תבשיל מרוקאי אותנטי שמכינים בחגים ואירועים מיוחדים. בשר בקר או בשר טלה שמתבשל שעות ברוטב של המון בצל עד
וואווו איזה מנה מהממת, ממש כמו ציור על הצלחת. את המנה הזאת הכנתי עם דנה סידס שהגיעה אלי ליום של
אחד המנהגים המרוקאים בפורים זה להכין ברקוקש, שזה פתיתים שמכינים בעבודת יד מסולת. בתור ילדה, אצלנו הבית התחלק לאלה שאהבו
בורקס תפוחי אדמה בבצק פילו ולכבוד פורים זה בצורת משולשים או אם תרצו, בצורת אוזני המן. הבצק קריספי והמלית רכה
פשטידת בטטה ובצל ירוק מהירת הכנה ויפהפייה. הקוביות הכתומות מתגלות כשהיא יוצאת מהתנור והופכים אותה על הצלחת. היא קלה
עוגיות שושנים עם קצף וניל, מיתולוגיות, רק הרבה יותר משודרגות וטעימות. פורים זאת הזדמנות מצויינת להכין אותן ולשלב אותן במשלוחי
אחד הירקות הכי אהובים במילוי בשר. זה נראה מורכב אבל זה מאוד פשוט למלא את הכרובית בבשר ואפילו ממש הרבה
סיר ילדות שמכינים פעם בהמון זמן ומתענגים עליו עד לפעם הבאה שתקרה כנראה עוד הרבה זמן כי נקניקיות כבר מזמן
חמין מרוקאי מושלם שהכנתי בסיר יצוק של מגנוס. הסיר אוגר חום בצורה מדהימה וכל תבשיל יוצא בו פי כמה יותר
מאפה בסגנון חצ'פורי רק עם בשר . הבשר מתבשל שעות עד שהופך נימוח כמו קטיפה ואז מונח על הבצק וכדי
לכאורה סלט ירקות פשוט אבלללל חייבים להקפיד על ירקות טריים ופריכים, לקצוץ דק את הירקות ולתבל מדוייק וסמוך
מי שעוקב פה יודע שעוגות גבינה זאת אהבה אמיתית שלנו בבית. יש לי בבלוג מלא עוגות גבינה וכולן מוצלחות וטעימות
כלי נגישות