבלוג ונתחיל עם הקינוח האהוב עלי שהכנתי כקינוח אישי הפעם וכדי שיהיה יותר מעניין שילבתי במלית הלימונית 2 כפות של מחית פיסטוק שאני מכינה בבית. יצאו טארטלטים מהממים וטעימים.

בדרך כלל שורפים עם ברנר את המרנג. הפעם בחרתי לא לשרוף ולהשאיר אותו צחור ורק לקשט בגרידת לימון ופיסטוקים קצוצים.

פאי לימון ופיסטוק אישי

לפני שמתחילים

  • דבר ראשון בואו לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/yehudit_aviv/ כנסו, תלחצו על Follow ותהיו יחד איתי בלייב במטבח שלי.
  • את הטארטלטים הכנתי בתבנית סיליקון של סיליקומארט שמגיעה עם קורצן בגודל שמתאים לתבנית. אם אין לכם תבנית מתאימה, תכינו ביסקוויט בגודל הרצוי ואת קרם הלימון אפשר לזלף אחרי שהוא מתקרר כמה שעות במקרר.

זאת התבנית

  • הכמות של הבצק מספיקה ל -24 טארטלטים קטנים. המלית מספיקה ל -12 טארטלטים קטנים. אני הכנתי 12 קינוחים ואת שאר הביסקוויטים אני שומרת במקפיא. אפשר להכין אותן עם כל מלית אחרת שאוהבים או להכין שוב טארטלט לימון.
  • אני שילבתי במלית מחית פיסטוק שאני מכינה בבית. אם אתם שמים מחית פיסטוק קנויה, תוסיפו בהדרגה עד שתקבלו את הצבע והטעם הרצויים.
  • עם החלבונים שנשארים מכינים נשיקות מרנג או פבלובה או פבלובה מגולגלת הורסת

מצרכים ל- 12 טארטלטים קטנים

מצרכים לביסקוויט פריך

  • 1+3/4 כוסות קמח רגיל (245 גרם)
  • 125 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס סוכר חום בהיר (100 גרם)
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/2 כפית תמצית וניל

למלית

  • 6 חלמונים
  • 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
  • 1/2 כוס מיץ לימון (120 מ”ל)
  • קליפה מגוררת דק משני לימונים
  • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 2 כפות מחית פיסטוק ביתית

למרנג איטלקי

  • 2 חלבונים  בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוסות סוכר
  • 1/4 כוס מים

