עוד קינוח מתוק שנולד לכבוד החג הכי טעים – שבועות. לקראת החג הלבן, המוח שלי מתחיל לקדוח ומיליון רעיונות לקינוחים ומאכלי חלב עוברים לי בראש והלוואי ורק היה לי זמן ליישם ולנסות את כולם. מה שכן, בין יתר המאכלים והקינוחים הקבועים שאני מכינה לחג (יש דברים שלא מוותרים לי עליהם), אני תמיד אוהבת להמציא משהו חדש, אחר, גם כדי לא לשעמם את עצמי וגם, הגברים שלי מחכים להפתעות וחידושים. הם יודעים שלקראת החגים אני מתחילה עם מרתון של ניסויים במטבח ומה שמצליח וקוצר מחמאות נכנס לתפריט החג.
אז הפעם החלטתי להכין מיני קינוחים קטנטנים שמורכבים מפתי – בר בטעם שוקולד מריר שהתנהגתי אליו כמו אל כדורי שוקולד, מעל שמתי שכבה של תערובת של עוגת גבינה עשירה עם גבינת שמנת ושוקולד לבן, אפיתי כחצי שעה בתנור על חום נמוך יחסית, קיררתי ומעל הכל קישטתי בקרם יוגורט ושמנת מתוקה שנתן חמצמצות עדינה לכל העסק.
את תות העץ קטפתי כשיצאתי בבוקר שבת להליכה היומית שלי. הייתי חייבת לקטוף. כל פעם שאני עוברת ליד העץ הזה הוא מזכיר לי את הילדות הממש מוקדמת שלי, במושב של סבא וסבתא מצד אבי. היה להם את כל עצי הפרי שרק אפשר לחשוב עליהם: תאנים, משמשים, תפוחים, תפוזים, קלמנטינות, נקטרינות….ובטח יש עוד כמה שאני פשוט לא זוכרת. אני זוכרת את עצמי מטפסת גבוה על העץ ויושבת שם שעות ואוכלת תותים. חחחח איזה נוסטלגיה ואני ממש לא אדם נוסטלגי. כנראה שהתותים האלה יושבים לי חזק על איזה מקום בנשמה…
מיני קינוחי פתיבר בטעם שוקולד מריר וגבינה
מצרכים לכ- 25 מיני קינוחים (תלוי בגודל התבנית שתשתמשו בה. אני השתמשתי בתבנית סיליקון עם עיגולים קטנטנים.)
לבסיס כדורי שוקולד
- 170 גרם פתי – בר שוקולד מריר של אוסם
- 1/4 כוס יין אדום מתוק לקידוש
- 50 גרם חמאה
- 1/4 כוס קקאו
- 1/2 כוס סוכר
- 50 גרם שוקולד חלב
לשכבת הגבינה
- 100 גרם גבינת שמנת 30% שומן בטמפרטורת החדר
- 1/3 כוס גבינה לבנה 9% שומן
- 1 חלמון ביצה
- 1 כף קורנפלור
- 1 כף אינסטנט פודינג וניל
- 1 כף אבקת סוכר
- ½ כפית מחית וניל
- 50 גרם שוקולד לבן
לשכבת הקצפת
- 1 שמנת מתוקה 38% שומן
- 1 גביע קטן של יוגורט 3% שומן (150 מ"ל)
- 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
אופן הכנה
- שכבת כדורי השוקולד: לחמם תנור לחום של 150-160 מעלות.
- לשים בקערת זכוכית, בינונית, את היין, החמאה, הקקאו, הסוכר והשוקולד ולהמס במיקרוגל לתערובת חלקה ואחידה.
- לשבור עם הידיים את הביסקוויטים ולהוסיף לתערובת השוקולד. לערבב היטב עם כף ותוך כדי ערבוב לשבור עוד את הביסקוויטים (אני לא טוחנת או מרסקת אותם במעבד מזון כי אני רוצה חתיכות גדולות יחסית כדי שיישארו קראנצ'ים).
- בעזרת כפית לשים מעט מהתערובת בכל תא של התבנית ולהדק היטב עם ידיים רטובות או משומנות קלות. להניח בצד.
- שכבת הגבינה: לערבב בקערה את שני סוגי הגבינות, חלמון ביצה, קורנפלור, אינסטנט פודינג וניל, אבקת סוכר ומחית וניל ולערבב היטב. להמס במיקרוגל את השוקולד (זהירות לא לשרוף אותו) ולהוסיף לתערובת הגבינה. למזוג את הגבינה על שכבת כדורי השוקולד ועד לסוף גובה התבנית. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 150-160 מעלות 25-30 דקות, עד שהגבינה מתייצבת ומזהיבה קלות. להוציא מהתנור ולצנן לחלוטין לפני שמחלצים.
- שכבת הקצפת: להקציף יחד שמנת מתוקה, יוגורט ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה. לזלף עם צנטר כוכב על העוגות שהתקררו ולקשט בתות או דובדבן (פרי שיש בנמצא).
כמה קטנות לסיום
- אפשר לאפות הכל בתבנית בקוטר 18 ס"מ ולהאריך מעט את זמן האפייה (עד שהגבינה מתייצבת ומזהיבה).
- לא לוותר על פתי – בר שוקולד מריר כיוון שהוא מעניק ניגודיות גם בצבע וגם בטעם.
- אפשר לזלף שוקולד מומס מעל הקצפת למראה שוקולדי יותר.
תודההה אהובה
תודהה וויני
תודה אהובה
תודה אהובה
תודה יקירה
תודה יקירה
תודהה וויני
תוצאה הורסת!
קינוח משגע שילוב טעמים מטריףףף מוכשרת ???
אהבתי את שילוב הטעמים והמרקמים
טעים 🙂
וואוווווווו
העוגות הקטנות האלה ניראות פשוט מדהים!