קציצות חובזה ופטריות ללא גלוטן טעימות מאודדד שלא לדבר על זה שאת החובזה לא קונים אלא מלקטים בשדות הסמוכים לבית. ירק מפוצץ בחלבון וערכים תזונתיים מעולים. לכו ללקט חובזה לפני שהיא תיעלם לה עד שנה הבאה
אף פעם לפני כן לא טעמתי חובזה. כן, למרות שזה גדל חופשי ובכמויות מטורפות בכל מקום בגדרה, לא טרחתי מעולם ללכת לקטוף. אין לי מושג למה כי זה באמת אחד הירוקים הטעימים שאכלתי וגם כל כך בריא וגםםם גדל חופשי חופשי ובכמויות.
לפני כמה זמן אינס המהממת מהבלוג "תיק אוכל" העלתה בסטורי באינסטגרם תמונה של לביבות חובזה ועשתה לי חשק מטורף ללכת לקטוף, אבללל לא הלכתי 🙁 ואז, יום אחד לפני שבועיים הבעלול חזר מהעבודה ומשום מקום הציע ללכת לקטוף חובזה. הייתי קצת בשוק כי לא היה לו מושג מהסטורי של אינס כי הוא בכלל לא באינסטגרם, אבל לי זה היה סימן מובהק שהולכים לקטוף!
תכירו, זאת גברת חובזה והיא טעימה בטירוף ומלאה בחלבון וויטמינים. אפשר להכין ממנה לביבות, פשטידות, ממולאים וגם כתבשיל ירוקים
מתחילים מלשטוף ולקצוץ את החובזה. בניגוד לתרד או סלק ירוק שמאבדים נפח, היא לא מאבדת בכלל נפח ומכמות קטנה יחסית של עלים יוצאות מלא לביבות
קצצתי פטריות, בצל, שמתי ביצים, תיבלתי וטיגנתי בממש מעט שמן זית
שימו לב בכמה מעט שמן מטגנים
אפשר להכין גם פשטידה
עם יוגורט ושמנת מתובלים זה הכי טעים
קציצות חובזה ופטריות (ללא גלוטן)
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- חובזה מלקטים בשדה באופן חופשי. תבדקו בשדות ליד הבית ותגלו שטחים עצומים של חובזה.
- אפשר להתייחס לחובזה כמו לעלי גפן ולמלא אותה באורז/בורגול/קינואה/בשר וכו'.
- אפשר מאותם מצרכים להכין פשטידה גדולה במחבת.
מצרכים לכ – 30 לביבות
- 6 כוסות חובזה נקיות מגבעולים
- 2 בצלים ענקיים
- 1 קופסת פטריות טריות
- 6 ביצים גדולות
- 1.5 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כורכום
- 2 כפות גדושות קורנפלור/קמח
- לטיגון: שמן זית בגובה של 1/2 ס"מ לכל סבב טיגונים.
למטבל יוגורט ושמנת
- 1 גביע יוגורט 3%
- 100 גרם שמנת חמוצה
- 1 שן שום כתושה
- 1/2 כוס עירית שום/בצל קצוצים דק
- מלח
- פלפל שחור
- 1 כף שמן זית
אופן הכנה
שוטפים ומנקים את החובזה מגבעולים, קוצצים אותה לרצועות ושמים בקערה.
קוצצים את הבצל והפטריות לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה.
מוסיפים ביצים, תבלינים קורנפלור/קמח ובעזרת הידיים מערבבים טוב טוב.
משאירים את התערובת למנוחה של 1/2 שעה כדי שתגיר מעט נוזלים וכך נוכל להכין קציצה הדוקה בקלות.
מחממים שמן זית במחבת רחבה, יוצרים עם הידיים קציצות, מהדקים עם הידיים את הקציצות ומניחים במחבת.
מטגנים עד להזהבה והופכים בזהירות לצד שני ומטגנים.
מכינים כך את כל כמות הקציצות ובכל פעם שמים עוד כמות שמן זית במחבת.
הקציצות הכי טעימות כשהן חמות אבל נשארות טעימות גם למחרת.
להכנת פשטידה: מחממים שמן במחבת נונסטיק, מניחים במחבת מהמלית בגובה של כ – 1-1.5 ס"מ ומטגנים כמה דקות עד שכאשר מנענעים את המחבת רואים שהפשטדיה יציבה וזזה במחבת בחופשיות. הופכים על צלחת ומחזירים למחבת לטיגון צד שני. כשמוכן מקררים ומעבירים לצלחת הגשה. פורסים למשולשים כמו עוגה.
להגשה – מטבל יוגורט ושמנת: מערבבים יחד את כל חומרי המטבל ומגישים.
הכנתי עכשיו את הקציצות! יצא מעולה?
תודה רבה על המתכון!
איזה כייף לשמוע
נראה מגרה מאד. למרות שמעולם לא ראיתי חובזה צומחת סתם. יש גם בירושלים?
(רק חייבת לומר- "ממש מעט שמן זית"?! מסתבר שהמושגים שלנו למעט רחוקים מאד זה מזה… או אולי את מטגנת בד"כ בשמן חצי עמוק?)
היי שיר,
לא מכירה את ירושלים. מעט שמן זה מעט! כמו לחביתה