אחת העוגות הכי טעימות שלא שורדת אפילו יום אחד! הריח שמתפשט בבית כשהיא בתנור הוא מטורף והרכות שלה זה משהו שחייבים לטעום כדי להבין. אז אם גם אתם חובבים קינמון – זאת העוגה שלכם לכל ימות השבוע ובמיוחד לשבת

אם גם אתם אוהבים קינמון אני בטוחה שתתאהבו בעוגה הזאת ותכינו אותה בלי סוף. היא הכי רכה שבעולם והריח והטעם שלה ממכרים. היא מזכירה את הסינבון שכולנו כל כך אוהבים רק הרבה יותר פשוטה להכנה כי הכל קורה במיקסר יחד וכשמוזגים את העוגה יוצרים פשוט שבילים של קינמון וסוכר שמזכירים במראה ובטעם את שבלולי הקינמון הממכרים.


עוגת קינמון ושקדים בחושה הכי רכה בעולם
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- העוגה נשמרת מחוץ למקרר 3 ימים. אפשר לשמור בכלי אטום במקרר עד שבוע.
- תבנית מרובעת מעולה שמתאימה לכל העוגות הבחושות שלי מזמינים פה באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: יהודית
מצרכים לתבנית מרובעת בגודל 24 ס"מ
- 4 ביצים L
- 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
- 1/4 כפית מלח (1.25 גרם)
- 3/4 כוס שמן (150 גרם)
- 1 כוס קמח שקדים (100 גרם)
- 1/2 כוס מיץ תפוזים (120 גרם)
- 1.5 כוסות קמח רגיל (210 גרם)
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
לתערובת קינמון
- 1/3 כוס סוכר חום כהה (80 גרם)
- 1 כף קינמון (10 גרם)
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 160 מעלות על חום סטטי. שמים בקערת המיקסר ביצים, סוכר ומלח ומקציפים 8-10 דקות עד שמתקבלת בלילה תפוחה ובהירה מאוד. מוזגים את השמן בזרם דק ועל דפנות קערת המיקסר ומערבלים דקה. עוצרים את המיקסר ומוסיפים קמח שקדים, מיץ תפוזים, קמח ואבקת אפייה ומערבלים חצי דקה ממש רק כדי לאחד את החומרים באופן ראשוני. עוצרים את פעולת המיקסר ומערבבים בעדינות עם מרית רק כדי לאחד את החומרים כמו שצריך. בקערית מערבבים יחד סוכר וקינמון. משמנים תבנית אפייה ומוזגים חצי מכמות הבלילה. בעזרת כף מפזרים חצי מכמות תערובת הסוכר וקינמון על כל שטח העוגה, מוזגים בעדינות את שארית בלילת העוגה על כל שטח התבנית ומפזרים את החצי השני של תערובת הקינמון מעל העוגה. בעזרת שיפוד עץ יוצרים צורת שייש. טופחים כמה פעמים על השייש כדי לשחרר בועות אוויר ואופים כ – 35-40 דקות (שימו לב שכל תנור אופה אחרת אז זהירות לא לייבש את העוגה) בודקים עם קיסם במרכז העוגה וכשהיא מוכנה מוציאים, מקררים וחותכים לקוביות בגודל הרצוי. העוגה נשמרת בקיץ עד 3 ימים מחוץ למקרר אבל אצלנו היא לא שורדת אפילו יום.






יש איך להפוך לטבעוני?
אין לי מושג בתחליפים טבעוניים לביצים
מה שמושלם בעוגה הזו, חוץ מהטעם, זה שהיא כל כך קלה להכנה! לתערובת של הקינמון העזתי להכניס פקאן טחון. כולם נהנו מאוד, וילדה אחת שאוהבת רק שוקולד, ביקשה לקחת את העוגה הביתה 3>
וואוו איזה כייף שאהבתם והשדרוג מהמם
אפשר במקום קמח רגיל קמח ללא גלוטן וכמה?
אני מניחה שאפשר קמח ללא גלוטן באותה כמות. ממליצה על קמח כרגיל
עוגה טעימה מאוד!! ממליצה בחום!! רכה ועם קנאץ'
עשיתי עם קמח כוסמין לבן וסוכר חום, יצא ממש רך וטעים
תודה יקירה כייף לשמוע
עוגה מעולההה!!!
הכי טובה שהכנתי👌
וואו איזה כייף לשמוע
אפשר קמח לבן רגל במקום שקדים?
לא. קמח רגיל הוא לא תחליף לקמח שקדים
אפשר בתבנית עגולה .איזה הגודל. אין לי תבנית מרובעת.יש לי מלבן.אני אזמין בהזדמנות.
תבנית בקוטר 24. לא משנה הצורה
אפשר חצי כוס חלב או חצי כוס מים, במקום חצי כוס מיץ?
למה?? תפוזים הכי מתאים בטעם. מים יהיה תפל. חלב אפשרי.הכי טעים תפוזים
אפשר להחליף קמח שקדים בשקדים טחונים?
זה אותו דבר בדיוק אז כן
אפשר במקום קמח לבן עוד קמח שקדים?
לא כי קמח שקדים זה לא תחליף לקמח רגיל
מה עם מחצית תערובת הקינמון,
לא מצויין מה החאנ
תיקנתי במתכון
לא צויין מה לגבי יתרת מחצית תערובת הסוכר והקינמון,
לאן היא נכנסת….
תיקנתי במתכון. תודה רבה
אפשר תבנית זכוכית
עקרונית כן אבל אולי זמני האפיה יהיו מעט שונים בגלל הולכת חום שונה
אפשר קמח מלא, כוסמין??
תודה
כוסמין כן מלא אין לי מושג
חום תחתון ועליון? טורבו?
עליון תחתון. אם צריך טורבו אני מציינת במתכון