יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
עוגיות תמרים ופקאנים מגולגלות הכי טעימות בעולם!
ראשי » מתכונים לט"ו בשבט » עוגיות תמרים ופקאנים מגולגלות הכי טעימות בעולם!

עוגיות תמרים ופקאנים מגולגלות הכי טעימות בעולם!

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 11 בינואר 2020 18 תגובות

עוגיות תמרים ופקאנים מגולגלות הכי טעימות בעולם! יש לי ובכלל יש מלא גרסאות למגולגלות האלה וכולן טעימות ומוצלחות אבללל המתכון הזה באמת עולה על כולם. מהיום זה המתכון שלי למגולגלות עד להודעה חדשה 🙂

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוגיות תמרים ופקאנים מגולגלות הכי טעימות בעולם!
עוגיות תמרים ופקאנים מגולגלות הכי טעימות בעולם

כן, יש לי כבר מלאאאא מתכונים וגרסאות של העוגיות הכי פופולריות שיש – המגולגלות. יש מתכונים שאני אוהבת לשנות ולעשות בכל פעם עוד גרסה שלהן. כאלה הן המגולגלות, אני אוהבת להכין אותן כל פעם בגרסה אחרת וכולן טעימות. הבצק שלהן כל כך סלחן שאפשר לשחק ולשנות אותו ותמיד הוא ייצא טעים וטוב.

עוגיות תמרים ופקאנים מגולגלות הכי טעימות בעולם

הנה כל המתכונים שלי למגולגלות:

  • מגולגלות שוקולד וקוקוס טעימות במיוחד
  • עוגיות מגולגלות עם פיצוחים
  • ממרח תמרים וגם עם קוקוס וריבה
  • תפוחים וקינמון
  • קוקוס וגנאש שוקולד
  • תמרים ואגוזים בריבוע
  • תמרים ואגוזים כשל”פ
  • עוגיות טבעוניות במלית תמרים
עוגיות תמרים ופקאנים מגולגלות הכי טעימות בעולם

הפעם הכנתי בצק קצת שונה ממה שאני מכינה בדרך כלל. במקור כשדמיינתי את הבצק רציתי להכין אותו גם עם קמח שקדים וגם עם קמח רגיל. בפועל – שכחתי לשים קמח שקדים ושמתי את כל הכמות קמח רגיל. העוגיות יצאו טעימות ונימוחות בטירוף ועד להודעה חדשה, זה הבצק שלי למגולגלות. בפעם הבאה שאכין, אשים גם קמח שקדים ואז תרוויחו עוד מתכון למגולגלות שכנראה יהיו עם מילוי נוטלה.

עוגיות תמרים ופקאנים מגולגלות הכי טעימות בעולם

עוגיות תמרים ופקאנים מגולגלות הכי טעימות בעולם!

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow 🙂 בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
  • הכמויות נמדדו עם כוסות מדידיה אוניברסליות. אם אין לכם כוסות – תקנו! יש היום בכל סופר או חנויות מתמחות באפייה וזה עולה שקלים בודדים.
  • את הבצק מכינים ידנית, אין צורך במיקסר או מעבד מזון, אין צורך לקרר אותו. פשוט מכינים בצק ועובדים איתו מייד.

מצרכים לבצק פריך- 3 רולדות פריכות

  • 200 גרם חמאה רכה (לפרווה – שמן קוקוס או נטורינה)
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה 38% (לפרווה – קרם קוקוס)
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 2 חלמונים גדולים
  • 1/4 כפית מלח
  • 3 כוסות קמח (מומלץ קמח עוגיות)

למלית תמרים

  • 1 חבילת תמרים בוואקום
  • 1/2 כוס מים
  • קורט מלח
  • 1 כפית גדושה קינמון
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט ציפורן
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 50 גרם חמאה רכה מאוד (לפרווה – שמן קוקוס)
  • לפיזור: 100 גרם פקאנים לא קלויים קצוצים גס

אופן הכנה

מחממים תנור לחום של 160 מעלות במצב טורבו.

בצק פריך: שמים בקערה חמאה, שמנת מתוקה, אבקת סוכר, חלמונים ומלח ועם הידיים מערבבים את החומרים.

מוסיפים קמח ומערבבים לבצק אחיד. בשלב הזה לא מעבדים יותר מידי את הבצק אלא ממש 1/2 דקה, רק עד שהוא מתגבש לבצק אחיד ומוכן לעבודה.

מכינים את המלית: מחממים במיקרוגל תמרים ומים – בערך 1/2 דקה. מערבבים למחית חלקה. מוסיפים תבלינים וחמאה ומערבבים היטב למשחה חלקה.

הכנת העוגיות: מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים.

מקמחים היטב משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק.

מורחים שליש מכמות המלית על כל שטח הבצק, מפזרים אגוזים קצוצים ומגלגלים לרולדה הדוקה. מכינים כך את שני חלקי הבצק האחרים.

מניחים את הרולדות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

פורסים עם סכין חדה לעוגיות אבל לא עד הסוף אלא רק מעין סימון כדי שיהיה לנו קל לחתוך לעוגיות אחרי האפייה.

אופים 20-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות.

מקררים ולפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • מגולגלות שוקולד וקוקוס טעימות במיוחדמגולגלות שוקולד וקוקוס טעימות במיוחד
  • עוגיות שוקולד מגולגלות מתפוצצותעוגיות שוקולד מגולגלות מתפוצצות
  • עוגיות תמרים ואגוזים מגולגלותעוגיות תמרים ואגוזים מגולגלות
  • עוגיות מבצק פילו ופיצוחים (טבעוניות)עוגיות מבצק פילו ופיצוחים (טבעוניות)
מגולגלות עוגיות תמרים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

18 תגובות

  1. הדר הגב 19 בינואר 2021 בשעה 22:40

    היי,
    כתבת שיש מתכון עם קמח שקדים ונוטלה.
    היכן הוא?
    הדר

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 בינואר 2021 בשעה 8:48

      היי הדר,
      כתבתי שרציתי להכין עם שקדים

      • הדר הגב 20 בינואר 2021 בשעה 16:59

        היי,
        כתבת:
        "בפעם הבאה שאכין, אשים גם קמח שקדים ואז תרוויחו עוד מתכון למגולגלות שכנראה יהיו עם מילוי נוטלה."

        כנראה עדיין לא הכנת כי לא מצאתי מתכון כזה. בכל אופן, זה נשמע מופלא ומקווה מאוד שתכיני 🙂

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 בינואר 2021 בשעה 20:11

          היי הדר,
          אני אכין בקרוב

  2. מיכל הגב 16 בינואר 2020 בשעה 17:18

    האם זה נכון שזה ללא אבקת אפייה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 בינואר 2020 בשעה 17:19

      נכון מאוד מיכל

  3. יפית הגב 13 בינואר 2020 בשעה 16:46

    האם ניתן להחליף לקמח כוסמין?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בינואר 2020 בשעה 20:32

      היי יפית. כן, אותו יחס בדיוק

  4. מיטל הגב 13 בינואר 2020 בשעה 10:43

    לא צריך "קמח עוגיות".. זה סתם מיותר קמח לבן רגיל.. זה בסך הכל בצק פריך 1, 2, 3.. הכי בסיסי הכי פשוט.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בינואר 2020 בשעה 14:31

      היי מיטל,

      אם לא ניסית, את לא יכולה לדעת.
      כן יש הבדל עצום ואני כן מאוד ממליצה. זה אגב ממש לא פרסומת אם מזה את חוששת. אני לחלוטין קונה ומשתמשת בזה לעוגיות. אני בבלוג שלי ממליצה על מוצרים שאני מחליטה שהם נכונים. בבלוג שלך, אם יש לך כזה תמליצי או אל תמליצי על מה שנראה לך.
      יום נפלא!

  5. אפרת הגב 12 בינואר 2020 בשעה 17:42

    הי יהודית
    שתי שאלות-
    מה זה קמח עוגיות? באיזו חברה את משתמשת
    והחלמונים – ביצה גודל l זה בסדר??

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בינואר 2020 בשעה 7:38

      היי אפרת,

      לשטיבל ולעוד חברות יש קמחים ייעודיים לכל מטרה. יש לשטיבל גם קמח עוגיות שהוא דל בגלוטן ומתאים לעוגיות שצריכות להיות פריכות.
      חלמונים לארג' זה מצויין

  6. פזית הגב 12 בינואר 2020 בשעה 16:03

    היי,
    אפשר עם ממרח תמרים במילוי?
    אם כן- בלי חמאה,נכון?
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בינואר 2020 בשעה 7:37

      היי פזית
      אפשר ממרח תמרים ואז לוותר על המים והחמאה. לשים רק תבלינים ואגוזים

  7. נירה הגב 12 בינואר 2020 בשעה 6:34

    שלום עהודית
    ראשית, תודה רבה על מתכונים מעולים.
    בפרק המרת מידות, לא מצאתי המרת 200 גרם חמאה לשמן קוקוס…
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 בינואר 2020 בשעה 7:09

      היי נירה,

      שמן קוקוס וחמאה זו המרה של אחד לאחד. כלומר – 200 גרם חמאה=200 גרם שמן קוקוס

  8. יעל הגב 11 בינואר 2020 בשעה 20:39

    נראה נפלא! יש לך הצעה איך ניתן להכין עם מילוי שוקולד/נוטלה (אבל בלי קוקוס)?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 בינואר 2020 בשעה 21:01

      היי יעל,

      תהיה גרסה של נוטלה בקרוב

השארת תגובה

ביטול

יהודית אביב

יהודית אביב

הלוחשת לאוכל
שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג’ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר “תפוז”.........להמשך קריאה....
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
מה אני אוהבת בתימנים? את הבצ מה אני אוהבת בתימנים? את הבצקים שלהם🤣🤣

זה הזמן בדיוק להוציא את הסיר גריל ולהכין את הפיתות התימניות (סאלוף) המושלמות האלה ליד איזה מרק מושלם גם הוא🙈

ממליצה לכם לשמור את הפוסט, כך שתמיד תוכלו לחזור אליו ולהיזכר שהוא קיים❣️

אחד המתכונים הראשונים שהעליתי לבלוג, מתכון מדוייק על הגרם והן תמיד תמיד מצליחות. הבצק הפעם זה רק ערבוב של חמש דקות בקערה עם כף עץ וזהו!

אם לא תכינו לא תבינו כמה זה קל ושבוע הבא מבטיחה לצלם לכם שלבי הכנה בסטוריז

בינתיים, תכתבו בגוגל פיתות תימניות הלוחשת לאוכל ואתם שם
עוגיות פרח ריבה מהבצק הכי טוב בעולם וזה באחריות מלאה כולל אחריות על העלאה במשקל כתוצאה מנשנוש בלתי נשלט🤣

אתם חייבים להכין פעם אחת את הבצק המדהים הזה שאני מכינה שניםםםםםם ותבינו על מה אני מדברת וכן, ניסיתי אחרים ולא, הם לא היו יותר מוצלחים 🤷‍♀️

כאן הן במלית ריבת פטל שמכינים בחצי שעה והיא מושלמתתת גם לעוגיות ובלי קשר אליהן.

תכתבו בגוגל עוגיות פרח ריבה עם ריבת פטל ביתית הלוחשת לאוכל.
כמו לחמעג'ון רק עם דג. שת"פ ח כמו לחמעג'ון רק עם דג.

שת"פ חדש, רעיון חדש שיצא מושלםםם הרבה מעבר לציפיות שלי. בסוף הפוסט יש מתכון כתוב ואת כל השלבים תוכלו לראות בסטורי שלי.

הבצק הוא בצק של פיצה מהירה שאני מכינה מיליון שנה. בזמנו, כשגרנו במצפה רמון זאת הייתה הפיצה הכי מפורסמת במצפה וכולם הכינו אותה. בצק ממש קל ומהיר ויוצא מושלם! מכינים את הבצק, בזמן  שהבצק תופח לו מכינים את הרוטב ותוך שעה (נשבעת🙈) בערך יש לנו ארוחה מושלמת, טעימה ביותר ומזינה.

אז שוב הזמנתי משלוח דגים טריים מהדגאי שלי "האחים דובקין" . כל יום חמישי יש משלוחים לאזור שלי וזה מגיע ארוז בקפידה בתוך קלקר עם קרח.

כבר סיפרתי בפוסטים קודמים כמה דג אמנון טרי הוא בריא (יצא חרוז), הוא מלא בערכים תזונתיים שהגוף שלנו חייב במיוחד בימי הקורונה המעצבנים.

האמת שזה הדג הכי שימושי אצלי במטבח. הוא זמין, הוא עסיסי ופלייקי (אני אוהבת פלייקי), קשה מאוד לפספס איתו ובעיני הוא מושלם לבישול, לטיגון ובכלל.

מתכון ל – 8 דג עג'ונים – תשתמשו בכפות מדידה ומשקל

לבצק
1/2 ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים (13 גרם)
1 כפית סוכר
2 כפות שמן זית
1/2 כף מלח
300 מ"ל מים חמימים (חובה מים חמימים כי זה הסוד להתפחה מהירה של הבצק)

לרוטב דגים

1 חציל בינוני חתוך לקוביות בגודל 1*1 ס"מ +2-3 כפות שמן זית+ מעט מלח
3 פילטים של דג אמנון טרי ללא עור (350 גרם) (מבקשים מהדגאי שיפלט ויוריד עור)
1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקים (400 גרם)
10-12 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
3 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
2 כפות גדושות רכז עגבניות
מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון

 להגשה
3 פילטים של דג אמנון טרי ללא עור (350 גרם) (מבקשים מהדגאי שיפלט ויוריד עור)
1 כף שמן זית
מלח ים אטלנטי
קורט פלפל שחור
אופן הכנה
מכינים בצק:  את הבצק מכינים ידנית. אין צורך במיקסר. שמים בקערה קמח ושמרים ומערבבים. מוסיפים סוכר ושמן ותוך כדי לישה מוסיפים מים חמימים. שימו לב שהמים לא יהיו רותחים אלא חמימים בלבד (יותר מפושרים אבל לא רותחים). מוסיפים מלח ולשים 5 דקות. משמנים קלות את הבצק, מכסים עם ניילון נצמד ושמים למנוחה במקום חמים (תכסו עם שמיכה) עד שמסיימים את הרוטב.

מכינים רוטב:  
מכינים חצילים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. חותכים את החציל לקוביות בגודל 1*1 ס"מ, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים שמן זית על כל החצילים (מעסים קצת עם הידיים כדי להחדיר את השמן), זורים מלח ואופים בתנור 20-30 דקות עד שהחציל רך ומקבל צבע זהוב בהיר.

המשך בתגובה הראשונה וכל השלבים בסטורי
@dubkinmeatfish
#אמנוןישראליטרי
#israelifreshfish
שבוע טוב אהובים❣️❣️ השבו שבוע טוב אהובים❣️❣️

השבוע הכנתי לחמניות היסטריות, מיוחדות וטעימותתת.

הכנסתי לבצק אבקת חלב שהפכה אותן כל כך רכות ועם טעם חלבי מודגש במיוחד. לפני שתשאלו, אבקת חלב קונים בחנויות אפייה וגם בחנויות תבלינים טובות.

אגב, עם אבקת חלב אני מכינה כבר שנים חלבה בבית שאין דומה לה באף מקום.

את העיצוב של הלחמניות שגם הוא מיוחד ותורם למרקם הכנתי בהשראת סרטון של בחורה תורכייה שראיתי ביוטיוב. התורכים האלה יש להם טכניקות למות😱

קיצר, פיזרתי קצת סוכר ופיסטוקים לקראנץ' והתוצאה מושלמת.
הסוכר מתקרמל והופך את החלק העליון לקריספי חלומי.

המתכון אצלי בבלוג. תכתבו בגוגל לחמניות מתוקות עם אבקת חלב הלוחשת לאוכל ויש לינק בסטורי ובהיילייטס
דבר ראשון ולפני הכל שתדעו שהמתכון לעוגיות האלה לא נמצא אצלי, לא בבלוג ולא בכספת🤣

הוא חופשי לכולם ונמצא בבלוג של סיגל ( סיגלושה) ברמר שהגתה את הרעיון הגאוני הזה להכניס גבינה מתוקה לבצק פריך וכדי להרוג אותי עד הסוף שילבה צימוקים.
@sigal_bremer

זה מסוג הדברים שאתה אומר: פאק, איך לא חשבתי על זה🤔

קיצר, זה כמו לאכול עוגת גבינה אפוייה, רק בעוגייה וזה כל כך נימוח וטעיםםםם שאתם חייבים לבקש ממנה את המתכון ולהכין.

