פנקייק סיני במילוי בצל מטוגן ובצל ירוק. תשכחו ממה שאתם יודעים על פנקייק, שהוא רך, אוורירי ופלאפי, שאוכלים עם מייפל או שוקולד. לסינים יש פנקייק משלהם והוא מטורף! דק, קריספי, מלא בעלעלים קטנטנים וממולא בבצל מטוגן ובצל ירוק שמשלימים את החגיגה
אפשר להגיד המון דברים וביקורות שליליות על הרשתות החברתיות, על דבר אחד אי אפשר להתווכח וזה על כך שזה מאפשר לנו להכיר כל כך הרבה אנשים שלעולם כנראה לא היינו מגיעים אליהם בדרך אחרת. את ה"מתקתקת" פגשתי כבר באחד ממפגשי הבלוגרים שקיימנו לפני כמה וכמה חודשים טובים, שעכשיו נראים כנצח. שרית הייתה שם, יחד עם עוד המון בלוגריות. אני חייבת לציין כי לא הכרתי אותה לפני ועם כל ההמולה שהייתה שם, אמרנו שלום שלום וכל אחת שקעה לה בשיחות אחרות.
מידי פעם קשקשנו לנו מאחורי הקלעים של האינסטגרם ותמיד הרגשתי אנרגיה טובה מהצד שלה. אני בן אדם עם קולטני אנרגיה מפותחים מאוד (אולי אפילו יותר מידי :)) ולרוב אני לא טועה באבחנה שלי את בני האדם. גם הפעם לא טעיתי ויותר מזה – זה היה הרבה יותר טוב ממה שחשבתי שיהיה. נפגשנו אצלי בבית ליום של קשקושים ובישולים, הייתה לנו כימייה מיידית ובילינו כמה שעות שטסו להן בלי שנרגיש.
אז מה הכנו??
אני הכנתי פנקייק סיני ממולא בבצל מטוגן ובצל ירוק ומעליו הנחנו סביצ'ה טעים בטירוף שהכינה שרית. סביצ'ה זה אחת האהבות הכי גדולות שלי, במסעדה זו תמיד תהיה המנה הראשונה שלי ותמיד בא לי עוד אחרי שאני מסיימת אותה. שרית הכינה סביצ'ה בדיוק כמו שאני אוהבת, עם שפע של ירקות, עם טעמים חמצמצים, חריפים ומתקתקים. כל ביס חגיגה של טעמים בפה. מתכון לסביצ'ה של שרית אצלה בבלוג.
כבשלנית ומתכונאית, האינסטגרם והפייסבוק מאפשרים לי הצצה לעולמות תוכן קולינריים שלא הייתי מגיעה אליהם, אלא אם הייתי מבקרת פיזית באותה מדינה. את הפנקייק הסיני הכנתי לראשונה בתחילת הקורונה. התחלתי לעקוב אחרי כל מיני בשלנים ובלוגרים מהעולם ובין היתר ראיתי גם את הפנקייק הזה שרק נראה תמים למראה, אבל הוא לא!! בפעם הראשונה הכנתי בדיוק לפי מתכון שמצאתי באחד הסרטונים ביוטיוב שהעלתה סינית שחיה בארצות הברית. בפעמים הבאות כבר הבנתי את הרעיון ולקחתי את כל התהליך למקום שלי.
אז מה זה בדיוק פנקייק סיני?
זה נכון שהמילה פנקייק מעלה לנו בראש אסוציאציה של מאפה רך ופלאפי, אבל לא במקרה הזה. הפנקייק הסיני שחוץ מזה שהוא עגול כמו פנקייק, אין קשר במראה, בטעם ובמרקם לפנקייק שאנחנו מכירים. הוא קריספי מבחוץ ומעט רך מבפנים, מלא בעלעלים קטנטנים כאלה שנוצרים מהקיפולים שעובר הבצק, זה ממולא בבצלים וזה אחד הדברים הכי טעימים שהכנתי לאחרונה.
זה מתחיל בבצק הכי פשוט שבעולם – קמח, מלח ומים. לשים את הבצק ונותנים לו לנוח שעה
בזמן שהבצק נח מטגנים בצל וקוצצים בצל ירוק
אחרי שהבצק נח כשעה מחלקים לכדורים ונותנים להם מנוחה של 10-15 דקות
מרדדים על משטח משומן כל כדור בצק לעלה דק, מורחים במעט שמן זית ומקפלים לריבוע
משאירים למנוחה של 20 דקות
אחרי 20 דקות מרדדים כל ריבוע בצק לעלה דק, מפזרים בצל מטוגן ובצל ירוק ומגלגלים לרולדה. את הרולדה מותחים בזהירות כמה שאפשר ומשבללים
משאירים למנוחה של 20 דקות
ו…………..הגענו ליעד! אחרי 20 דקות מתחילים לרדד כל שבלול לעלה דק ומטגנים במעט שמן זית
מוכן!
