עוגיות כל כך טעימות ומיוחדות שאני מזהירה מראש – הן מתחסלות מייד כשיוצאות מהתנור. הצבע המהפנט של השוקולד והפיסטוק הוא מושלם בעיני ואז הטעם – וואווו
העוגיות האהובות עליי בכל הזמנים! הייתהת תקופה שהייתה לי דודא למגולגלות והכנתי בצקים עם כל תוספת אפשרית, זאת הייתה ממש שגעת מגולגלות ואז הפסקה של הרבה זמן כי מיציתי. מאז הכנתי עוד הרבה פעמים אבל תמיד את אותו בצק אהוב עליי, רק עם מליות שונות. הפעם הכנתי עם מחית פיסטוק או יותר נכון ממרח פיסטוק שאני מכורה לו, הוא כל כך טעים ובדיוק במתיקות הנכונה, ממרח של פיסטי שמוכרים היום בהמון חנויות אבל אני מצאתי בקשת טעמים. הוא לא זול כי פיסטוקים זה לא דבר זול, אז הכנתי מתכון שמתאים לשתי רולדות ותצטרכו צנצנת וחצי פיסטי ואם תרצו להיות ממש נדיבים, שימו שתי צנצנות.
אני יודעת שתשאלו על הממרח אז שמתי לכם תמונה ולינק לאתר אקראי לחלוטין שמצאתי, שמוכר במחיר סביר. תלחצו על התמונה להגיע לאתר ואני מציעה גם לשוטט באתרים לחפש מחיר זול יותר או בחנויות אפייה
הנה כל המתכונים שלי למגולגלות
- עוגיות מגולגלות תמרים ואגוזים בסגנון מעמולים
- עוגיות מגולגלות שקדים שקדים שקדים
- עוגיות מגולגלות עם נוטלה וקוביות שוקולד חלב
- עוגיות תמרים ופקאנים מגולגלות הכי טעימות בעולם!
- מגולגלות שוקולד וקוקוס טעימות במיוחד
- עוגיות מגולגלות עם פיצוחים
- ממרח תמרים וגם עם קוקוס וריבה
- תפוחים וקינמון
- קוקוס וגנאש שוקולד
- תמרים ואגוזים בריבוע
- תמרים ואגוזים כשל”פ
- עוגיות טבעוניות במלית תמרים
- עוגיות מגולגלות עם חמאת בוטנים ושוקולד
עוגיות שוקולד מגולגלות במילוי קרם פיסטוק
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- ממליצה מאוד לקנות בחנויות אפייה קקאו איכותי עם אחוזי שומן גבוהים שיש לו טעם שוקולדי. הקקאו שנמכר בסופר יהיה מר וחסר טעם.
- הכמויות נמדדו עם כוסות מדידיה אוניברסליות. אם אין לכם כוסות – תקנו! יש היום בכל סופר או חנויות מתמחות באפייה וזה עולה שקלים בודדים.
- את הבצק מכינים ידנית, אין צורך במיקסר או מעבד מזון, אין צורך לקרר אותו. פשוט מכינים בצק ועובדים איתו מייד. בקייץ ייתכן שהבצק יצטרך חצי שעה מקרר.
מצרכים ל – 24 עוגיות
- 150 גרם חמאה רכה
- 85 גרם שמנת מתוקה 38% (1/3 כוס)
- 25 גרם אבקת סוכר (3 כפות)
- קורט מלח
- 1 ביצה גדולה (65 גרם)
- 300 גרם קמח עוגיות (2 כוסות + 2 כפות)
- 10 גרם קקאו איכותי (1 כף)
- למריחה: כ – 300 גרם ממרח פיסטוק (של Pisti)
- לפיזור: 50 גרם פיסטוקים קצוצים
אופן הכנה
מכינים בצק שוקולד: שמים בקערה את החמאה, שמנת מתוקה, אבקת סוכר, מלח וביצה ומערבבים. מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד. הבצק בשלב הזה מוכן לעבודה. אם קייץ וחם מידי והוא דביק, שימו 1/2 שעה במקרר.
מכינים עוגיות: מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, כל חלק 312 גרם. מקמחים היטב משטח עבודה ואת הבצק ומרדדים בין שני ניירות אפייה למלבן דק. מורחים שכבה יפה של ממרח פיסטוק, מפזרים פיסטוקים קצוצים ומגלגלים לרולדה הדוקה. נעזרים בנייר האפייה כדי לגלגל את הרולדה. עוטפים את הרולדה עם נייר האפייה שבו גלגלנו אותה, מניחים על מגש ומעבירים למקפיא ל – 15-20 דקות. בזמן שהרולדה הראשונה במקפיא, מכינים גם את החלק השני ומעבירים גם אותו למקפיא. אחרי כ – 20 דקות מוציאים את הרולדה, מניחים על תבנית עם נייר האפייה ופורסים אותה עם סכין לעוגיות, אבל, לא חותכים עד הסוף, את המשך החיתוך נעשה אחרי האפייה. עושים אותו דבר עם הרולדה השנייה.
אופים: מחממים תנור לחום של 165 מעלות ואופים 20-25 דקות, עד שהעוגיות נראות מוכנות. כיוון שהבצק חום וקשה לראות אם הוא אפוי, יש להיזהר שלא לשרוף את העוגיות, אבל להקפיד על אפייה שלמה. מוציאים את הרולדות מהתנור, מקררים אותן היטב לפני שפורסים. בעזרת סכין חדה, פורסים את הרולדות לעוגיות. שומרים בצנצנת אטומה עד שבוע או מקפיאים עד חודשיים.
בתאבון!
יצא טעים אבל היה קשה לעבוד עם הבצק גם אחרי קירור. המתיקות עדינה מספיק לטעמי, יצא טוב, אבל כנראה שזה גם מאוד תלוי בזה ששמים בדיוק את קרם הפיסטוק שהומלץ.
אם הבצק קר מידי מחממים אותו קצת על ידי עיבוד קל עם הידיים עד שהוא נוח. ולגבי מתיקות ברור שזה תלוי איזה מלית שמים. המלית שאני שמה היא מתוקה
יצא מאד מוזר. אני חושבת שחסרה מתיקות במתכון, ואני לא מאלה שאוהבים מתוק. ייתכן שנשכח משהו במתכון?
היי צפי,
זה המתכון וזו המתיקות שאני אוהבת. ייתכן ששמת קקאו מר מידי וזה השפיע על הטעם. ממליצה מאוד לקנות קקאו איכותי שיש לו אחוזי שומן גבוהים וטעם שוקולדי ואז אני מניחה שהמתיקות תהיה לך טובה. בכל מקרה מחית הפיסטוק שלי הייתה מתוקה (ייתכן ששמת מחית לא ממותקת) ואבקת סוכר מעל אם אוהבים.
אם שמת 300 גרם קמח
איך נהייה 600 גרם בצק?
כי המתכון מורכב מעוד חומרים ששוקלים אז הכל ביחד זה המשקל
היי
במקום קמח עוגיות, באיזה קמח אפשר להשתמש
בקמח רגיל
שלום יהודית , אם מה אפשר להשתמש במקום ממרח פיסטוקים
תודה
כל ממרח אחר שאת אוהבת