טורטיות ביתיות מקמח כוסמין שמכינים בקלי קלות והן יוצאות כל כך טעימות שאתם לא תקנו יותר את המוכנות. ניתן לאכול מייד או להקפיא עד שבועיים


טורטיות הפכו להיות אחד המוצרים הכי נמכרים והכי אהובים בארץ. למען האמת אני פחות אוהבת את הקנויות למעט חברה אחת או שתיים שיש להן באמת טורטיות טובות וטעימות בלי ריחות וטעמי לוואי. כבר לפני כמה וכמה שנים הכנתי טורטיות טעימות ומאז יצא לי להכין עוד כמה פעמים. הפעם הכנתי טורטיות מקמח כוסמין שיצאו מושלמות! בצק הכי פשוט והכנה הכי קלה ופשוטה. כן צריך מחבת ממש טובה עם הולכת חום גבוהה וחזקה. אני כמובן משתמשת במחבת קרפים של מגנוס שיש לה 3 שכבות ציפוי נונסטיק קרמי והיא מעולה גם לפיתות על מחבת וגם לטורטיות האלה ועוד ועוד.


טורטיות ביתיות מקמח כוסמין
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- יש לי גם טיק טוק
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- אפשר להכין כמובן גם מקמח רגיל.
מצרכים ל – 7 טורטיות בקוטר של כ – 30 ס"מ
- 1/2 ק"ג קמח כוסמין (קניתי אורגני של "תבואות")
- 1 כוס מים חמים (240 מ")
- 1 כפית מלח (10 גרם)
- 1/4 כוס שמן זית (50 גרם)
אופן הכנה
שמים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה ולשים במשך כ – 10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. עוטפים עם שקית ניילון ומשאירים למנוחה של 1/2 שעה. מחלקים את הבצק ל – 7 כדורים במשקל 115 גרם כל כדור, מכסים ומשאירים למנוחה של 10 דקות. מחממים מחבת בקוטר 32 ס"מ שתהיה ממש לוהטת. מקמחים קלות משטח עבודה ואת הבצק ומרדדים לעיגול בקוטר של כ- 30 ס"מ. מניחים על המחבת, אחרי 10 שניות הופכים, אחרי 10 שניות הופכים שוב ואז הטורטייה מתחילה להתנפח. הופכים שוב לעוד כמה שניות או עד שהטורטייה מקבלת גוון זהוב בהיר. מעבירים את הטורטיות למגבת ומכסים היטב כדי שהן יישארו רכות רכות. כשמסיימים אפשר לאכול מייד או להקפיא עד שבועיים. הטורטיות נשארות רכות כל היום אבל הכי טעימות מייד אחרי ההכנה.
בתאבון!
אפשר להחליף לקמח לבן,
או שהכמויות יהיו שונות??
אפשר
תודה.
מדובר בכוסמין מלא?
אם היה מלא זה היה מצויין במתכון
הי..מתה על טורטיות כמו שכתבת הקנויות עם ריח נוראי לכן נרתעת…אנסה המתכון ..תודה.
מסכימה איתך לגבי הריח הנוראי