יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
גלידת קינמון ופקאן סיני חלבית וגם בגרסה טבעונית
ראשי » גלידות ומקפאים » גלידת קינמון ופקאן סיני חלבית וגם בגרסה טבעונית

גלידת קינמון ופקאן סיני חלבית וגם בגרסה טבעונית

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 31 ביולי 2017 6 תגובות

גלידת קינמון ופקאן סיני חלבית וגם בגרסה טבעונית. גלידה ביתית טעימה במיוחד ללא צורך במכונת גלידה. אני מכינה אותה עם חלב מרוכז שאני מכינה בבית

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
גלידת קינמון ופקאן סיני חלבית וגם בגרסה טבעונית

אמרתי לכם כבר שפעם הייתי מכורה לגלידות? פעם יכולתי לחיות על גלידות…מה זה פעם? גם היום אני יכולה אבל הקלוריות…..אוי הקלוריות הארורות שעומדות בטור כמו חיילות למופת ולא מפספסות את מסדר המפקד….נספרות אחת אחת, מבצעות את תפקידן על הצד הטוב ביותר ונדבקותתתת.

טוב, עזבו קלוריות שמקלוריות….תכינו פעם אחת גלידה ביתית ואחרי זה תשכחו לגמרי שאתמול החלטתם שמחר דיאטה  😀  :-Pהפעם הכנתי את הגלידה גם בגרסה חלבית וגם בגרסה טבעונית. אני כמובן מעדיפה חלבית אבל הטבעונית הפתיעה אותי בטעם העשיר שלה. אז מי שמטובען גם יכול ליהנות מהגלידה המעולה הזו ובכלל מגלידה בכל טעם שבוחרים. מכינים חלב מרוכז טבעוני ומשלבים בו איזה טעמים שאוהבים.

גלידת קינמון ופקאן סיני חלבית וגם בגרסה טבעונית

מצרכים לקופסה גדולה

  • 1 כוס חלב מרוכז (כנסו פה למתכון – אני מכינה ביתי)
  • ½1 כוסות שמנת מתוקה 38% שומן
  • 1-2 כפות קינמון (מתחילים עם כף אחת, טועמים ואם אוהבים יותר אז מוסיפים עוד)
  • 150 גרם פקאנים סיניים קצוצים גס

אופן הכנה

  1. שמים בקערת המיקסר חלב מרוכז ושמנת מתוקה ומקציפים עד שמקבלים קרם יציב (לא  יציב מידי כי זה הולך להקפאה).
  2. מוסיפים לקרם קינמון ומערבבים.
  3. מוסיפים פקאנים ומערבבים על מהירות נמוכה רק עד שהם נטמעים בבלילה.
  4. מעבירים לתבנית או קופסה שמתאימה להקפאה ומקפיאים לפחות 6 שעות עד שהגלידה יציבה.

עוד כמה קטנות

  • הגלידה לא מתקשה כל כך במקפיא, בזכות כמות השומן שיש בה ולכן אפשר להגיש מייד מהמקפיא ללא צורך בהמתנה שתפשיר.
  • את המתכון הזה הכנתי גם בגרסה טבעונית שיצאה מעולה אבל פה כן צריך להמתין כמה דקות כדי שאפשר יהיה להוציא ממנה כדורי גלידה יפים.
  • לא אוהבים קינמון? אין בעייה, שימו אבקת קפה נמס ותקבלו גלידת קפה הורסת. או תמיסו 100 גרם שוקולד חלב או מריר ותקבלו גלידת שוקולד מדהימה. בקיצור, אפשר להכין את הבסיס ולשלב איזה טעמים שאוהבים.

גלידת קינמון בגרסה פרווה/טבעונית

יום לפני:  שמים במקרר פחית קרם קוקוס כשהיא הפוכה על הראש. שימו לב כי הפחית שאתם קונים מכילה 17-21 אחוזי שומן (אני קונה של חברת אסיה). אחרי 24 שעות במקרר החלק השומני ייפרד מהחלק הנוזלי. מה שאנחנו צריכים למתכון למעשה, זה את החלק הלבן השומני. כשנפתח את הפחית שעמדה על הראש 24 שעות, כל הנוזל השקוף יהיה בחלק העליון, נשפוך אותו (אנחנו לא צריכים אותו כרגע) ונשתמש רק בחלק הלבן היציב של קרם הקוקוס לצורך הכנת הגלידה.

  • 1 כוס חלב מרוכז טבעוני (המתכון פה)
  • כוס קרם קוקוס (ההוא שעמד על הראש ונפרד מהמים :))
  • 1 כפית מחית וניל (לא חובה אבל מעשירה את הטעם)
  • 1 כף קינמון (או יותר אם אוהבים טעם מודגש יותר)
  • 100 גרם פקאנים סיניים קצוצים גס.

אופן הכנה

  1. שמים בקערת המיקסר חלב מרוכז טבעוני, קרם קוקוס, מחית וניל וקינמון  ומקציפים יחד לקרם יציב.
  2. מוסיפים פקאנים ומערבבים יחד.
  3. מעבירים לכלי שמתאים להקפאה ומקפיאים עד להתייצבות.
  4. לפני ההגשה מפשירים את הגלידה כמה דקות מחוץ למקפיא על מנת שנוכל להוציא ממנה כדורי גלידה יפים.
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • סלט כרוב סלרי ותפוח ברוטב פקאן סיני
    סלט כרוב, סלרי ותפוח ברוטב פקאן סיני מושלם
  • סלט כרוב ברוטב צזיקי
    סלט כרוב ברוטב צזיקי בשתי גרסאות
  • קובה בורגול מטוגנת
    קובה בורגול מטוגנת במילוי בשר
  • פיתות על מחבת מקמח מלא
    פיתות על מחבת מקמח מלא קלות להכנה וקלות בבטן
גלידה חלב מרוכז קינמון

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

6 תגובות

  1. רועי הגב 22 ביוני 2020 בשעה 20:35

    האם לגירסא הטבעונית יש טעם של קוקוס?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 ביוני 2020 בשעה 20:50

      היי רועי. לא. לא טעם קוקוסי מודגש

  2. תמי הגב 19 במאי 2020 בשעה 17:38

    שלום, האם ניתן להמיר משהו אחר במקום החלב המרוכז, , בגלל סכרת, או חוסר רצון לצרוך סוכר בכמות גבוהה.
    תמי

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 במאי 2020 בשעה 18:52

      היי תמי,
      את יכולה להקציף שמנת מתוקה 38% לבד ולשלב טעמים.

  3. מרים הגב 11 בספטמבר 2019 בשעה 2:40

    יש לך אתר מהמם.
    אבל ממש מפריע שהחומרים כתובים בכוסות ולא בגרמים.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 בספטמבר 2019 בשעה 8:22

      היי מרים,
      יש גם אצלי באתר וגם בכל הרשת אופציות להמרה. הכוסות הן אוניברסליות כך שלא אמורה להיות בעייה

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס