עוגת תפוחים בחושה עם קינמון ואגוזים. רכה כל כך בזכות התפוחים שיש בבלילה. בזמן האפייה מתפשט בבית ריח עז של קינמון
![](https://www.yehudit-aviv.co.il/wp-content/uploads/2015/04/IMG_4006.jpg-GRUL.jpg)
עוגה קלה, טעימה ורכה רכה בזכות התפוחים שיש בה. כשאני חוזרת מהעבודה, עייפה ואין משהו מתוק אז תוך 5 דקות היא בתנור ואחרי כ-40 דקות יש ריח קינמון מדהים בכל הבית ואפשר לשבת לשתות את הקפה של אחה"צ.
![](https://www.yehudit-aviv.co.il/wp-content/uploads/2015/04/4f0cfbc5-efef-400e-88a5-28d900adc152.jpg)
עוגה בחושה עם תפוחים, דבש וקינמון
חומרים לתבנית אינגליש קייק
- 3 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס סוכר חום
- כפית דבש
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 2 תפוחי עץ גרנד אלכסנדר קלופים ומגוררים גס
- חופן צימוקים
- חופן אגוזים קצוצים גס
- 1.5 כוסות קמח תופח או קמח רגיל עם כפית אבקת אפייה
- כפית קינמון
- 1/2 כפית מלח
אופן הכנה
- לשים במיקסר ביצים שלמות, דבש וסוכר ולהקציף 5 דקות.
- תוך כדי הקצפה על מהירות נמוכה, להוסיף שמן בזרם דק (למזוג את השמן על דופן קערת המיקסר ולא ישירות לבלילה).
- תוך כדי הקצפה על מהירות נמוכה להוסיף תפוחים, צימוקים ואגוזים.
- בקערה נפרדת לנפות קמח יחד עם אבקת אפייה, קינמון ומלח.
- להוסיף לתערובת ולערבב עם המיקסר על מהירות נמוכה ממש חצי דקה, רק עד שהחומרים מתאחדים.
- לשמן תבנית אפייה אינגליש קייק או תבנית עגולה מספר 24 ולאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-40 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע ושנועצים קיסם הוא יוצא לח עם מעט פירורים עליו.