אחת הפשטידות הכי טעימות שהכנתי. היא מבוססת אך ורק על ירקות כך שהיא ללא גלוטן, ללא פחמימה ומתאימה גם לפסח וגם לנמנעים מגלוטן ופחמימות


רציתי להכין פשטידה שמורכבת רק מירקות וללא תחליפי קמח למיניהם ויצאה אחת הפשטידות הכי טעימות שהכנתי וזה שהיא ללא גלוטן וממש רק מירקות הופך אותה לכזו שאוכלים ללא ייסורי מצפון וללא חשבון. היא מתאימה לנמנעים מגלוטן וככזו היא גם מתאימה לפסח.
לרכישת מחבת/סיר נונסטיק עם ידיות נשלפות היכנסו לכאן. קוד קופון ל – 18% הנחה: yehudit





פשטידת כרוב, תרד וכרישה ללא גלוטן
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- לרכישת מחבת/סיר נונסטיק עם ידיות נשלפות היכנסו לכאן. קוד קופון ל – 18% הנחה: yehudit
מצרכים לסיר נונסטיק בקוטר 28 ס"מ
- 1 כרישה גדולה
- 1/3 כוס שמן זית
- קורט מלח ים אטלנטי
- 2 חבילות תרד (350 גרם)
- 1/2 כרוב ירוק גדול (1 ק"ג)
- 3 יחידות בצל ירוק
- חופן גדול עלי נענע
- 5 ביצים גדולות
- 1 כף מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
אופן הכנה
- פורסים את הכרישה לפרוסות ברוחב של 1-1.5 ס"מ. מחממים שמן זית בסיר נונסטיק ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מניחים את פרוסות הכרישה בסיר ומטגנים עם סיר מכוסה על להבה בינונית – קטנה עד שהכרישה מזהיבה מעט, הופכים בעדינות ומטגנים גם צד שני. מקררים מעט ומדליקים תנור על חום של 170 מעלות על מצב סטטי.
- לוקחים קערה ענקית שתכיל את כל הירקות. קוצצים דק את הכרוב ושמים בקערה, מורידים לתרד את הגבעולים ושמים בקערה, שמים את עלי הנענע בקערה, קוצצים את הבצל הירוק ושמים בקערה.
- שמים על הירקות את המלח ומתחילים למעוך עם הידיים עד שהם מאבדים חצי מהנפח. מוסיפים ביצים, פלפל שחור וכורכום ומועכים עם הידיים כדי להחדיר טוב את התבלינים. טועמים ממש על קצה הלשון כדי לוודא שלא חסר תיבול. נעזרים בכף גדולה ומעבירים את הירקות על הכרישה בעדינות וכל הזמן מהדקים. מעבירים לתנור ואופים למשך כ – 45 דקות או עש שהחלק העליון מקבל צבע זהוב עדין. מכסים עם נייר כסף בריפיון וממשיכים לאפות עוד כ – 30-40 דקות או עד שהפשטידה יציבה לחלוטין. מוציאים מהתנור, בעדינות עוברים עם מרית על הדפנות כדי לשחרר את הפשטידה (בסיר נונסטיק זה לא באמת נדבק). לוקחים צלחת שטוחה ורחבה יותר מהסיר והופכים עליה את הפשטידה. מחכים 5 דקות ופורסים. הפשטידה נפרסת מעולה גם כשהיא ממש חמימה.
בתאבון!