סלט כל כך טעים שלא יכולתי להפסיק לנשנש אותו. מה שמיוחד בו זה הרוטב שיש בו בין היתר פקאן סיני שנותן לו טעמים מתקתקים מיוחדים כמו שיש רק לפקאן הסיני


חוץ מזה שאני חובבת סלטים מושבעת, אני אוהבת גם להכין להם רטבים מיוחדים שהם אלה שיהפכו את הסלט מעוד סלט טעים לסלט ממש מיוחד שמתאים גם לאירוח וגם לנשנוש יומיומי. הפעם הכנתי רוטב עם פקאנים סיניים שאני מאוד מאוד אוהבת לנשנש סתם ככה ושילבתי גם אגוזי מלך שמסמיכים את הרוטב ומיץ תפוזים שפותח את הטעמים. יוצא רוטב כל כך טעים שאפשר ממש לשתות אותו 🙂

סלט כרוב, סלרי ותפוח ברוטב פקאן סיני מושלם
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר למזוג את הרוטב על כל סלט עלים שתבחרו, הוא פשוט מתאים לכל הירוקים.
- טיפ לירוקים רעננים וקריספיים: משרים את הפטרוזיליה והנענע במי קרח לפחות שעה, מייבשים ומפרידים. הטיפ הזה טוב במיוחד בקייץ כשעלים הירוקים קצת עייפים. זה מחזיר אותם לחיים והם הופכים טריים מתמיד.
מצרכים לסלט גדול
- 1/2 כרוב מכרוב בגודל בינוני
- 8 גבעולי סלרי מהחלק הפנימי הבהיר יותר כולל העלים הבהירים
- 2 בצל ירוק
- 2 תפוחים ירוקים חמצמצים
- 1/2 צרור עלי פטרוזיליה
- חופן גדול עלי נענע
לרוטב פקאן סיני
- 40 גרם פקאן סיני (חופן קטן)
- 40 גרם אגוזי מלך (חופן קטן)
- 150 גרם מיץ תפוזים פריגת (3/4 כוס)
- מיץ מלימון שלם
- 2 כפיות דבש/מייפל אמיתי/סילאן (שמתי דבש)
- 1 כפית שמן נייטרלי
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית גדושה חרדל דיז'ון חלק
להגשה
- חמוציות
- פקאן סיני
אופן הכנה
קוצצים ירקות: בעזרת קולפן רחב או במג'ימיקס פורסים דק את הכרוב, קולפים את הסיבים של גבעולי הסלרי וקוצצים, פורסים גם את הבצל הירוק ואת התפוחים חותכים לקוביות קטנות. את הפטרוזיליה והנענע מפרידים מהגבעולים ומשאירים בשלמותם. מעבירים הכל לקערה גדולה ומכינים את הרוטב.
מכינים רוטב ומגישים: שמים את כל חומרי הרוטב בבלנדר או בשייקר וטוחנים טוב. טועמים ומתקנים תיבול לפי טעם אישי. לפני ההגשה מוזגים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב. מפזרים מלמעלה חמוציות ופקאן סיני קצוץ גס ומגישים. הסלט במיטבו בשעתיים הראשונות אבל טעים גם אחרי כמה שעות טובות.
בתאבון!
מה יכול להוות תחליף למיץ תפוזים?
זה הבסיס של הרוטב כך שאם את לא אוהבת אז עדיף להכין רוטב אחר