יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
עוגת גבינה אפויה של ענבר אסולין
ראשי » מתכונים לשבועות » עוגת גבינה אפויה של ענבר אסולין

עוגת גבינה אפויה של ענבר אסולין

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 21 בדצמבר 2018 10 תגובות

עוגה שפרסמה באינסטגרם ענבר אסולין המוכשרת והייתי חייבת לנסות ולהכין את העוגה המסורתית שלנו רק הפעם עם קמח. יצאה מושלמת, נימוחה וטעימה.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוגת גבינה אפויה של ענבר אסולין

בדרך כלל כשאני מכינה עוגות גבינה אפויות אני תמיד תמיד מסננת את הגבינה מהנוזלים על מנת לקבל עוגה יציבה שלא צונחת אחרי האפייה. למי שלא יודע, עוגות גבינה ללא קמח צונחות אחרי האפייה כי אין מה שיספח את הנוזלים הרבים שמכילה הגבינה ולכן בזמן האפייה העוגה עולה מאוד וכשהיא מתקררת היא צונחת. אפשר כמובן להשתמש בגבינות שמנות מאוד שלא מכילות הרבה נוזלים, אבל אז התוצאה הרבה יותר דחוסה וכבדה.

בשבוע שעבר ענבר המוכשרת והמקסימההה פרסמה באינסטוש עוגת גבינה וצירפה מתכון. ענבר המוכשרת מעלה תמונות מגרות בטירוף ורוב הזמן מצרפת אליהם מתכונים. המתכון של עוגת הגבינה של ענבר היה די זהה למה שאני מכינה למעט זה שהיא שמה  בעוגה קמח במקום קורנפלור. מי שרגיש לגלוטן, מן הסתם יעדיף את עוגת הגבינה ללא קמח. כנסו כאן למתכון מעולה ולכל הטיפים להכנת עוגת גבינה ללא קמח. נחזור לעוגה של ענבר – אני יודעת שהקמח סופח את הנוזלים של הגבינה ולכן אין צורך לסנן לילה שלם כפי שאני עושה בדרך כלל. אמנם הייתי קצת סקפטית לגבי המרקם כי מעולם לא שילבתי קמח בעוגות גבינה אפויות אבלללל התבדיתי.

העוגה יצאה רכה, עסיסית ונימוחה במיוחד ואין הרבה הבדל בינה לבין אחותה עם הקורנפלור. היתרון הוא שאין צורך לתכנן מראש ולסנן את הגבינה אלא אפשר להיות ספונטניים, ממש כפי שקרה לי ביום חמישי בלילה, ולהכין את העוגה. אנחנו מעדיפים אותה בלי בסיס ובלי קצפות וקרמים למיניהם. התותים היפים והטעימים עושים עבודה מצויינת בקישוט.

עוגת גבינה אפויה של ענבר אסולין

לפני שמתחילים

  • אני הכנתי את העוגה ללא בסיס ובתבנית בקוטר 26. מעוניינים במתכון המדוייק של ענבר – כנסו כאן

מצרכים לתבנית עגולה קוטר 26 

  • 6 ביצים  גדולות בטמפרטורת החדר
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 שמנת חמוצה 15%
  • ¾ כוס סוכר + ¾ כוס סוכר
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 5 כפות קמח
  • גרידת לימון מחצי לימון

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 150 מעלות ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.
  2. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
  3. שמים בקערה גדולה  את הגבינה, החלמונים, השמנת החמוצה, ¾ כוס סוכר, אינסטנט וניל, קמח מנופה וגרידת לימון וטורפים בעזרת מטרפה ידנית היטב עד שמקבלים בלילה חלקה ואחידה.
  4. שמים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה את החלבונים ומתחילים להקציף דקה- שתיים. מוסיפים את ¾ כוס הסוכר בשלוש ארבע פעמים ומקציפים כמה דקות לקצף רך.
  5. מעבירים בערך רבע מכמות הקצף לבלילת הגבינה ומערבבים באופן חופשי עם מטרפה (השוואת מרקמים). את יתרת הקצף משלבים בבלילת הגבינה בצורת קיפול רק עד שהתערובת אחידה.
  6. מניחים נייר אפייה על בסיס התבנית ומעבירים  אליה את הבלילה. טופחים את התבנית כמה פעמים על השייש כדי לשחרר בועות אוויר ומכניסים לשליש התחתון של התנור.
  7. אופים כשעה – שעה וחצי עד שהעוגה יציבה ונראית מוכנה.
  8. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר בתוכו.
  9. כדי לחלץ את העוגה מעבירים סכין בין הדפנות ומשחררים אותה.
  10. העוגה נשמרת בחורף שלושה ימים מחוץ למקרר. בקייץ עדיף לשמור במקרר.

 

 

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגת גבינה אפויה שתמיד מצליחה
    עוגת גבינה אפויה שתמיד מצליחה
  • עוגת שמרים עם גבינה בסיר לב
    עוגת שמרים עם גבינה וצימוקים שמכינים בסיר ברזל יצוק
  • עוגת גבינה עם כתר גביניות שמרים
    עוגת גבינה אפויה עם כתר גביניות שמרים
  • עוגת תפוזים בתבנית אנג'ל
    עוגת תפוזים רכה וגבוהה שמכינים בתבנית טורט אנג'ל
גבינה עוגת גבינה תותים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

10 תגובות

  1. דודי מרום הגב 12 ביוני 2025 בשעה 6:58

    הי יהודית אפיה בטורבו או רגיל תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 ביוני 2025 בשעה 7:39

      רגיל

  2. נילי הגב 13 באוקטובר 2022 בשעה 15:21

    אפשר להמיר את הקמח בקורנפלור?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 באוקטובר 2022 בשעה 19:15

      עקרונית כן אבל חפשי בבלוג יש מלא עוגות גבינה אפויות עם קורנפלור

  3. בר הגב 31 בדצמבר 2018 בשעה 20:26

    היי , לא הבנתי האם שאני מכניסה את הבלילה לתנור אני משאירה את קערת המים בתנור או מוציאה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 31 בדצמבר 2018 בשעה 21:28

      היי בר. משאירה כמובן. זה מפזר לחות בתנור. זה עושה שני דברים: מונע מהעוגה להתבקע וגם שומר אותה לחה ועסיסית.

  4. דורית הגב 30 בדצמבר 2018 בשעה 21:11

    היי
    אפשר להשתמש בפילדלפיה במקום בגבינה לבנה 5%?
    תודה
    דורית

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 בדצמבר 2018 בשעה 22:18

      היי דורית. נראה לי שכן

      • דורית הגב 30 בדצמבר 2018 בשעה 23:51

        תודה!!

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 בדצמבר 2018 בשעה 23:59

          בשמחה רבה דורית

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.