תבשיל חגיגי הכי קל להכנה ויוצא וואוווו! התחשק לי קצת לשנות, אז במקום פרוסות בשר אני מציעה להגיש את הבשר מפורק. סך הכל שמים הכל יחד בסיר יציקת ברזל ושולחים לתנור לכמה שעות. הסיר והתנור כבר עושים את העבודה ואנחנו לא מגיעות לשולחן החג עייפות ומותשות
מתכון שני לחג – הסיר הכי קל, טעים ומרשים שתכינו. אין שום התעסקות, פשוט שמים הכל בסיר יציקת ברזל של מגנוס ושולחים לתנור לכמה שעות וככה בדיוק אני אוהבת את הסירים לחגים. גם ככה יש המון הכנות והמון התעסקות מסביב, אז אם אפשר לקצר תהליכים מבלי לפגוע בתוצאה הסופית ועדיין לקבל סיר מושלם, אני בעד!
את הבשר הפעם פירקתי כי בא לי משהו קצת שונה אבל, אפשר גם לפרוס, הירקות נשארים שלמים ונימוחים גם אחרי שעות של בישול בזכות הבישול בתנור ובזכות הסיר המעולה
בשר מפורק וירקות בתנור בסיר ברזל יצוק
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- יש לי גם טיק טוק
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- אפשר לפרוס את הבשר במקום לפרק אותו אבל התחשק לי דווקא משהו קצת שונה מהרגיל.
- אם מתכוונים לפרק ולא לפרוס, כל בשר לבישול ארוך יכול להתאים למשל: צלי מספר 5, אונטריב (צלעות), צוואר, פילה מדומה, אסאדו (שפונדרה), חזה.
- השתמשתי בבשר צלי שמגיע ברשת. הרשת שומרת על העסיסיות והטעם של הבשר. כששמים רשת בבשר, היא למעשה מגבשת את הנתח לגוש אחד עם מבנה שווה, וזה מאפשר לבשל את הנתח בצורה אחידה כל זמן הבישול. כמו כן, במהלך תהליך הבישול הנוזלים של הבשר יוצאים ממנו, הרשת סופגת את כל המיצים שיוצאים ממנו ושומרת אותם קרוב לבשר, ככה הבשר יוצא לא יבש, עסיסי, ועם טעמים עמוקים.
- אפשר להכין את התבשיל יום מראש ולחמם לפני הארוחה. חשוב לציין שמפרקים את הבשר ממש סמוך להגשה. במידה וחייבים לפרק לפני, יש אפשרות לחמם את הבשר אבל חשוב לא לייבש אותו.
מצרכים
- 1.5 ק"ג בשר צלי ברשת
- 3 בצלים פרוסים גס
- 3 יחידות כרישה חתוכה למקטעים באורך 10 ס"מ
- 10 בצלצלי שאלוט שלמים
- 3 יחידות מיני בטטה
- 15 שזיפים יבשים מגולענים
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 5-6 כפות מייפל אמיתי (רק אמיתי)
- 1 כוס מים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
- מניחים את הבשר בסיר, מוזגים עליו חלק משמן הזית, חלק מהפלפל השחור והמלח ולמרוח טוב עם הידיים.
- להניח בסיר את הבצלים הפרוסים, להניח חלק גם מתחת לבשר עצמו. להוסיף כרישה, בצלי שאלוט, בטטה ושזיפים, למזוג את שארית שמן הזית, לתבל במלח ופלפל שחור, לזלף מעל את המייפל ולמזוג כוס מים.
- מעבירים את הסיר לתנור למשך כשעתיים. אחרי כשעתיים פותחים את הסיר ומרטיבים את הבשר והירקות עם הנוזלים וגם טועמים כדי לתקן תיבול. ממשיכים לבשל עוד כשלוש שעות או עד שהבשר רך לחלוטין (נועצים סכין, היא צריכה להיכנס בצורה חלקה).
- סמוך לארוחה, כשהבשר מוכן, מקררים מעט, מוציאים מהסיר, גוזרים את הרשת ומפרקים את הבשר עם שני מזלגות. מניחים את הבשר בצלחת הגשה ולידו או עליו מניחים את הירקות. מגישים עם אורז לבן cואפשר גם להכין אורז חגיגי.
- בתאבון!
תודה על המתכונים המושלמים! איזה תכנית בתנור , אפיה או טורבו? תודה❤️
אם לא כתוב טורבו במפורש אז תמיד רגילה
חג שמח????
האם אחרי שפותחים את המכסה כדי למזוג נוזלים על הבשר ומחזירים לתנור מכסים שוב את הסיר או משאירים פתוח?
סוגרים
היי תודה רבה על המתכונים המושלמים שלך
האם אפשר להכין ולהקפיא?
את הבשר בנפרד כן את הירקות לא מומלץ. אבל אפשר להכין אפילו יומיים מראש ולחמם או להכין את הסיר עם כל במצרכים והתיבול ואז רק לאפות. בעיקרון אני לא ממליצה להקפיא אוכל כי בחיים הוא לא נשאר כמו שהוא כשהוא טרי
שלום, .האם במקום מייפל אפשר להשתמש בסילאן או דבש? אם עושים את הבשר יום לפני, להשאיר שלם ולפרק אחרי חימום( לפני ההגשה)?תודה מראש
אפשר סילאן וגם דבש (זה עניין של טעם).
אפשר להכין יום לפני וכן לחמם ולפרק לפני ההגשה
מה עם שריר הזרוע – אוסטבוקו?
אפשרי אבל פחות מתאים
איפה ניתן לרכוש צלי כתף 5 ברשת, אני אמורה להכניס לרשת? אם כן מאיפה משיגים רשת?
בקצביות מובחרות
הכוונה לרוסטביף או לצלי כתף?
צלי כתף מספר 5