פאי לימון ופיסטוק על ביסקוויט פריך ומעל מרנג רך וטעיםםם. החמיצות של הקרם משתלבת מעולה עם המתיקות של המרנג. הפעם בגרסה אישית.
טארט לימון היא אחת העוגות האהובות עלי ועל נוביק. בדרך כלל אני מכינה אותו כעוגה גדולה בתבנית טארט מתפרקת. הפעם החלטתי להכין טארטלטים קטנים בתבנית סיליקון של סיליקומארט שקיבלתי מתנה בשבועות יחד עם עוד כמה גאדג'טים מגניבים.
ביום שלישי האחרון לקחתי יום חופש מהעבודה. זה לא באמת יום חופש חופשי, אני פשוט עובדת על המחשב מהבית. אממה…הבעייה שכשאני בבית אני נמשכת כמו מגנט למטבח וחייבת להכין משהו ולצלם. מכורה? אני?? ברור שכן!
אז הכנתי 3 מתכונים חדשים שיעלו בהדרגה לבלוג ונתחיל עם הקינוח האהוב עלי שהכנתי כקינוח אישי הפעם וכדי שיהיה יותר מעניין שילבתי במלית הלימונית 2 כפות של מחית פיסטוק שאני מכינה בבית. יצאו טארטלטים מהממים וטעימים.
בדרך כלל שורפים עם ברנר את המרנג. הפעם בחרתי לא לשרוף ולהשאיר אותו צחור ורק לקשט בגרידת לימון ופיסטוקים קצוצים.
פאי לימון ופיסטוק אישי
לפני שמתחילים
- דבר ראשון בואו לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/yehudit_aviv/ כנסו, תלחצו על Follow ותהיו יחד איתי בלייב במטבח שלי.
- את הטארטלטים הכנתי בתבנית סיליקון של סיליקומארט שמגיעה עם קורצן בגודל שמתאים לתבנית. אם אין לכם תבנית מתאימה, תכינו ביסקוויט בגודל הרצוי ואת קרם הלימון אפשר לזלף אחרי שהוא מתקרר כמה שעות במקרר.
זאת התבנית
- הכמות של הבצק מספיקה ל -24 טארטלטים קטנים. המלית מספיקה ל -12 טארטלטים קטנים. אני הכנתי 12 קינוחים ואת שאר הביסקוויטים אני שומרת במקפיא. אפשר להכין אותן עם כל מלית אחרת שאוהבים או להכין שוב טארטלט לימון.
- אני שילבתי במלית מחית פיסטוק שאני מכינה בבית. אם אתם שמים מחית פיסטוק קנויה, תוסיפו בהדרגה עד שתקבלו את הצבע והטעם הרצויים.
- עם החלבונים שנשארים מכינים נשיקות מרנג או פבלובה או פבלובה מגולגלת הורסת
מצרכים ל- 12 טארטלטים קטנים
מצרכים לביסקוויט פריך
- 1+3/4 כוסות קמח רגיל (245 גרם)
- 125 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס סוכר חום בהיר (100 גרם)
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 כפית תמצית וניל
למלית
- 6 חלמונים
- 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
- 1/2 כוס מיץ לימון (120 מ”ל)
- קליפה מגוררת דק משני לימונים
- 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- 2 כפות מחית פיסטוק ביתית
למרנג איטלקי
- 2 חלבונים בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוסות סוכר
- 1/4 כוס מים
אופן הכנה
- ביסקוויט פריך: שמים במעבד מזון קמח, חמאה וסוכר ומעבדים לתערובת פירורית.
- מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומעבדים רק עד שמתקבל בצק (עיבוד יתר פוגם במרקם הבצק).
- מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעובי של 1/2 ס"מ וקורצים עוגיות בקוטר ובגודל המועדף עליכם. את הבצק שנותר אחרי שקורצים את הבצק, מאחדים, מרדדים וקורצים שוב. ממשיכים עד שמסיימים את כל הבצק.
- מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל – 170 מעלות כ -20 דקות עד שהן מזהיבות. בשלב הזה ניתן להקפיא את העוגיות עד חודשיים.
- המלית: מבשלים את החלמונים על בן מארי (אדים)- שמים על הגז סיר עם מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבעבוע עדין. בסיר אחר בגודל כזה שיישב מעל הסיר עם המים אבל התחתית שלו לא תיגע במים, שמים את החלמונים, הסוכר ומיץ הלימון. מניחים את הסיר מעל הסיר עם המים הרותחים ומערבבים כל הזמן עד שהסוכר נמס. מבשלים תוך ערבוב מתמיד בערך 5 דקות עד שהתערובת מסמיכה (לא להתייאש. בהתחלה זה נראה כאילו כלום לא עומד לקרות, ממשיכים לערבב כל הזמן עד שקורה הקסם והחלמונים מסמיכים).
- מסירים את החלמונים מהאש, מוסיפים קליפת לימון ומערבבים. מצננים כמה דקות לתערובת חמימה.
- מוסיפים קוביות חמאה רכה ומחית פיסטוק ומערבבים לקרם חלק. אפשר להשתמש במוט בלנדר ידני כדי להטמיע כמו שצריך את החמאה.
- מעבירים את המלית לשקית זילוף וממלאים את תבנית הסיליקון עד הסוף. מעבירים למקפיא ללילה שלם (יש להקפיד שהביסקוויט והמלית יתאימו בגודל).
- המרנג: מביאים לרתיחה סוכר ומים ומבשלים בערך 4-5 דקות עד שהסוכר נמס לגמרי ומקבלים סירופ צלול (אם יש מדחום אז לחום של 120 מעלות). מורידים מהאש ומקררים 2 דקות.
מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף לבן, מוזגים בזרם דק ותוך כדי הקצפה את הסירופ לתוך החלבונים, מוזגים על דפנות הקערה ולא ישירות על החלבונים. מקציפים 7-10 דקות עד שמתקבל מרנג במרקם של מוס מבריק. - הרכבת הקינוח: מניחים את העוגיות על צלחת הגשה. מחלצים את מלית הלימון-פיסטוק מתבנית הסיליקון ומניחים על העוגייה.
- מעבירים את המרנג לשקית זילוף,גוזרים את הקצה באלכסון (לא גדול מידי) ומזלפים על הקרם.
- שומרים את העוגות במקרר עד 4 ימים ואפשר להקפיא עד חודש.
היי,
אשמח לדעת היכן רכשת את תבנית הסיליקון:)
היי לירון,
יש בחנויות אפייה מובחרות. זה של סיליקומארט
נראה פצצה
האם אפשר להקפיא את כל הקינוח במלואו או ..האם ניתן להקםיא רק עד השלב,של המרנג??
היי נועה, אני מקפיאה הכל יחד וזה יוצא מצויין. כמובן שהמרנג קצת משנה את המרקם אבל עדיין מאוד טעים.
נראה מעולה, חבל שלא הוספת תמונות תוך כדי עבודה, תבנית עוגיות וכו..
היי פביאן. אני אצלם את התבנית ואוסיף כדי להקל
וואו. גם בנראות אפילו יותר הרעיון והשילוב של הפסטוק עם המוס לימון …. אגב, נשארו חלבונים ולא חלמונים אבל מהם תמיד יש מה לעשות 🙂
ורק שאלה… האם המוס לימון מחזיק מעמד בהגשה בטמפ החדר?
היי אוסנת. מחזיק בלי בעייה
תודההה אוסנת. צודקת לגבי החלבונים. תודה על העירנות. תוקן 🙂