וכמובן שיש גם סרטון
פנקייק סיני במילוי בצל מטוגן ובצל ירוק
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- כנסו פה לפנקייק סיני במילוי בשר.
- אפשר למרוח ולטגן עם שמן רגיל אם לא אוהבים שמן זית.
- אפשר להכין פנקייקס גדולים יחסית במשקל של כ – 80-90 גרם לכל כדור בצק. אני מעדיפה להכין במשקל של 60-70 גרם, יוצא פנקייק בגודל בינוני, משהו בקוטר 20 ס"מ.
- מומלץ מאוד להשתמש בקמח לחם שיקל על פתיחת הבצק לעלה דק מאוד.
- כמות המים היא לא מדוייקת מכיוון שסוג הקמח ומזג האוויר משפיעים מאוד על יכולת ספיחת הקמח את המים. לכן תמיד כדאי לשים פחות ממה שכתוב ולהוסיף בהדרגה עד שמקבלים את המרקם הרצוי. הבצק צריך להיות גמיש כמו פלסטלינה,
- את הבצק הזה אני אוהבת להכין ידנית. אפשר כמובן להכין במיקסר עם וו לישה.
- הפנקייק הכי טעים ופריך כשהוא יוצא מייד מהטיגון אבל טעים גם כשהוא קר.
- אפשר להקפיא את הפנקייקים מייד לאחר הטיגון וכשרוצים לאכול מפשירים ומטגנים שוב על מחבת ללא שמן רק כדי להחזיר את הקריספיות.
מצרכים לכמות של 8 פנקייקים גדולים במשקל 100 גרם לכל כדור בצק או 13-14 פנקייקים במשקל 60-70 גרם לכל כדור בצק
- 600 גרם קמח לחם
- 2 כפיות שטוחות מלח
- בערך 2 כוסות מים
למלית
- 3 בצלים בינוניים
- 3 בצלים ירוקים
לפתיחת הבצק
- 1/2 כוס שמן זית
אופן הכנה
מכינים בצק: שמים בקערה קמח ומלח ומתחילים להוסיף בהדרגה ותוך כדי לישה את המים. לשים 8-10 דקות עד שמתקבל בצק מאוד גמיש כמו פלסטלינה. מעבירים לקערה משומנת בשמן זית , משמנים מעט את הבצק, מכסים עם ניילון ומשאירים למנוחה של שעה.
מכינים את המלית: קוצצים את הבצלים הלבנים לקוביות קטנות ומטגנים בשמן זית על להבה נמוכה כ – 20 דקות עד שמקבלים בצל שחום מאוד (כמו שמכינים למג'דרה). מידי פעם מערבבים כדי שהבצל לא יישרף.
קוצצים את הבצל הירוק לקוביות קטנות.
ממשיכים עם הבצק: אחרי שעה מחלקים את הבצק לכדורים (ראו הערה למעלה לגבי משקל הכדורים), משמנים אותם קלות ומניחים במגש למנוחה של 20 דקות.
אחרי 20 דקות מרדדים כל כדור על משטח משומן קלות ומקפלים לריבוע. משאירים למנוחה של 20 דקות.
אחרי 20 דקות מרדדים כל ריבוע לעלה דק ככל האפשר, מורחים מעט שמן זית, מפזרים מעט בצל מטוגן ובצל ירוק ומגלגלים לרולדה הדוקה. את הרולדה מותחים בעדינות כדי להאריך אותה כמה שאפשר ומגלגלים לשבלול. משאירים למנוחה של 15-20 דקות.
מטגנים את הפנקייק: מחממים מעט שמן זית במחבת (כמו השמן כמו שמטגנים חביתה), מרדדים את השבלול לעלה דק דק ומטגנים על להבה בינונית 3-4 דקות מכל צד מכל צד עד שמקבלים פנקייק שחום וקריספי.
אוכלים מייד.
אפשר למלא בגבינות?
לא בטכניקה הזאת. את יכולה להכין את הבצק ופשוט למלא כמו שממלאים סמבוסק. יש בבלוג מתכון לפנקייק סיני ממולא בשר. אפשר את אותה טכניקה עם גבינות
תודה רבה על הוראות המפורטות
אתמול גיליתי את האתר שלך, והמתכון הזה קרץ לי,
הכנתי היום ויצא מטריף,
תודה רבה
בטוח שאכין עוד דברים מהאתר שלך,
איזה כייף דבורה, ברוכה הבאה לביתי 🙂
מבקשת להצטרף לקבוצה
תודה
את צריכה להיכנס לקבוצה בפייסבוק ולבקש להצטרף
אפשר להשתמש הקמח כוסמין 70%?
לא ניסיתי לירון. אני מאמינה שכן
הולך לשבור פה את הצום…
נדווח איך יצא
איזה כייף עירית. תהנו
נראה נהדר ורצה לנסות
ואני הייתי קוראת לזה מופלטה סינית 🙂
באמת הבצק מזכיר את המופלטה אבל זה שונה לגמרי במרקם הסופי ובטעם