אופן הכנה

  1. ביסקוויט פריך: שמים במעבד מזון קמח, חמאה וסוכר ומעבדים לתערובת פירורית.
  2. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומעבדים רק עד שמתקבל בצק (עיבוד יתר פוגם במרקם הבצק).
  3. מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעובי של 1/2 ס"מ וקורצים עוגיות בקוטר ובגודל המועדף עליכם. את הבצק שנותר אחרי שקורצים את הבצק, מאחדים, מרדדים וקורצים שוב. ממשיכים עד שמסיימים את כל הבצק.
  4. מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל – 170 מעלות כ -20 דקות עד שהן מזהיבות. בשלב הזה ניתן להקפיא את העוגיות עד חודשיים.
  5. המלית: מבשלים את החלמונים על בן מארי (אדים)- שמים על הגז סיר עם מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבעבוע עדין. בסיר אחר בגודל כזה שיישב מעל הסיר עם המים אבל התחתית שלו לא תיגע במים, שמים את החלמונים, הסוכר ומיץ הלימון. מניחים את הסיר מעל הסיר עם המים הרותחים ומערבבים כל הזמן עד שהסוכר נמס. מבשלים תוך ערבוב מתמיד בערך 5 דקות עד שהתערובת מסמיכה (לא להתייאש. בהתחלה זה נראה כאילו כלום לא עומד לקרות, ממשיכים לערבב כל הזמן עד שקורה הקסם והחלמונים מסמיכים).
  6. מסירים את החלמונים מהאש, מוסיפים קליפת לימון ומערבבים. מצננים כמה דקות לתערובת חמימה.
  7. מוסיפים קוביות חמאה רכה ומחית פיסטוק ומערבבים לקרם חלק. אפשר להשתמש במוט בלנדר ידני כדי להטמיע כמו שצריך את החמאה.
  8. מעבירים את המלית לשקית זילוף וממלאים את תבנית הסיליקון עד הסוף. מעבירים למקפיא ללילה שלם (יש להקפיד שהביסקוויט והמלית יתאימו בגודל).
  9. המרנג:  מביאים לרתיחה סוכר ומים ומבשלים בערך 4-5 דקות עד שהסוכר נמס לגמרי ומקבלים סירופ צלול (אם יש מדחום אז לחום של 120 מעלות). מורידים מהאש ומקררים 2 דקות.
    מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף לבן, מוזגים בזרם דק ותוך כדי הקצפה את הסירופ לתוך החלבונים, מוזגים על דפנות הקערה ולא ישירות על החלבונים.  מקציפים 7-10 דקות עד שמתקבל מרנג במרקם של מוס מבריק.
  10. הרכבת הקינוח: מניחים את העוגיות על צלחת הגשה. מחלצים את מלית הלימון-פיסטוק מתבנית הסיליקון ומניחים על העוגייה.
  11. מעבירים את המרנג לשקית זילוף,גוזרים את הקצה באלכסון (לא גדול מידי) ומזלפים על הקרם.
  12. שומרים את העוגות במקרר עד 4 ימים ואפשר להקפיא עד חודש.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגת שמרים וקקאו
    עוגת שמרים במילוי קקאו מושלמת
  • חצ'פורי
    חצ'פורי מאפה גבינות גיאורגי מושלם
  • מריטוצו
    מריטוצו איטלקי בעיצוב קלאסי וגם בגרסה שלי
  • פיצה ביתית ללא לישה
    פיצה ביתית ללא לישה מושלמת

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

10 תגובות

  1. לירון הגב 5 בפברואר 2020 בשעה 10:04

    היי,
    אשמח לדעת היכן רכשת את תבנית הסיליקון:)

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בפברואר 2020 בשעה 11:54

      היי לירון,

      יש בחנויות אפייה מובחרות. זה של סיליקומארט

    • נועה בנט הגב 6 בספטמבר 2020 בשעה 0:13

      נראה פצצה
      האם אפשר להקפיא את כל הקינוח במלואו או ..האם ניתן להקםיא רק עד השלב,של המרנג??

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בספטמבר 2020 בשעה 7:52

        היי נועה, אני מקפיאה הכל יחד וזה יוצא מצויין. כמובן שהמרנג קצת משנה את המרקם אבל עדיין מאוד טעים.

  2. פביאן הגב 16 ביולי 2019 בשעה 17:20

    נראה מעולה, חבל שלא הוספת תמונות תוך כדי עבודה, תבנית עוגיות וכו..

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 ביולי 2019 בשעה 20:45

      היי פביאן. אני אצלם את התבנית ואוסיף כדי להקל

  3. אוסנת הגב 13 ביולי 2019 בשעה 22:21

    וואו. גם בנראות אפילו יותר הרעיון והשילוב של הפסטוק עם המוס לימון …. אגב, נשארו חלבונים ולא חלמונים אבל מהם תמיד יש מה לעשות 🙂

    • אוסנת הגב 13 ביולי 2019 בשעה 22:26

      ורק שאלה… האם המוס לימון מחזיק מעמד בהגשה בטמפ החדר?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 ביולי 2019 בשעה 9:30

        היי אוסנת. מחזיק בלי בעייה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 ביולי 2019 בשעה 9:30

      תודההה אוסנת. צודקת לגבי החלבונים. תודה על העירנות. תוקן 🙂

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס