כל חובבי הקוקוס נא להתפקד כי העוגה הזו בשבילכם! עוגת קוקוס הכי רכה בעולם וגם היא קלה להכנה. היא לא שורדת אפילו יום אחד מרוב שהיא מושלמת


אתם יודעים כבר שאני מכורה לקוקוס נכון? וגיליתי שיש לי מלא מלא שותפים להתמכרות. אם יש סיבה שאני לא מכינה הרבה עוגות קוקוס זה כי אני עלולה לחסל אותן מייד כשיוצאות מהתנור וזו בעיה:) כל מקרה, השבוע הייתי חייבת איזה עוגה בחושה רכה רכה וקוקוסית והכנתי ויצאה וואוווו וואו וואוו!! והבונוס – היא הכי קלה להכנה ופרווה למי שזה חשוב לו.


עוגת קוקוס רכה במיוחד וקלה להכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את העוגה אני מכינה בתבנית מרובעת מעולה שניתן להזמין פה בהנחה מיוחדת עם הקוד קופון שלי: yehudit ופה ניתן להזמין סט שלם של תבניות
- חשוב לקרר היטב את העוגה לפני שפורסים אותה למרות שקשה להתאפק.
- מעל הבלילה אני מפזרת שבבי קוקוס מתוק. קוקוס מתוק אני מזמינה פה באתר של מר קייק. אלה שבבי קוקוס גדולים במיוחד ומתקתקים. אפשר לוותר או לפזר קוקוס רגיל שקונים בחנות תבלינים.
מצרכים לתבנית מרובעת בגודל 24 ס"מ
- 4 ביצים L
- 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
- 1/4 כפית מלח
- 3/4 כוס שמן (150 גרם)
- 1 כוס קוקוס (100 גרם)
- 3/4 כוס + כף מיץ תפוזים טבעי (200 גרם)
- 1.5 כוסות קמח רגיל (210 גרם)
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- לפיזור: 50 גרם שבבי קוקוס מתוק (אפשר קוקוס רגיל)
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 160 מעלות על חום סטטי. שמים בקערת המיקסר ביצים, סוכר ומלח ומקציפים 8-10 דקות עד שמתקבלת בלילה תפוחה ובהירה. מוזגים את השמן בזרם דק ועל דפנות קערת המיקסר ומערבלים דקה. עוצרים את המיקסר ומוסיפים קוקוס, מיץ תפוזים, קמח ואבקת אפייה ומערבלים חצי דקה ממש רק לאחד את החומרים באופן ראשוני. עוצרים את פעולת המיקסר ומערבבים בעדינות עם מרית רק כדי לאחד את החומרים כמו שצריך. משמנים תבנית אפייה ומוזגים את הבלילה. טופחים כמה פעמים על השייש כדי לשחרר בועות אוויר. מפזרים את הקוקוס ואופים כ – 40-45 דקות (שימו לב שכל תנור אופה אחרת אז זהירות לא לייבש את העוגה) בודקים עם קיסם במרכז העוגה וכשהיא מוכנה מוציאים, מקררים היטב וחותכים לקוביות בגודל הרצוי. העוגה נשמרת בחורף 4 ימים מחוץ למקרר אבל אצלנו היא לא שורדת אפילו יום.
בתאבון!
הי יהודית איך עושים קוקוס ממותק בבית ? לא מוצאת בחנויות תודה
בשביל זה צריך קוקוס אמיתי טרי וטעים וזה תהליך לא קצר של הכנה. בכל אופן יש דברים שלא שווה להתעסק איתם. יש באתר של מר קייק. מצרפת לך לינק: https://www.mrcake.co.il/items/438513-%D7%A7%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1-%D7%9E%D7%AA%D7%95%D7%A7-%D7%A9%D7%91%D7%91%D7%99%D7%9D-400-%D7%92%D7%A8%D7%9D-
האם מפזרים הקוקוס למעלה לפני האפיה? הקוקוס לא משחים?
כן. אני פיזרתי קוקוס גדול ממותק והוא משחים וזה טעים
תלוי איזה כוס משתמשים. אם משתמשים בספל/מאג/כוס מדידה רגילה.
לכן תמיד עדיף להתייחס למשקלים ולעבוד עם משקל מדוייק.
תמיד רצוי לשקול ואצלי זה תמיד כוס מידה אוניברסלית
תודה רבה😍 יצא טעים ברוך השם!
רק מעדכנת שהמשקלים לא נכונים.. כדאי לדייק אותם או להסיר. באופן אישי עשיתי לפי כוס מדידה.
שמחה לשמוע
מה זאת אומרת המשקלים לא נכונים??