וואוווו זה אחד הדברים הכי טעימים שהכנתי לאחרונה ואתם יודעים שאני מכינה מלאאא דברים. רעיון שהסתובב לי בראש במשך שנים והפעם הצלחתי ליישם אותו וזה יצא מטורף
טובבבבבבב טוב טובבב זה חלום!! שנים שמסתובב לי בראש רעיון לעשות קובה מתוקה וכל פעם מגיע חנוכה, אני לא מספיקה ודוחה לשנה הבאה, ככה זה שנים. עכשיו תשאלו למה לא לטגן ביום אחר שהוא לא חנוכה? אין לי מושג 🙂 משום מה הרעיון צץ לי בראש כל פעם לקראת חנוכה ואז נעלם עד לשנה הבאה.
אבללל השנה החלטתי שזהו, אני מכינה ויהי מה. שילבתי קוקוס וסולת, סוכר וחמאה ויצרתי בצק מושלם! מילאתי בנוטלה שהקפאתי והכל נראה שהולך לכיוון ממש טוב ובאמת, הכל הלך פיקס עד לשלב הטיגון. שנייה לפני שהתחלתי לטגן החלטתי לגלגל את הכדורים בקמח שקדים שזה למעשה שקדים טחונים ממש ממש דק ואיך שזרקתי את הכדור הראשון לשמן, הבנתי את הטעות שלי. כל הקמח שקדים התפזר לי בשמן ונשרף. התבאסתייייי רצח אבל טעמתי את הקובה ואמאל'ה זה היה מושלם!!
אז כמובן שלמחרת הכנתי שוב בצק, זה לוקח שנייה וחצי להכין והפעם ערבבתי גבינת שמנת עם נוטלה ולא גלגלתי בכלום, רק טיגנתי ואין לי דרך להסביר לכם את הדבר המשוגע הזה, אתם חייבים להכין!
זה קללל, דקה וחצי להכין את ה"בצק" וממש דקות לטגן הכל.
זה יצא פשוט מושלם! המעטפת קוקוסית, קריספית וטעימהההה במיוחד והמלית רכה ושוקולדית
קובה קוקוס וסולת מתוקה במילוי נוטלה וגבינה
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- מהכמות הזאת יוצאות 20 קובות בגודל פינג פונג וכמו כל דבר מטוגן זה הכי טעים אחרי הטיגון, אבל גם כמה שעות אחרי זה עדיין היה טעים בטירוף.
- ניתן להקפיא את הקובה המטוגנת ולחמם בתנור כדי להחזיר את הפריכות. מניחים על רשת צינון או על תבנית ומכסים בנייר כסף, מחממים כמה דקות עד שהקובה חמה וקריספית.
- אפשר לשים כל סוג של גבינת שמנת שיש בבית וגם כל שוקולד אחר שאוהבים.
- אפשר למלא בריבת חלב או בכל ממרח אחר שיש בבית.
מצרכים לכ – 20 קובות בגודל של פינג פונג
לבצק
- 1.5 כוסות קוקוס (150 גרם)
- 1/2 כוס סולת (100 גרם)
- 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
- קורט מלח
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1/2 כוס מים (120 גרם)
למלית גבינה ונוטלה
- 150 גרם גבינת שמנת (אני מכינה גבינת שמנת ביתית)
- 100 גרם נוטלה
לטיגון: 1 ליטר שמן
אופן הכנה
מכינים את הבצק: מערבבים יחד את כל החומרים במשך דקה, עוטפים עם ניילון ומשאירים למנוחה של 15 דקות. אחרי 15 דקות לשים קצת לבצק כמו פלסטלינה. הבצק נשמר מעולה כשהוא עטוף בניילון ומחכה לכם לשימוש כשהשוקולד יהיה מוכן וכשתרצו לטגן.
מכינים מלית: מערבבים יחד את הגבינה והשוקולד, מעבירים לשקית זילוף או עובדים עם כפית. על נייר אפייה מזלפים או יוצרים כדורים בקוטר של כ – 2-2.5 ס"מ. מעבירים למקפיא לשעתיים או עד שהם קפואים לחלוטין כי זה יקל עלינו להכניס אותם לבצק.
מכינים קובות ומטגנים: לוקחים כדור מהבצק בגודל של פינג פונג, משטחים על היד, שמים במרכז את השוקולד הקפוא וסוגרים לכדור חלק. מכינים כך את כל הכמות.
מחממים את השמן לטמפרטורה של 170 מעלות. מטגנים בכל פעם כמות של כדורים שנכנסים לסיר עד שהם זהובים והופכים אותם כך שיטוגנו מכל הכיוונים.
כשהם מוכנים מוציאים אותם לרשת צינון להיפטר משאריות שמן וגם לשמור על הקריספיות שלהם לאורך שעות.
היי המתכונים שלך פשוט מעוליםםםםם !!!
האם ניתן במקום לטגן את הקובה קוקוס לאפות אותם בתנור ?
היי
לא ניסיתי אז אין לי מושג והאמת שלא נראה לי מתאים
זה נראה כל כך טעים…. שאלה: האם אפשר להכין את הבצק קוקוס סולת הזה יום קודם ולהשאיר במקרר? ומחר למלא ולטגן?
כן אין בעייה אבל לוקח כמה דקות להכין
היי, אני יכולה להכין את הקובות, להקפיא לשעה ואז לטגן? תודה.
בטח אפילו יותר משעה
שלום. הכנתי היום כמות כפולה אולם בטיגון קובות קןקוס התפרקו. האם יש צורך להכמיס חלבון ביצה שיקשור ושזה לא יתפרק אדמח לתשובנ. תודה ענת
היי ענת
אם עשית בדיוק לפי המתכון אין מצב שיתפרקו לך. גם בקובות לא שמים ביצה וזה לא מתפרק צריך ממש ללוש לבצק דביק כמו פלסטלינה
אוהבת את המתכונים שלך מאוד! תודה!
מה דעתך אפשר לשים ממרח לוטוס? כמובן אחרי שעבר הקפאה כמו השוקולד
ברוררר ייצא מעולה
במה ניתן להחליף את הסולת כדי שזה יהיה בלי גלוטן? קמח תירס לפולנטה?
אפשר קמח תירס
היי יהודית מתכננת להכין. את חושבת שזה יצא טוב עם משהו אחר במקום גבינת שמנת? נגיד שמנת מתוקה או רק שוקולד?
היי
שמנת מתוקה ממש לא כי זה לא ישרוד טיגון.
אפשר רק שוקולד. עשיתי רק עם שוקולד וזה טעים מאוד
וואי, נראה פיצוץ, תודה.
אין לי מדחום, איך אדע שהשמן הגיע לטמפרטורה הנכונה? האם הבדיקה עם קיסם עץ תהיה "קבילה"?
היי אין דרך לדעת. תקני פשוט מדחום . זה משמש לכל המטוגנים וגם לבישול בשר בצורה מדוייקת