עוגת תפוחים בחושה עם קינמון ואגוזים. רכה כל כך בזכות התפוחים שיש בבלילה. בזמן האפייה מתפשט בבית ריח עז של קינמון
עוגה קלה, טעימה ורכה רכה בזכות התפוחים שיש בה. כשאני חוזרת מהעבודה, עייפה ואין משהו מתוק אז תוך 5 דקות היא בתנור ואחרי כ-40 דקות יש ריח קינמון מדהים בכל הבית ואפשר לשבת לשתות את הקפה של אחה"צ.
עוגה בחושה עם תפוחים, דבש וקינמון
חומרים לתבנית אינגליש קייק
- 3 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס סוכר חום
- כפית דבש
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 2 תפוחי עץ גרנד אלכסנדר קלופים ומגוררים גס
- חופן צימוקים
- חופן אגוזים קצוצים גס
- 1.5 כוסות קמח תופח או קמח רגיל עם כפית אבקת אפייה
- כפית קינמון
- 1/2 כפית מלח
אופן הכנה
- לשים במיקסר ביצים שלמות, דבש וסוכר ולהקציף 5 דקות.
- תוך כדי הקצפה על מהירות נמוכה, להוסיף שמן בזרם דק (למזוג את השמן על דופן קערת המיקסר ולא ישירות לבלילה).
- תוך כדי הקצפה על מהירות נמוכה להוסיף תפוחים, צימוקים ואגוזים.
- בקערה נפרדת לנפות קמח יחד עם אבקת אפייה, קינמון ומלח.
- להוסיף לתערובת ולערבב עם המיקסר על מהירות נמוכה ממש חצי דקה, רק עד שהחומרים מתאחדים.
- לשמן תבנית אפייה אינגליש קייק או תבנית עגולה מספר 24 ולאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-40 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע ושנועצים קיסם הוא יוצא לח עם מעט פירורים עליו.