צ'ורוס- סופגנייה דרום אמריקאית שמכינים מבצק רבוך, אותו בצק שממנו מכינים פחזניות, רק מטוגן בשמן עמוק. את הצ'ורוס מגישים עם ריבת חלב או שוקולד
הבצק הוא בצק רבוך, ההוא שממנו מכינים פחזניות, רק מה – במקום לאפות מטגנים בשמן עמוק ומגישים עם רוטב שוקולד או ריבת חלב ועדיף כזו שמכינים לבד בבית.
מקורו של הצ'ורוס הוא בספרד, שם מקובל לאכול אותם לארוחת בוקר עם שוקולטה חמה. אפשר גם לפזר עליהם סוכר או סוכר וקינמון, לטבול אותם ברוטב שוקולד חם או ריבת חלב או נוגט וכיוון שהם חלולים אז בהחלט אפשר גם למלא אותם עם מזרק.
מזל שיש את חנוכה אחרת לא יודעת מתי הייתי מכינה ולא כי זה קשה או מורכב (לוקח בדיוק 5 דקות להכין את הבצק ואז רק לטגן) אבל משום מה לא יוצא לי להכין וזה כל כך פשוט וכל פעם שאני מכינה אני אומרת לעצמי שזה קינוח שאני חייבת להכין יותר אז אומרת ושוכחת אז טוב שיש את חנוכה וטוב שיש צ'ורוס ועוד יותר טוב שיש שוקולד וריבת חלב.
צ'ורוס – סופגנייה דרום אמריקאית
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- מהמתכון הזה יוצאים המון מיני צ'ורוס – בערך 50-60 יחידות.
- אפשר להכין את הבצק מראש, ליצור את הצורות ולהקפיא עד שרוצים לטגן, הם נשמרים חודשיים ויותר במקפיא.
מצרכים
- ½1 כוסות חלב
- 100 גרם חמאה
- 2 כפות גדושות סוכר
- קורט מלח
- ½1 כוסות קמח רגיל
- 3-4 ביצים גדולות
- לטיגון: 1 ליטר שמן קנולה
רוטב שוקולד
- 100 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם שוקולד לבן
- 150 מ"ל שמנת מתוקה
רוטב ריבת חלב
- ½ כוס ריבת חלב
- ¼ כוס שמנת מתוקה
אופן הכנה
מכינים בצק: לשים בקלחת חלב, חמאה וסוכר ולהביא לרתיחה טובה עד שהחמאה נמסה והחלב מבעבע.
להנמיך את הלהבה למינימום ולהוסיף מייד את כל כמות הקמח לחלב. לערבב עם כף עץ עד שהתערובת מסמיכה ונצמדת לכף.
להעביר לקערת המיקסר עם וו גיטרה ולערבל את הבצק כמה דקות כדי לקרר אותו.
להוסיף תוך כדי ערבול ביצה אחרי ביצה כאשר כל פעם שמוסיפים ביצה לתת לה להיטמע בבצק. את הביצה האחרונה להוסיף רק במידת הצורך (כנסו כאן להסבר מפורט על בצק רבוך).
להכניס את הבצק לשקית זילוף חזקה עם צנטר משונן בקוטר 2 ס"מ.
לחמם שמן לטמפרטורה של 180 מעלות ולזלף רצועות בגודל הרצוי לתוך השמן (לגזור את הרצועות עם מספריים).
לטגן כמה דקות מכל צד עד להזהבה יפה של הצ'ורוס, להוציא מהשמן, לקרר מעט ולגלגל בסוכר.
רוטב שוקולד: להמיס יחד במיקרוגל את השוקולדים והשמנת לרוטב סמיך ולהגיש חם עם הצ'ורוס.
רוטב ריבת חלב: לחמם יחד ריבת חלב ושמנת מתוקה. לערבב היטב ולהגיש חמים.
כמה זמן מראש ניתן להכין את הבצק? לכמה זמן ניתן לשמור את הבצק?
היי שרון. זה בצק שמכינים ממש תוך 10 דקות כך שאין צורך להכין מראש. לא שמרתי אף פעם את הבצק אבל נראה לי שאין בעייה לשמור במקרר יום או יומיים. כאמור – לא ניסיתי
תמונות מגרות בטרוףףףף צ'ורוס הורס אלופה נראה מעולה 🙂
תודהה אהובה. אני עוד אנסה גם עם מים
בינינו, זה חוקי העסק הזה ? ♥