לבבות ארטישוק ממולאים בשר. מנה שאני מכינה בחגים ואירועים מיוחדים. הלבבות מתבשלים ברוטב לימוני חמצמץ וטעים במיוחד שנספג בקציצה והופך אותה למיוחדת

יש תבשילים שמכינים רק בחגים או באירועים מיוחדים, לבבות ארטישוק ממולאים בבשר זה אחד המאכלים האלה. זה לא שאי אפשר להכין ביום רגיל אבל בחגים לאוכל יש טעם אחר, טעים יותר. אני לא יודעת מה איתכם, אבל לי אווירת החג עושה חשקים מטורפים למטבח, מצידי לבלות כל היום בבישולים ואפייה והכי כייף זה בסוף לראות איך כולם מתלקקים על האוכל.
לפני טיגון אחרי טיגון
אני זוכרת שבתור ילדה היינו יושבות שעות האחיות שלי ואני וקולפות את הארטישוקים כדי שאמא שלי תוכל למלא אותם. אז עוד לא היו ירקות קפואים והכל היה טרי ובעונה. עד היום אני אוהבת לאכול את הארטישוק כשהוא טרי. היום אני כמעט ולא מכינה מלבבות טריים, גם כי אין לי זמן וגם כי הירקות הקפואים מעולים וזה די נוח שאין צורך לעבוד קשה.


לבבות הארטישוק האלה מתבשלים להם ברוטב לימוני חמצמץ וטעים. אני מבשלת אותם בגרסה המרוקאית בלי שינויים ושדרוגים כי אין צורך במקרה הזה.

לבבות ארטישוק ממולאים בשר
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- כנסו פה למתכון של לבבות ארטישוק ממולאים בשר ומבושלים עם פולים
4-6 מנות
- חבילת לבבות ארטישוק קפואים (קניתי של סנפרוסט)
- 300 גרם בשר בקר טרי טחון שמן
- 200 גרם בשר שווארמה נקבה טחון (אפשר גם עוף טחון)
- 1 בצל גדול
- ½ חבילה פטרוזיליה
- חצי כוס עלי סלרי
- 3 כפות פירורי קמח מצה/פירורי לחם
- ½ כפית בהרט לקציצות
- ¼ כפית קינמון
- מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- ¼ כוס שמן זית
- ¼ כוס מי סודה
מצרכים לטיגון ראשי הארטישוק
- 1 ביצה
- 1 כוס קמח/קמח מצה
- שמן קנולה לטיגון
מצרכים לרוטב
- ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
- 3-4 שיני שום
- ½1כוסות מים
- ¼ כפית כורכום
- ½ כפית פלפל שחור
- מלח לפי הטעם
- מיץ מלימון שלם טרי
אופן הכנה
- שמים במעבד מזון את הבצל, הסלרי והפטרוזיליה וטוחנים דק.
- שמים את שני סוגי הבשר הטחון בקערה ומוסיפים את התערובת שטחנו.
- מוסיפים פירורי לחם/קמח מצה ,בהרט, קינמון, מלח, פלפל שחור, שמן זית ומי סודה ומערבבים היטב את הבשר 2-3 דקות עד שהוא נעשה דביק.
- שמים במקרר למנוחה של שעה.
- לוקחים חופן ממלית הבשר וממלאים את לבבות הארטישוק. שמים את הבשר ומסדרים עם הידיים את הבשר סביב הראש וגולשים עם הבשר כלפי מטה לכיוון הרבע העליון של הראש (כיוון שהבשר נוטה להתכווץ, בשיטה הזו הוא יתכווץ ועדיין כל ראש הארטישוק יישאר מלא ויפה).
- מחממים שמן בגובה 2 ס"מ במחבת,טובלים את הראשים בביצה ולאחר מכן בקמח/קמח מצה ומטגנים מכל הכיוונים עד להשחמה.
- הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב. מטגנים שיני שום, פטרוזיליה וכורכום כמה דקות תוך ערבוב. יש להיזהר שהשום לא ייחרך כי אז הוא נעשה מר.
- מוסיפים את המים, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה.
- מסדרים את ראשי הארטישוק בשכבה אחת ומבשלים על אש מאוד מאוד נמוכה כשעה ורבע. לאורך כל זמן הבישול – להטות את הסיר ולהרטיב ברוטב את הראשים.
- סוחטים מיץ לימון טרי לתוך הסיר ומבשלים עוד רבע שעה, עד שרוב הרוטב מצטמצם ומסמיך.
הי יהודית,
נראה מעולה!
יצא לך פעם להכין בלי שלב הטיגון?
כלומר לבשל את הראשים הממולאים ישירות ברוטב..
נראה לך שזה יכול לעבוד?
היי רוני. זה לא יעבוד. הבשר ישתחרר מראש הארטישוק.
באהבה יקירה. תודה רבההה וחג שמחח.
ג'וד יקרה,
כזה כיף לקבל ממך מתכון, הוא כתוב כל כך ברור ובעברית טובה, והצילומים – נהדרים ! תודה לך חברה יקרה.