חומוס מבושל פיקנטי ונימוח בטירוף שאני מכינה רק בימי שישי כתוספת לארוחת הצהריים. בדרך כלל יתלוו לחומוס עוד המון תבשילים ייחודיים אצלנו בימי שישי

על החומוס הזה אנחנו לא מוותרים!! כמעט כל יום שישי הוא מככב על שולחן ארוחת הצהריים יחד עם השניצלים וקציצות תפוחי האדמה המטריפות……..אה וליד כל זה סלט חצילים או מטבוחה. מה צריך יותר מזה תגידו?? ומה שנשאר מוגש בערב ליד הדג המרוקאי.

יש קצת התעסקות עם החומוס אבל אני מכינה כמות גדולה, מתעסקת פעם אחת ומקפיאה. החומוס דורש השרייה של לילה, בישול עם אבקת אפייה כדי להסיר את הקליפות בקלות, ריכוך ובישול ברוטב. מי שלא מעוניין בכל התהליך הזה יכול פשוט לוותר על שלב הסרת הקליפות וישר לרכך ולבשל ברוטב. אישית אני אוהבת את החומוס שלי בלי קליפות, כך הטעמים חודרים לתוך החומוס כמו שצריך.

חומוס מבושל פיקנטי ונימוח בטירוף
הכנות לילה מראש
- 1/2 ק"ג חומוס לבן ענק
- מים רותחים להשריית החומוס לילה.
משרים את החומוס במים רותחים 12 שעות. מקפידים לשים הרבה מים כך שכל החומוס יהיה בתוך המים.
מצרכים לסיר בינוני
- החומוס שהשרינו לילה במים רותחים
- הרבה מים לבישול וריכוך החומוס
- 1 שקית אבקת אפייה (עוזרת לחומוס להתרכך ולא משפיעה על הטעם)
- 6-7 פלפלים סודנים
- 3-4 שיני שום קלופות כתושות
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 1/4 כפית כורכום
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
- מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה
- מים בכמות שתכסה את החומוס ועוד 3-4 ס"מ מעליו
אופן הכנה
- לשפוך את המים שבהם הושרה החומוס ולשים בסיר רחב את החומוס עם מים נקיים. להרתיח שלוש פעמים ולזרוק את המים (זה מוציא את הגזים מהחומוס). בפעם הרביעית למלא שוב מים נקיים.
- לשים במים אבקת אפייה ולהרתיח 5 דקות. לכבות את הגז ולקרר לחלוטין.
- בעזרת הידיים להוריד את קליפת החומוס – הקליפה יורדת בקלות תחת ברז מים (יש למטה סרטון הסברה).
- כשהחומוס נקי מקליפה, להחזיר לסיר עם מים (בכמות שתכסה את החומוס ועוד 3-4 ס"מ מעליו), להוסיף לסיר פלפלים סודניים ושום כתוש ולבשל עד שהחומוס רך לחלוטין (אם לא מתרכך מספיק ניתן להוסיף עוד קצת אבקת אפייה. זה לא משפיע על הטעם).
- כשהחומוס רך לגמרי להוסיף: שמן, כורכום, פפריקה, מלח, פלפל שחור וכוסברה קצוצה.
- לבשל על אש קטנה מאוד כעשרים דקות או עד שרוב הנוזלים מתאדים והחומוס ספג את התבלינים. לקחת בחשבון שהחומוס ממשיך לספוח את הנוזלים גם אחרי שמכבים את האש.
- להגיש חמים או בטמפרטורת החדר.
עוד קטנה לסיום
לא להוסיף מלח לקטניות לפני שהתרככו לחלוטין!!! המלח עוצר במיידי את בישול הקטניות.
סודה לשתייה אמנם מרככת את הקיטניות אבל הורסת את הויטמינים שיש בהם
היי ירדנה,
היכן ראית במתכון סודה לשתייה?
I would like to try some of your recipes