תבשיל בשר וחומוס פיקנטי. תבשיל עם טעמים עמוקים, כזה שאפשר לחסל איתו חלה שלמה בלי להרגיש. החומוס מתרכך ומשתלב מעולה עם הבשר והרוטב הפיקנטי
כל יום שישי זה אותו סיפור – מה להכין לאכול לארוחת הצהריים, כן לצהריים! לערב זה די קבוע – דג מרוקאי זה must וכל השאר משתנה. אצלנו בבית אמנם לא מוותרים על ארוחת שישי עם הקידוש וכל הטקס אבל צהריים זו הארוחה העיקרית והיותר מגוונת. במשך מלא מלא שנים, כשכל הילדים היו עדיין בבית, הכנתי לצהרי שישי מגוון של מאכלים וכל אחד היה מרכיב לו צלחת. שניצלים זה חובה, קציצות תפוחי אדמה מטריפות או פשטידת תפוחי אדמה, סלט חצילים שרופים של חמותי,מטבוחה אליפות, חומוס מבושל, כרובית מטוגנת ועוד. היום, הילדים גדלו, אדירוש נשוי, חורצ'ק לרוב עובד בימי שישי בצהריים או חוגג בים עם חברים ונוביק הולך לחומוסייה עם חברים כך שנשארנו החצי ואני וכשהילדים חוזרים הם מנשנשים עד ארוחת הערב מכל הבא ליד.
אני עדיין מכינה בשישי לא מעט סירים, אבל הכמות והמגוון בהחלט השתנו כי אין מה לעשות – לא כולם בבית ואחרי שזרקתי כמה וכמה פעמים סירים שלמים, למדתי לשנות את הכמויות והמגוון כך שיתאימו לכמות האנשים שאוכלים. בשנה האחרונה אני מגוונת כמעט כל יום שישי ומכינה לצהריים סיר אחר. איך אני מחליטה מה לבשל? גם שואלת את בני הבית מה מתחשק להם לאכול השבוע וגם לפי מה שאני מוצאת בסופר בקניות של יום חמישי.
לפני שבועיים קרץ לי בשר שריר טרי מהמקררים של הבשר. עוד לא ידעתי מה אכין איתו אבל קניתי, הגעתי הבייתה ובישלתי אותו עד שהתרכך. פשפשתי במקפיא ומצאתי שקית של חומוס שהשריתי מבעוד מועד והקפאתי. ואז ידעתי בדיוק איזו מנה בא לי להכין – תבשיל בשר עם חומוס פיקנטי, כזה שצריך חלה שלמה לנגב איתה את הרוטב.
תבשיל בשר וחומוס פיקנטי
לפני שמתחילים כדאי לדעת ש:
- את הבשר כדאי לבשל יום לפני כדי לקצר תהליכים.
- את החומוס חייב להשרות לילה שלם לפני שמבשלים.
חומרים לסיר בינוני
- 1 ק"ג בשר שריר טרי (מס' 8)
- ¼ כוס שמן זית לבישול הבשר
- בצל , גזר, סלרי – לבישול הבשר
- מים לבישול הבשר
- 300 גרם חומוס גדול +מים + שקית אבקת אפייה לבישול החומוס
- ¼ כוס שמן זית לבישול התבשיל
- 1 גמבה גדולה
- 2 עצמות מח
- 1 פלפל אדום חריף (צ'ילי)
- 4-5 פלפלים חריפים יבשים
- 1 ראש שום
- מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- כף פפריקה מתוקה/חריפה (לפי מידת החריפות שרוצים)
- 1 כפית כמון
- 2 כוסות ציר בקר
- ½ חבילה כוסברה
אופן הכנה
- יום לפני: חותכים את הבשר לקוביות. מחממים טוב שמן זית עד שהוא מעלה קצת עשן ומניחים את הבשר בסיר. צורבים אותו מכל הכיוונים עד שהוא שחום. מוסיפים את הירקות ומטגנים עוד כמה דקות. ממלאים את הסיר במים מעל לגובה הבשר ומבשלים כ – 3 שעות, עד שהבשר רך לחלוטין. מסננים את הבשר מהנוזל ומסננים גם את הנוזל. שומרים הכל במקרר עד לבישול.
- יום לפני: משרים את החומוס במים רותחים לילה שלם.
- למחרת: שמים את החומוס בסיר גדול עם הרבה מים ושקית אבקת אפייה ומבשלים כשעה – שעה וחצי עד שהחומוס רך לחלוטין. איך בודקים שהחומוס מספיק רך? לוקחים גרגר חומוס בין שתי אצבעות ומועכים. אם הוא נמעך בקלות -הוא מוכן.
- הכנת התבשיל: קולפים את השום ופורסים את הגמבה והפלפל החריף לרצועות. מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח יחסית ומטגנים את רצועות הגמבה יחד עם עצמות המח. מוסיפים פלפלים יבשים שיני שום ואת קוביות הבשר המבושלות וממשיכים לטגן כמה דקות עד שהבשר משחרר את הטעמים שלו. מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים ומערבבים יחד עוד כמה דקות. מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה וכמון, מוסיפים ציר בקר (מהבשר שבישלנו) ומבשלים שעה וחצי שעתיים על להבה נמוכה עד שהתבשיל ספח אליו את התבלינים והרוטב הסמיך. קוצצים כוסברה לתוך הסיר ומבשלים עוד 5 דקות.
תודה
במתכון הניצלים ציינת "אבקה להכנת פירה", אודה לך אם תאירי את עיני מהי ואם יש כמה מה עדיף
בתודה, אורנה
היי אורנה. יש פתיתים להכנת פירה. אני שמה אותם עם פירורי הלחם. זה בקופסא או במשקל. תחפשי באזור של אבקות מרק