יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
מגנום פיסטוק וגם מגנום חמאת בוטנים
ראשי » גלידות ומקפאים » מגנום פיסטוק וגם מגנום חמאת בוטנים

מגנום פיסטוק וגם מגנום חמאת בוטנים

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 21 ביולי 2021 6 תגובות

מי צריך בן אנד ג'ריס כשאפשר להכין גלידות היסטריות בבית?? עד שלא מכינים בבית לא מבינים כמה זה קל וטעים. אני מכינה את הכל בבית וכמובן שיש מתכונים להכל- חלב מרוכז, מחית פיסטוקים, חמאת בוטנים וזה עושה הבדל עצום בטעם של הגלידה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מגנום פיסטוק וגם מגנום חמאת בוטנים

תגידו לי אתם, מי צריך בן אנד ג'ריס כשאפשר בקלות להכין גלידות מטורפות בבית. למען האמת, לא נעים לי לומר, אבל הגלידות בגלידריות בארץ כבר מזמן לא טעימות לי. דברו איתי על הגלידות באיטליה, זה כבר משהו אחר לחלוטין. יוווו איך אני מתגעגעת לאיטליה.

חמאת בוטנים בציפוי בלונדי

גלידות ביתיות אצלי זה כבר עניין שבשגרה. לא משנה אם זה קייץ, חורף, סתיו או אביב, תמיד יהיו גלידות במקפיא. תמיד יהיה לי גם חלב מרוכז במקפיא, לכל גלידה או קינוח שיתחשק לי להכין. יש כמה טעמים שהן הפייבוריטיים שלנו ותמיד יככבו כמו גלידת פיסטוק, גלידת וניל ודובדבני אמרנה שאני אוכלת אותה די לבד כי אני היחידה שאוהבת בבית אמרנה, גלידת רום צימוקים שאני יכולה לאכול קילו שלם לבד בבת אחת ומתכון חדש חדש גלידת חמאת בוטנים היסטרית מצופה בשוקולד בלונדי שקדים, אבללל, הכנתי גם גלידוניות מצופות בשוקולד חלב וזה היה הצלחה מסחררת. זה יעלה בפוסט נפרד כי לא הספקתי לצלם.

מגנום פיסטוק

לציפוי אני ממסה שוקולד ומדללת אותו עם חמאת קקאו. ממליצה לכם מאוד מאוד לא לוותר על חמאת קקאו כי זה מה שיוצר ציפוי דק ופציח שמזכיר לנו את המגנום הקנוי. אפשר להכין גם עם שמן אבל זה לא נותן את אותה תוצאה בכלל. חמאת קקאו קונים בחנויות מתמחות באפייה ואני אפילו קונה בחנות התבלינים שלי שנקראת "טעמים" שנמצאת במתחם עקרון 2000 ושם יש להם הכל הכל, ממש כמו בשוק לוינסקי.

אז מה זה חמאת קקאו ולמה כדאי להשתמש בה?

חמאת קקאו(Theobroma cacao) היא למעשה השמן הצמחי שמופק מפרי הקקאו. את הפרי השלם מבקעים ומוציאים ממנו בערך חמישה פולים, מייבשים אותם, קולים אותם, מרסקים אותם ולבסוף מפרידים את הקליפה מהליבה. מהליבה מפיקים את המסה היבשה השאותה טוחנים לאבקת קקאו והשומן הוא חמאת הקקאו. לחמאת הקקאו אין ממש טעם והיא מכילה כ – 96.6 אחוזי שומן. חמאת קקאו איכותית תהיה עם ארומה שוקולדית. היא מוצקה בטמפרטורת החדר ונמסה בטמפרטורת הגוף (34-38 מעלות). חמאת הקקאו משמשת גם בעולם המזון אבל גם בעולם הקוסמטיקה והרפואה. במטבח משתמשים בה להכנת שוקולד וקינוחים. כמו שאני תמיד ממליצה, רצוי לקנות חמאת קקאו איכותית שתקבע את טעם השוקולד. המטרה העיקרית של הוספת חמאת קקאו לשוקולד היא דילול של השוקולד וקבלת ציפוי פציח, אותו אנחנו כל כך אוהבים.

מגנום פיסטוק ודובדבני אמרנה

מגנום פיסטוק וגם מגנום חמאת בוטנים

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow 🙂 בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
  • את הציפוי מכינים עם שוקולד מומס וחמאת קקאו. אל תוותרו על חמאת הקקאו כי זה מה שיזכיר לכם את המגנום הקנוי (תקראו למעלה מה זה חמאת קקאו ולמה מומלץ להשתמש בה).
  • את המגנומים הכנתי בטעם פיסטוק ודובדבני אמרנה, פיסטוק וגם חמאת בוטנים שזה שוס מטורף. את חמאת הבוטנים אני מכינה לבד בבית כי זה טעם אחר לחלוטין, כמובן שאפשר עם קנוייה.
  • מתכון לחלב מרוכז תמצאו כאן
  • את המתכון למחית פיסטוק תמצאו כאן
  • ואת המתכון לחמאת בוטנים תמצאו כאן

מצרכים להמון מגנומים

הערה: אם משתמשים במחיות קנויות ייתכנו שינויים בכמויות.

