אותה עוגה אהובה רק בסגנון קצת שונה ואפילו קלה יותר להכנה מאחותה הרגילה. הכנתי אותה עם פתיבר מריר שנתן לה מראה מנומר מהמם ביותר והטעם – טעים כמו שעוגת גבינה וביסקוויטים יודעת להיות
אותה עוגה אהובה רק בסגנון קצת שונה ואפילו קלה יותר להכנה מאחותה הרגילה. במקום לסדר את הביסקוויטים ולמזוג את הבלילה בשכבות, פשוט שברתי את הביסקוויטים לתוך הבלילה ויצא מראה מנומר מהמםם. כבר הכנתי בעבר עוגת גבינה בסגנון הזה, רק בטעמים אחרים ובתבנית חצי עגולה (בומב) שיצאה לא פחות יפה וטעימה.
עוגת גבינה וביסקוויטים מנומרת
הכנתי את העוגה בתבנית אינגליש קייק ורודה מהממת של מגנוס. כל האתר בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: yehudit ניתן לרכוש סט תבניות או כל תבנית בנפרד
היכנסו פה לסרטון הדגמה באינסטגרם שלי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין את אותה עוגה עם ביסקוויטים באיזה טעם וצבע שאוהבים וגם את מלית הגבינה לגוון בטעמים.
- מתכון לעוגת ביסקוויטים מנומרת דומה יש פה.
מצרכים לתבנית אינגליש קייק בגודל 32*15.5 ס"מ
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- 3/4 כוס סוכר
- 2 גביעים שמנת חמוצה של פעם (400 מ"ל)
- 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
- 100 גרם שוקולד לבן מומס במיקרוגל (לקרר לטמפרטורת החדר)
- 250 גרם פתיבר Black (עם שוקולד מריר)
- 1/2 כוס חלב חמים + 1 כפית נס קפה
לציפוי
- 100 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם שמנת מתוקה 38%
- 1 כפית סירופ תירס (לא חובה אבל נותן ברק לשוקולד)
אופן הכנה
מכינים את הבסיס: משמנים קלות את התבנית ו"מדביקים" אליה ניילון נצמד כך שיהיה קל לחלץ את העוגה. טובלים ביסקוויטים לכמה שניות בחלב ומסדרים על בסיס התבנית, סה"כ לבסיס צריך 8 ביסקוויטים.
מכינים את בלילת הגבינה: מערבבים יחד גבינה, סוכר, שמנת חמוצה, פודינג ושוקולד לבן מומס לבלילה אחידה. את שאר הביסקוויטים שוברים גס לתוך הבלילה ומערבבים. מוזגים את הבלילה לתבנית, מיישרים וטופחים קלות על השייש כדי לחלץ בועות אוויר. מעבירים למקרר לכמה שעות להתייצבות. לפני החילוץ מהתבנית מעבירים למקפיא לשעתיים לפחות, מניחים צלחת מאורכת על התבנית, הופכים ומחלצים, מניחים שוב על צלחת והופכים שוב כך שהחלק ההעליון יהיה שוב כלפי מעלה והביסקוויטים למטה.
מצפים בשוקולד: ממסים יחד במיקרוגל שמנת ושוקולד (לי לקח דקה), מערבבים היטב ומוסיפים סירופ תירס. מצפים את העוגה עם רוב השוקולד ומשאירים קצת לקישוט. ממתינים כמה דקות כדי שהשוקולד יתייצב ואת השוקולד שנשאר מזלפים בצורה חופשית עם כף.
מעבירים למקרר, העוגה נשמרת עד שבוע. ניתן להקפיא את העוגה עד חודש.
בתאבון!
הי יהודית,
העוגה נראית מעולה ואני רוצה להכין אותה מחר. רציתי לשאול – כתבת לשים את העוגה במקפיא שעתיים לפני ציפוי השוקולד. האם אחרי שאני שמה את ציפוי השוקולד אני אמורה להמשיך לשמור את העוגה במקפיא? או להכניס אותה למקרר?
אם במקרר, האם הציפוי של השוקולד יתקשה?
להכניס למקרר, לא למקפיא
קצת מתיש למצוא סוף סוף את המתכון אופן ההכנה… מטיק טוק… לאינסטגרם… לבלוג… פשוט מייאש עד שמוצאים משהו. מדוע לא להראות את אופן ההכנה כבר בטיק טוק, כמו שכולם עושים. תודה, אבל פרשתי.
התלבטתי אם בכלל להגיב לתגובה ההזויה הזאת. לא חייבים להיות פה ואין צורך להודיע על פרישה. בהצלחה!
תודה על מתכונים נפלאים ובטוח גם טעימים
באהבה