קיורטוש מטוגן במילוי מסקרפונה שמכינים מבצק שמרים עלים מוכן. רק מפשירים ומייד מתחילים לעבוד עם הבצק. לא מתפיחים בכלל וזה קיצור תהליכים מטורף שבסופו מתקבלים 25 קיורטושים טעימים בטירוף ויפים להגשה
הפעם אני עושה לכם ולי חיים קלים. במקום להתעסק יומיים שלמים עם בצק שמרים עלים, שאגב אני מאודדד מאוד אוהבת ולרוב אני כן מוכנה לעבוד קשה בשבילו, הכנתי לכבוד חנוכה קיורטושים מטוגנים מבצק שמרים עלים מוכן של מעדנות. למי שלא יודע, בצק שמרים עלים דורש המון התעסקות – הכנת בצק שמרים, התפחה ראשונה ומפה מתחיל מסע ארוך ארוך של הטמעת חמאה וקיפולים חוזרים ונשנים, שמתפרס על פני יומיים שלמים שבסופם נקבל בצק הורס וטעים. אבלללל, לפעמים, רק לפעמים מותר לקצר תהליכים, במיוחד שהבצק הקנוי מושלם וכל כך טעים.
למען ההגינות, אני אציין שהקיורטושים האלו הוכנו בשיתוף פעולה עם תנובה אבל, אני מכירה את הבצק וכשאני מתעצלת או אין לי זמן להכין בצק בבית אני קונה בצק מוכן וכן, אני לא מתפשרת וקונה את כל סדרת הבצקים של מעדנות. מחבילה אחת של בצק שמרים עלים יוצאים 25 קיורטושים גדולים כך שגם המחיר מצדיק רכישה ובכלל זה טעיםםםם כל כך כך שאין באמת צורך לעבוד קשה.
הפעם במקום לאפות את הקיורטושים החלטתי לטגן אותם. זה לא תמוה כי יצא לי כבר לטגן כמה וכמה פעמים בצק שמרים עלים. לפני שנתיים הכנתי את הבצק המעולה של קרן קדוש וטיגנתי קרונאטים. זה יצא טעים בטירוף אבל רק לחשוב על יומיים של הכנת הבצק ואחר כך גם לטגן אותו, גם בשבילי, שאני הכי חובבת מטבח זה מוגזם.
קיורטוש מטוגן במילוי מסקרפונה
לפני שמתחילים
- את הבצק צריך להפשיר כמה שעות ורצוי לילה במקרר לפני השימוש.
- כדאי מאוד לעבוד עם מדחום כדי לשלוט על טמפרטורת השמן. השמן צריך להיות חם אבל לא רותח (190 מעלות).
- כיוון שזה למעשה בצק שמגולגל על צינור שמיועד לטיגון קנולי, הבצק דק ולכן זמן הטיגון מאוד קצר. טמפרטורה נמוכה מידי וטיגון ארוך יגרמו לבצק לספוג שמן.
- לטיגון צריך לפחות 6 צינורות לטיגון קנולי – קונים בכל חנות כלי בית פשוטה ואני מצאתי אפילו בסופר.
- בקצוות שמתי פקאן סיני שטחנתי במעבד מזון. אפשר לשים כל קישוט שאוהבים ואפשר גם לוותר על הקישוט.
- כמובן שהם הכי טעימים ביום ההכנה כשהם פריכים אבל אפשר לשמור את הקיורטושים עם הקרם במקרר ולדעתי הם אפילו משתבחים עוד יותר.
- אם נשארו קיורטושים בלי קרם – אל דאגה, הם טעימים גם כשהם ריקים.
- כנסו כאן לגרסה האפוייה של הקיורטוש ושל עוד מאפים מאותו בצק.
מצרכים ל -25 קיורטושים גדולים
- 1 חבילת בצק שמרים עלים של מעדנות מופשר לילה במקרר
- לטיגון: ½ ליטר שמן קנולה
- 6 צינורות מתכת שמיועדים לטיגון קנולי
קרם שמנת ומסקרפונה
- 2 שמנת מתוקה 38% שומן
- 1 גביע גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 2 כפות אבקת סוכר
- ½ חבילה אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
- 1 כפית מחית/תמצית וניל
לקישוט
- 100 גרם פקאן סיני טחון קלות במעבד מזון
- 50 גם שוקולד מריר
- 50 גרם שוקולד לבן
אופן הכנה
- הכנת הקיורטוש: מחממים שמן בסיר טיגון עמוק לטמפרטורה של 190 מעלות (מומלץ מאוד לקנות מדחום לטיגוני חנוכה ובכלל לטיגונים). עובדים על נייר אפייה. פותחים את הבצק המרודד וחותכים לרצועות ברוחב של כ -½1 ס"מ. מותחים עם הידיים כל רצועה כך שתהיה ארוכה ודקה יותר. מלפפים כל רצועה על צינור שמיועד לטיגון קנולי. מגלגלים את הצינור על השייש כדי להדק את הרצועות שלא ייפתחו בטיגון וגם כדי לדקק את הבצק עוד יותר.
- מטגנים כל פעם שני צינורות. הטיגון חייב להיות מהיר – ממש כחצי דקה כל צד, עד להזהבה יפה של הבצק.
- בעזרת כף מחוררת מוציאים את הצינורות לנייר סופג ומניחים להם להתקרר לפני שמשחררים את הצינורות. בינתיים שהמטוגנים מתקררים ממשכים לטגן את שאר הקיורטושים וברגע שהמטוגנים מתקררים מעט, משחררים את הצינורות ושוב מלפפים עליהם רצועת בצק. מסיימים כך את כל הבצק.
- הכנת קרם מסקרפונה: שמים במיקסר את כל חומרי הקרם ומקציפים לקרם יציב מאוד.
- שמים את הקרם בשקית זילוף עם צנתר כלשהו ומזלפים לתוך הקיורטוש את הקרם משני הצדדים ודואגים שהקרם ייצא החוצה מהצינור כדי שנוכל לטבול בפקאנים.
- טובלים כל קצה של קיורטוש בפקאן סיני טחון ומסדרים בערמה על צלחת הגשה.
- ממסים במיקרוגל את שני סוגי השוקולדים- כל סוג בנפרד ובעזרת כפית מזלפים מעל הקיורטוש את השוקולדים.
- אפשר להגיש מייד ואפשר לשמור במקרר, בעיני, הם אפילו משתבחים מאוד במקרר.
WOW מושחת וטעיםםם מוכשרת חנוכה שמח אהובה 🙂
תודההה אהובתי. חג שמחחח