  • 460 גרם חלב מרוכז קר מאוד (אני מכינה ביתי)
  • 750 מ"ל שמנת מתוקה 38% (3 מיכלים)
  • 1 כפית מחית וניל
  • 4-5 כפות מחית פיסטוק ביתית
  • 3-4 כפות חמאת בוטנים ביתית
  • 3-4 כפות חמאת בוטנים (לזילוף במרכז המגנום)
  • דובדבני אמרנה

ציפוי למגנום פיסטוק

  • 300 גרם שוקולד לבן
  • 60 גרם חמאת קקאו / 3 כפות שמן
  • 3 כפיות מחית פיסטוק ביתית

ציפוי למגנום חמאת בוטנים

  • 300 גרם שוקולד בלונדי שקדים / שוקולד חלב
  • 60 גרם חמאת קקאו / 3 כפות שמן

אופן הכנה

מכינים מגנומים: שמים בקערת המיקסר חלב מרוכז קר מאוד, שמנת מתוקה ומחית וניל ומקציפים למרקם יוגורט סמיך. מחלקים את הבלילה לשתי קערות. לקערה אחת מוסיפים מחית פיסטוק ומערבבים ולקערה השנייה מוסיפים חמאת בוטנים ומערבבים היטב. ממליצה לטעום את הבלילה ואם בא לכם טעם דומיננטי יותר של התוספות, פשוט שימו מהן עוד. קחו בחשבון שהבלילה הרבה יותר מתוקה כשהיא לפני הקפאה. אחרי הקפאה המתיקות מתאזנת.

מגנום פיסטוק: מוזגים את הבלילה של הפיסטוק לתבניות מגנום. אם רוצים – שמים בחלק מהמגנומים דובדבני אמרנה. לא שוכחים לנעוץ את המקלות ומעבירים למקפיא לכמה שעות טובות ומולץ לילה שלם עד שהמגנומים קפואים לחלוטין.

מגנום חמאת בוטנים: מוזגים לתבניות מעט מהבלילה, בעזרת שקית זילוף מזלפים לאורך המגנום חמאת בוטנים ומכסים בשכבה נוספת של הבלילה. מקפיאים כמה שעות טובות ומולץ לילה שלם.

ציפוי למגנום פיסטוק: ממסים במיקרוגל שוקולד וחמאת קקאו ומערבבים היטב לבלילה חלקה לחלוטין. מוסיפים מחית פיסטוק ומערבבים. אם תרצו צבע חזק יותר, תוסיפו עוד מעט מהמחית עד שתהיו מרוצים מהצבע. מעבירים את השוקולד המומס לכוס גבוהה. מקררים מעט כדי לא להמיס את המגנומים. טובלים את המגנום בתוך הכוס ומוציאים מייד. המגנום חייב להיות מאוד קפוא כדי שלא יימס בשלב הטבילה. נפטרים מעודפי שוקולד ומניחים על נייר אפייה לכמה שניות. השוקולד מתייצב תוך כמה שניות. בעזרת כפית מזלפים פסים על השוקולד שכבר התייצב וזה יוצר את הקישוט. אחרי כמה שניות זה מתייצב ואז אפשר להחזיר למקפיא.

ציפוי למגנום חמאת בוטנים: ממסים יחד שוקולד בלונדי וחמאת קקאו ומעבירים לכוס גבוהה. מקררים מעט וטובלים את המגנומים. מניחים על נייר אפייה, השוקולד מתייצב תוך כמה שניות. בעזרת כפית מזלפים פסים על השוקולד שכבר התייצב וזה יוצר את הקישוט. אחרי כמה שניות זה מתייצב ואז אפשר להחזיר למקפיא.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • סלמון במילוי חמאת אגוזים
    סלמון במילוי חמאת אגוזים וירק ובציפוי פיצוחים
  • סלט כרוב קריספי
    סלט כרוב קריספי כמו של מסעדת קיסו
  • כדורי פררו רושה
    כדורי שוקולד ואגוזי לוז בסגנון פררו רושה
  • שוקולד דובאי
    שוקולד דובאי

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

6 תגובות

  1. תהילה הגב 19 באוגוסט 2021 בשעה 13:48

    מה אפשר לשים במקום מחית וניל?

    תודה ❤️

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 באוגוסט 2021 בשעה 20:52

      היי תהילה,
      את יכולה מקל וניל. לא לוותר על הווניל כי אין תחליף לטעם המושלם של וניל אמיתי.

  2. עדי הגב 28 ביולי 2021 בשעה 0:32

    אפשר להחליף את החמאה קקאו בשמן? והאם זה יחזיק לי ולא ימס מחוץ למקרר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 ביולי 2021 בשעה 12:00

      יי עדי,
      כתבתי שאפשר אבל התוצאה לא אותו דבר . לא יחזיק מחוץ למנקרר כמו חמאת קראו

  3. סיגל ברמר הגב 22 ביולי 2021 בשעה 8:56

    איזה מגנומים הורסים !!! מגרה בטרוף אלופה ❤😘

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 ביולי 2021 בשעה 11:39

      תודה אהובתי ♥

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.