תכתבו בגוגל רולדות גבינה סיגל ברמר ואתם שם אוווו תציקו לה 🙈 שתשלח לכם מתכון בפרטי
.
.
.
#cheesecake
#cheesecookies
#cheese
#cheeseporn
#cheesepancakes
#israeli_kitchen #imsomartha #inmyblog
#cookieslovers
#cookies
#cookiesofinstagram
#cooking
#sweets
זה בדיוק היום בשבוע למלא את זה בדיוק היום בשבוע למלא את הצנצנת בעוגיות מלוחות הכי טעימות שתכינו וזה באחריות!!

אם אני אומרת לכם שאי אפשר להפסיק לנשנש אותן, תאמינו לי וזה אסון!!

 השבוע אחת העוקבות הכינה והזכירה לי שמלא זמן לא הכנתי וגם מיליון בקשות למתכון שכבר שניםםם נמצא בבלוג ואלפים כבר הכינו אותו שוב ושוב.

יש גרסה של עגולות קטנטנות ( חד פעמי הייתה לי סבלנות להכין 🤣) וגרסה לעלצנים שלוקחת כלום זמן. תבחרו מה בא לכם💥

תכתבו בגוגל  הלוחשת לאוכל עוגיות מלוחות ממכרות
עוד פעם תפוחי אדמה?? 🤣 כן!! ו עוד פעם תפוחי אדמה?? 🤣
כן!! ומבחינתנו בבית כל יום🙈

הפעם הכנתי אותם בתנור, מתובלים ועם כמה טריקים מגניבים שהופכים אותם קריספיים ממש וטעימיםםםם.

המתכון בבלוג 😋 תכתבו בגוגל "הלוחשת לאוכל תפוחי אדמה בתנור עם טריקים לקריספיות מושלמת"
.
.
.
#israeli_kitchen
#imsomartha
#inmyblog
#potatoes
#potatos
#frypotatoes
#fripotato
#vegeterianfood
#vegeterianrecipes
#vegetables
#veganfood
#vegan
#veganlife
עוגת גבינה ויוגורט של אורלי עוגת גבינה ויוגורט של אורלי חרמש המוכשרת בנשים👸👸
דבר ראשון לכו לעקוב אחריה, גם כי היא מהממת וגם כי היא מוכשרת בטירוף ויש לה מאגר מתכונים שווים שאסור לפספס וגםםםם המתכון של העוגה הזו נמצא אצלה אז בקשו ממנה 😉
@orlyhermesh

עכשיו לעוגה המטריפה הזו שבשביל להכין אותה תצטרכו רק קערה אחת ומטרפה!! זאת אחת העוגות הכי קלות והכי טעימות שהכנתי לאחרונה ובקושי הצלחתי לחלץ שתי פרוסות לצילום.

דפדפו ותראו שתי גרסאות לצילום כי לא הצלחתי להחליט מה יפה יותר - עם אמרנה או בלי 🤔

אורלי מזוהה לרוב עם חלות ומאפי שמרים מטורפים שהיא מכינה, אבל הבלוג שלה מלאאא בעוד המון מתכונים שווים במיוחד ואצלי מטורפים על עוגת גבינה אז היא נבחרה ברוב קולות וחוסלה במחי יד 🤣

אורלי, את עוד תשלמי על הקלוריות שהכנסתי השבת לגוף בגללך🤣🤣
.
.
.
#cheeselover
#cheesecake
#cheeseporn
#cheesepancakes
#amarena
#israeli_kitchen
 #imsomartha
 #inmyblog
#lovecheesecake
לחמניות וניל זאת אחת האהבות לחמניות וניל זאת אחת האהבות הגדולות שלי 😋
בכלל לחמניות ביתיות זאת אהבה מיוחדת וכשהן וניליות, רכות כמו ענן וטעימותתתת אלוהים, כמה טעימות, אני לא עומדת בזה 😱

מתכון שפרסמתי בבלוג לפני כמה חודשים והפך ויראלי בטירוף, מאות הכינו את הלחמניות מהבצק המושלם הזה (מי שהכין יודע)

קיצקוץ, תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל לחמניות פרח וניל מתוקות.

אגב, המתכון הראשון בבלוג הוא קציצות דגים מטריפות שהכנתי השבוע, אבל לא בא לי תמונה של אוכל🙈
לצפייה בתמונות נוספות..... עקבו אחרי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס